Hallo mama's, lief dat je kijkje komt nemen en misschien wel een tip voor me hebt. mijn dochter is bijna 8 maanden en slaapt sinds anderhalve maand ongeveer niet meer door. Om de 4 uur word ze wakker voor een voeding. Ik ben er echt gebroken van om soms wel 3 keer wakker te worden. ik geef haar voor het slapen een flesje van 210ml en doe er ook wat pap bij van Nestlé Cereal. Nu is het zo dat ze om 18h al jammert om te gaan slapen. Ik probeer haar dan wakker te houden zodat ze in de nacht langer door slaapt maar dat helpt totaal niet. haar onderste 2 tandjes komen door, zou het daardoor komen? Zo ja, wanneer is dit 'over'? Verder heb ik haar geprobeerd in een slaapzak te steken wanneer ze in bed gaat, met knuffel... niks helpt! meer melk (tot 260ml !) helpt ook niet, ze drinkt het helemaal op maar word alsnog wakker voor nog een fles.Haar eetschema is als volgt: Ze ontbijt met 7granenpap met banaan (thuis) Krijgt daarna een warme maaltijd van bijna 300gram (opvang) fruithapje van 200 gram (opvang) en dan thuis nog tot 3 flesjes . ik hoop echt dat iemand dé tip voor mij heeft, want ik zit nu als een zombie op de bank (misschien kan dat ook wel door werkstress komen, maar mijn nachtrust heb ik echt hard nodig )
Hey @Fristi2012, nee niet geprobeerd want ze lijkt er nauwelijks last van te hebben.. wanneer ze jammert wrijft ze haar ogen ik neem dan aan dat ze wil slapen. Denk je dat ze daar last van heeft? Wat voor signalen geven ze dan af als ze last hebben? Ze kwijlt wel veel, maar meer signalen heb ik niet opgemerkt en de opvang ook niet. (ze valt dan ook meteen in slaap als ze in bed ligt)
Hier was het vooral snachts onrustiger wakker worden. En moeilijk in slaap. Maarja, hij sliep sowieso niet langer dan 3 uur snachts. Maar normaal was het aanleggen en hij sliep verder, maar met tandjes niet.
Ik denk even met je mee. Hoe weet je dat ze wakker wordt voor een voeding? Misschien zijn het inderdaad wel de tandjes en biedt de voeding die je snachts geeft troost. Ik zou een keer proberen om geen voeding te geven snachts. Kijken wat ze doet. Hier hebben wij ook een tijd gehad dat ons meisje meerdere keren per nacht wakker werd. Zo rond de 6/7 maanden. En wij hup eruit om speen terug te stoppen. Op een gegeven moment kwam ze er ieder uur voor. Wat bij ons hielp was: laten huilen. En dat huilen duurde per keer niet langer dan 2/3 minuten. Dus dat valt hartstikke mee. Nu aantal weekjes verder en soms horen we haar nog huilen snachts, maar niet vaak meer en het duurt nooit lang.
Totdat alle tandjes en kiesjes er door zijn, sorry. Als er een paar door zijn, staan de volgende vaak al paraat om ook door te komen. En ze eet nog geen boterhammen, alleen pap? Ze krijgt wel warm eten lees ik, maar wanneer vindt de boterhammenmaaltijd/lunch plaats? Hier hadden we altijd ontbijt met een boterham (kan ook pap zijn uiteraard) + melkvoeding of thee, dan rond 10 uur fruit, 12.00 uur lunch met boterhammen + melkvoeding, 15.00 uur tussendoortje (kan ook weer fruit zijn) met thee of diksap en dan het avondeten nog met toetje erna. Plus eventueel nog melkvoeding voor het slapen gaan. Wissel je 's nachts niet af met je partner of ben je alleenstaand?
@Fristi2012 oh dat lijkt me echt vreselijk vermoeiend om de 3 uur wakker worden! hoe is het uiteindelijk 'goed gekomen'? @GDuif Als ze honger heeft en de speen in haar mond heeft, dan maakt ze zo een apart zuig geluid. Aan de hand van dat geluid weet ik dat ze honger heeft. Maar misschien nu met de tandjes dat ze hetzelfde geluid maakt ik weet het niet? Ik herken me erg terug in jou verhaal, want het was eerst maar 1 keer in de nacht opstaan en nu word het steeds erger! ik zal vandaag flink doorklussen aan haar kamer, zodat ze daar vannacht kan slapen. Voor het slapen zorg ik er dan voor dat ze voldoende heeft gegeten zodat ze in de nacht niet door de honger wakker word, althans, dan ben ik gerust. Moet ik iets aanschaffen om haar pijn te verlichten voor de tandjes? En hoelaat vind je een redelijk uur om haar in bed te doen?
Jij hebt het allemaal heel netjes georganiseerd qua voedingen! ik zal hoogstwaarschijnlijk volgende week weer starten met werken, maar ons dochter gaat fulltime naar de opvang. Die bieden maar 2 maaltijden per dag en geven geen flesjes. (ook niet als ik zelf meebreng) Soms geef ik haar een melkbroodje maar ze bijt er stukken van en alles kruimelt gewoon op de grond. Ik ga straks eens proberen als ze thuis is een witte boterham met boter te geven. ik gaf soms naast een melkbroodje ook wel volkorenbrood (fout dus!) Hoe geef je een baby een boterham? In stukken gesneden zodat hij/zij dit zelf in de mond kan steken of blijf je erbij en geef je stuk voor stuk? Hoe kan ik dit het best doen? Dan zorg ik ervoor dat ze met ontbijt wat meer krijgt en/of met de laatste voeding nog een boterham ofso mijn man en ik wisselen normaal af, nu ik thuis ben heb ik het op mij genomen omdat hij veel werkt en zijn rust goed nodig heeft en buiten dat om... ik word altijd wakker bij het kleinste geluidje, dus sta dan automatisch op om voor de 'orde' te zorgen.
Hoe laat kindjes gaan slapen, verschilt. Die van ons gaat meestal rond 20.00 u naar bed en slaapt dan tot 7.30/8.00u in de ochtend. Hier hielp niet veel tegen de tandjespijn helaas...
Volkorenbrood mag gewoon hoor vanaf 7 maanden dus dat zou ik wel proberen. Ik sneed een boterham in 4 stukken en liet ze dan zelf pakken en happen. Verder vind ik het wel raar klinken dat een kdv geen flesjes wil geven aan een baby en maar 2 maaltijden?? Weet je zeker dat dit klopt, want melk is nog de hoofdvoeding tot 1 jaar, dus het lijkt me heel gek dat ze dat niet willen geven.
Het werd hier nog even erger, tussen 8 en 10 maand was het elke anderhalf uur. Toen op eigen kamer gelegd en werd het weer elke 3 uur. Dit werd langzaam aan wat beter. Rond 15 maand was hij nog 1 a 2 keer per nacht wakker. En nu sinds anderhalve maand slaapt hij meeste nachten klokje rond (nu 22 maand). Maar lees ik nu serieus dat er overdag geen flessen gegeven gaan worden op het kdv. Dit kunnen ze toch niet maken, tot een jaar is melk de hoofdvoeding en moeten ze sowieso jullie schema volgen en gewoon flessen geven.
Beetje vreemde opvang, hier hebben ze echt een babygroep en volgen het kind en de thuissituatie zo veel mogelijk. Ze zit er al sinds 7 weken oud dus dat waren destijds veel flesjes. Nu met 10mnd is dat daar 2 flessen melk, een fruithap en een boterham als ze daar een hele dag is. (wordt straks nog 1 melkfles en regulier drinken) Wij volgen geen rapley maar boterham krijgt ze al een tijdje (7mnd) en wij snijden m in stukjes van ong. een dobbelsteen. Beetje jam, baby pindakaas (wat smeerbaarder en minder zout), baby chocopasta (die is gruwelijk lekker van de ah) en eens in de zoveel tijd leverworst of baby smeerkaas (minder zout). Reden van die kleine blokjes is dat ze alles linea recta achterin dr strot gooit zodra t ook maar even past. Rustig sabbelen op een koekje of wafeltje gaat goed totdat ie mondformaat heeft en dan propt ze m dr gewoon in. Al een sabbelkoekje uit dr mond kunnen vissen, die lost ook weer niet zo snel op als met deze baby noodzakelijk is. En ja die heeft vlak daarvoor nog gewoon een volle maaltijd gehad. Dus van honger is geen sprake. In t begin gevoerd en nu eet ze gewoon zelf netjes dr stukjes op. Vallen dr wel een paar op de grond maar goed dat ruimt mama wel op en zij vindt t fantastisch. Met 7mnd at die van ons 200gr fruit, 200gr prak + toetje 90ml, 4 flessen melk 180+6 en een halve/hele boterham (maakte een hele zonder korsten klaar en de rest lag ergens op de grond dus effectief +- halve boterham). Maar deze kan behoorlijk flink eten. In de nacht alleen in bed zonder de afleiding van speelgoed of beweging van papa/mama voel je eigenlijk alles. Zou t eens met een zetpil paracetamol proberen voor 1 nachtje. Dan merk je snel genoeg of dat je hele probleem is. Met sprongetjes wil die van ons op de meest gekke tijdstippen nog wel eens een fles extra maar dat is 1 fles voor een dag of 2-3 en dan is t ook wel weer klaar. Die krijgt dan een aangelengde fles 120+3 (tenzij we net bezig zijn met 1 fles te minderen, dan kijken we even wat ze gegeten en gedronken hebben en stemmen t daar een beetje op af)
Ja ik meen het echt van de opvang.. kijk ik zal een overzicht plaatsen van wat ze gegeten heeft vorige week dit was afgelopen donderdag toen was ze er van 09:42 - 17:28 13:09 - Heeft gegeten: warme maaltijd - Andijvie met kalkoen 1/3 op 16:51 - Heeft gegeten: fruithap - Op Dit was afgelopen vrijdag 09:14 - 17:32 12:29 - Heeft gegeten: warme maaltijd - Vis-wortel-rijst 2/3 17:02 - Heeft gegeten: fruit - Op zij verwachten dat de baby thuis ontbijt .. ik heb het al meermaals aangegeven want als ik haar soms laat ophaal (17:30 ) dan had ze meestal onderweg naar huis honger.. Dus maar zelf thuis ritme aangepast. Heel vervelend. Vond het ook niet 'normaal' Zo word ze bijvoorbeeld ook niet gewekt om op tijd te eten, wat vaker voor problemen heeft gezorgd omdat ze haar ritme omgooit. En dat zorgt er ook voor dat als ze een dutje doet, ineens 5 of soms 6 uur tussen de voeding en ontbijt zit. Ik ga denk ik zelf een strak eetschema maken voor haar en dit dan met de verantwoordelijke van de opvang oppakken. Als ik straks weer start met werken heb ik echt mijn nachtrust nodig.. Bedankt voor alle tips. Ik ga het eens proberen vandaag door alleen in haar kamer te laten slapen. En morgen een zetpil halen als het vandaag alleen niet lukt. En vanaf vandaag ga ik beginnen met dagelijks boterhammetjes geven.
Ik zou lekker een andere opvang zoeken.. eentje die mij als ouder wel respecteert en mijn kind gewoon normaal te eten geeft
Eerlijk gezegd vind ik dat je dochter weinig eet overdag. Ik kan me goed voorstellen dat ze daarom de flesjes moet 'inhalen' als ze thuis is. Het is een vrij ongebruikelijk schema voor een kindje van 7 maanden. Bij ons ging het in ieder geval anders, voorbeeld: 07.30 melk + broodje 10.00 fruit 12.00 melk + broodje 15.00 water + soepstengel/rijstwafel 17.30 avondeten 19.00 melk Dit is maar een voorbeeld, en warm eten kan natuurlijk prima tussen de middag. Maar de hele ochtend niets eten na het ontbijt vind ik wel erg lang. En dan pas aan het eind van de middag nog wat fruit. Onze kinderopvang volgt ook het schema van de kinderen, zeker in de groep van 0-2 jaar.
Met zo'n schema snap ik ook wel dat ze snachts melk wilt inhalen. Ik zou kijken of je daar nog wat aan kunt doen.
' s nachts een voeding vind ik heel normaal op die leeftijd, vermoeiend zeker, maar het hoort er ook bij. Hier 3 die rond 2-2,5 begonnen met doorslapen. Geen flesjes op de creche, niet normaal, maar ben je misschien van Belgie, kan zijn dat het daar anders gaat.
Ik woon ook in België maar hier kreeg mijn dochter met 8 maanden nog gewoon twee flesjes afgekolfde melk op de creche. Ik zou dus dat aangeven, want ze wil nu 's nachts inhalen. Ze eet overdag gewoon te weinig! Mijn middelste had rond 8 maanden ook zo'n periode. Tot 3 keer per nacht werd ze wakker om te drinken. Bij haar was het echt honger. Ze kreeg op de creche 's ochtends fruitpap, een flesje, tussen de middag warm eten, dan een flesje, meestal weer fruit en ik heb toen gevraagd of ze haar ook een boterham konden geven rond 17 uur. Toen waren de nachten van wakker worden voorbij. Ze dronk 's avonds nog bij mij en toen ze een jaar was gaven we haar ook een flesje groeimelk voor het slapen.
Maar zouden ze flesjes niet onder drinken weg schrijven? Anders vind ik het een kwalijke zaak en zou haar per direct ervanaf halen. Dat ze thuis moet ontbijten, is logisch. Is hier ook en ik breng hem al om half 8.. maar de rest? Sorry, maar veel re weinig! Zolang daar niets veranderd, blijft ze komen in de nacht.. logisch ook, ik zou ook mega honger hebben.
Ik woon ook in België maar hier kreeg mijn zoon toch ook meer dan dit te eten hoor. Lijkt me niet onlogisch dat je kindje 's nachts nog honger heeft. Maar los daarvan zijn nachtvoedingen nu eenmaal logisch. Ja, zelfs op die leeftijd. En ook het wakker worden kan nog een hele tijd duren. Mijn zoontje is nu veertien maand en wordt nog steeds twee à drie keer per nacht wakker. Dat heb je nu eenmaal met kinderen, vrees ik.