Onze zoon (20 maanden) is altijd een beroerde slaper geweest. Hij heeft ook de nodige lichamelijke ongemakken gehad (reflux, koemelkallergie, darmproblemen en oren) vooral zijn eerste 6 maanden waren hierdoor erg lastig. Inmiddels zijn deze ongemakken zover ik weet opgelost maar dat slapen werkelijk om te huilen. Hij gaat zo rond 19.00/19.15 naar bed. We hebben daarin het ritueel en dat kent hij precies, dat in slaap komen is ook echt geen probleem want met de 15 min slaapt hij. Vaak is dat zijn enige goede ronde want hij slaapt dan gemiddeld tot 22.00/23.00 maar dan...elke uur/anderhalf uur ongeveer word hij wakker. Vaak vraagt hij dan om een slok drinken, zijn speen, of het muziekje op de babyfoon. Flesje bij hem zetten werkt niet want dan drinkt ie hem in een teug op met het gevolg dat hij nat wakker word, zijn speen heb ik een speendoekje aan gedaan maar dan kon hij er niet mee wegkomen, zijn speen valt dus uit bed. Inmiddels loop ik op mijn tandvlees (manlief word er niet wakker van) wie O wie heeft DE tip voor mij? Moet zeggen dat hij een hele tijd wat langer tussen het wakker worden liet waardoor ik zo twee á drie keer naar hem toe moest maar sinds dat hij ziek is geweest is zes keer op een avond niks. Niet te vergeten hij is om 5.30 klaarwakker dus inmiddels begint hij er zelf ook een stuk minder gezellig van te worden.
Jeetje ja dat is wel heel intensief! Ken je het boek van stephanie lampe? Je hebt daar ook dreumes in een droomritme van geloof ik. Misschien dat je daar dingen uit kunt halen Succes!
Op die leeftijd hebben wij m hier toch echt laten huilen toen we zeker wisten dat er lichamelijk niks aan de hand was. Hier wilde hij alleen maar gaan slapen met een fles melk en dat op t eind soms wel 3x per nacht. Wij gingen 1x naar m toe om te checken of er echt niks was zoals ziek zijn, pijn of een vieze broek ofzo en daarna lieten we m huilen. Elke keer terug komen hebben we geprobeerd maar dan raakte hij elke keer opnieuw overstuur omdat hij er natuurlijk uit wilde. Na 3 nachten sliep hij t klokje rond en werd vrolijk wakker ipv huilend elke ochtend. En nee het was niet zo dat hij wist ik hoef niet te huilen want papa en mama komen toch niet. Als er echt wat is huilde hij nog steeds en deden we daar uiteraard wat mee, maar hij kon dan rustig zelf weer in slaap vallen zonder te huilen. Inmiddels is hij bijna 3,5 en wordt nog steeds wel een paar keer per week een keer wakker s nachts omdat ie z'n knuffel kwijt is, scheef ligt of raar gedroomd heeft, maar even gerust stellen en weer instoppen en hij slaapt verder. Dit was onze manier, er zijn er natuurlijk tal van anderen, je moet doen wat bij jullie past, als je ergens niet achter staat werkt t ook niet natuurlijk.
Dank je wel voor je reactie. Ik heb het laten huilen geprobeerd, de ene keer werkt dit de andere keer raakt hij hier volledig overstuur van met het gevolg dat het hele huis wakker is. Het is ook niet zo dat hij er uit wil, dit is pas vanaf een uur of vier als hij wakker word. Ik haal hem er dan ook zeker niet uit want zodra ik dat doe hebben we de poppen helemaal aan het dansen. Dan is het zelfs zo dat als hij nat is ik hem liever heel oenig verschoon in zijn bed.
Oh onze oudste was ook telkens weer drama als hij ziek was geweest. Dan had hij net weer meer aandacht gehad en wilde hij dat houden. Het enige dat hielp hier was laten huilen. Steeds langer wachten met erheen gaan en dan telkens hetzelfde doen: zeggen dat hij moet slapen, dat we van hem houden, instoppen en weer weg. Na twee van die avonden was het dan over. Hij werd er ook gezelliger van en sliep dan overdag ook juist beter.
Misschien (als je dat nog niet gebruikt) een muziekdoosje met slaapliedje aanzetten op een vast punt in het avondritueel? Kan voor kindjes net hét verschil maken in dag- en avondritueel en ze zo na verloop van tijd snappen dat het m.n. 's avonds/'s nachts toch écht de bedoeling is te gaan slapen.
Kan je een campingbedje inzetten voor die speen? Bij ons is t inmiddels kansloos want madame gaat staan om aan dr kast te voelen en kiepert dan door dr grote grijns dr speen uit dr mond, maar wellicht is t voor speenwerpers nog wel een redmiddel om in elk geval die speen in de buurt te houden.
Kun je zijn bedje bij jou op de kamer zetten. Dan hoef je er s nachts niet helemaal uit maar kun je hem half slapend zijn speen of een aai over de bol geven.