Dat zou kunnen, ik dacht dat ze dit topic bedoelde omdat deze eerst dicht was en een tijdje later weer werd geopend. Vandaar
Nogmaals "onderbouwd" is een groot woord, je zegt zelf dat mensen met tips komen Ik heb idd. niet alle pagina's teruggelezen, omdat ik de topic redelijk goed ken, ik ben wel vanaf het begin actief geweest....even je research doen Debaky
Dan zal ik het andere topic in mijn hoofd hebben maar ik weet dat vooral @Juul75 en @amdaa duidelijk aangaven hoe je het ook anders op zou kunnen lossen ipv het met stakingen te doen. En ik vond dat prima onderbouwde reacties waarin duidelijk aangegeven werd waarom ze er niet achter stonden. En ik was het 100% met deze reacties. Maar blijkbaar wil je dat niet lezen ofzo, ik kan mij herinneren dat toen deze dames hun reacties gaven jij er ook bij was, en of dit nu in dit topic of het andere topic was dat maakt niet uit. Feit blijft dat je gewoon onderbouwde reacties wegwuift puur en alleen omdat je er niet tegen kan dat niet iedereen achter de keuze van het staken staat. Maar goed, ik zal mijn research wel niet goed gedaan hebben
Niet iedereen hoeft achter het staken te staan, heel begrijpelijk. Ook heel vervelend voor mensen die een vrije dag moeten opnemen. Helemaal mee eens. Ik sta niet te springen om te staken, het kost mij ook geld. Maar ik heb nergens een goede oplossing gelezen. Dus blijf ik benieuwd....
Waarom staat het in het nieuws dat de staking van 5 oktober doorbetaald was? https://www.aob.nl/nieuws/ministerie-vordert-salaris-stakende-leraar-niet-terug/
Nou de juf van mijn zoon stond begin oktober bij het brengen van de kinderen lang en breed te vertellen hoe zielig het dan wel niet is om zo hard en werken en zo weinig voor terug te krijgen. Werkelijk. Normaal gedrag volgens jou? Heerlijk ja om dit zo mee te maken. Ook goed voorbeeld voor de kinderen.
Heb ik uiteraard gedaan. Schoolbesturen stonden vrij in om door te betalen. En sommigen hebben het niet aangedurft.
Dat vroeg ik dus aan haar. Gewoon benieuwd waarom dan niet in haar geval als het op het nieuws staat dat de meeste het wel doorbetaald hadden gekregen. Misschien was mijn post niet duidelijk dan.
Weet je wat ik zo lastig vind steeds om te lezen? Hoe hard ze werken en hoe vervelend ze dat vinden. Ik ken mensen die 3 keer zo hard werken voor minder geld. Een baan die veel fysiek van ze vraagt. Dus zowel fysiek als mentaal zwaar werk moeten verrichten. Natuurlijk ervaart iedereen het anders. Maar ik vind het soms moeilijk te begrijpen.
Als je lid bent van een onderwijsbond dan krijg je doorbetaald. Verder is juf zijn gewoon een baan met leuke kanten en minder leuke kanten. Ik ben ook juf en werk gewoon voor mijn salaris hoor... als ik de staatsloterij win, is het eerste wat ik doe mijn baan opzeggen Maar ik werk (VO trouwens) gewoon voor het salaris, ik ben geen filantropische instelling en van de liefde kan ik niet leven. En iedereen wil toch wel een hoger salaris toch? Of zijn er hier echt die zeggen: nee, joh, dat hoeft niet, ik verdien al genoeg en krijg zoveel voldoening uit mijn werk, nergens voor nodig! (Oh en ik vind mijn baan niet zwaar, werk bijna niet over, heb het meeste af binnen de tijd en vind pubers leuk )
Van de gemiddelde leerkracht.. een gemiddelde krijg je niet door alleen de houding van de juf van je zoon te noemen. Zal het laten om te vertellen hoe mijn houding was.
Tuurlijk heb je gelijk. Maar weet je ik heb nog nooit meegemaakt dat dan die niet gemiddelde die wat mindere werkhouding heeft ontslagen was. Wat in bedrijfsleven wel met regelmaat gebeurt.
Als ik voor mezelf spreek: Wat ik vervelend vind is dat het steeds harder werken is en dit eigenlijk zinloos lijkt. Met harder werken bedoel ik dat klassen tov toen ik net begon met werken veel groter zijn, passend onderwijs met steeds meer leerlingen met een rugzakje, bezuiniging op onderwijsassistenten, steeds meer moeten registreren etc. Het wordt steeds harder werken en waar houdt dat op. Grotere klassen, meer kinderen met een rugzakje en bezuinigen op extra hulp zijn al drie dingen die niet samen gaan. Dat vind ik zelf het vervelende: ik moet harder werken en nog is dat te kort om mijn leerlingen de aandacht te geven die ze verdienen. Ik werk graag harder maar dan zie ik daar ook graag het resultaat van. Overigens zal ik dit zelf nooit benoemen. Is dat ik nu reageer hierop.
Madeliefje, mag ik iets vragen over die grote groepen? Is een school nou verplicht om 30 kinderen in een groep te hebben? Hoe werkt het? Krijgt school dan minder geld als er besloten wordt om bijvoorbeeld max 25 kinderen aan te houden? In hoeverre is een school vrij in om zelf groepgrootte te bepalen?