Wij hebben sowieso nooit chips en snoep in huis. Dus dat eten we ook niet ik heb inderdaad nu de Advocado's in de aanbieding besteld en de maiswafels van zonnatura waren ook in de aanbieding deze week. Maar vaak zijn de bessen, frambozen etc toch best duur?! Ik ben van 120 euro naar 70 euro boodschappen gegaan, dus misschien moet ik inderdaad toch net iets meer uitgeven om alles te hebben. Heb er veel zin in met al deze tips! Dus kom maar op met de ideeen allemaal!
Lunch: 2 eieren klutsen, omelet bakken. Af laten koelen.. Insmeren met kruidenkaas (patourrain of gewoon van de lidl). Tot de helft beleggen met rucula melange, gerookte zalm en een paar pijnboompitjes (ff roosteren in een droge koekenpan met een snufje zout). Zo strak mogelijk oprollen. Bon appetite. Salade: Komkommer, tomaat, avocado, allen in kleine stukjes , gegrilde/gerookte kipfilet (ca. 100 gram) eventueel pijnboompitjes, schuitje olijfolie, zout en vers gemalen peper. Goed husselen en eet smakelijk. Kan ook met gekookt ei, tonijn of gerookte zalm ipv de kip. Carpaccio: Pakje carpaccio (lidl). Plakjes uitleggen op een bord. Flinke toef rucula melange erop. Dan pijnboompitjes, kaasschaafsel en dressing erover (zit allemaal in het carpaccio pakje) Eventueel zout en versgemalen peper erover heen. Heeeerlijk!!
Je kan die bessen en frambozen heel goed uit de vriezer gebruiken. zeker voor havermout ed. Dat is wel goedkoper als vers. Waar ik zelf heel veel lekker recepten, ook gezonde koekjes en taart vandaan haal is www.fitbeaty.nl. Zo leuke site met leuke artikelen en heel veel recepten!! Kijk daar maar eens op
Meestal eet ik als ontbijt magere kwark/skyr of yoghurt met fruit of muesli. Soms 3 cracottes of knakebrod met mager beleg. Op mijn vrije dag maak ik weleens bananen pannenkoekjes. Als lunch een klein bakje rauwkost en twee boterhammen met mager beleg. Soms een uitgebreidere salade of een groente soep. (Bijv. Pompoensoep, of linzen soep) Tussendoor eet ik groente of fruit. In mijn ogen is het niet slecht om brood te eten, varieer lekker met het soort brood (meergranen, volkoren of mais) en beleg. Niet te veel of te vet/zoet. Doe wat tomaatjes of komkommer op je boterham met ham, huttekase of houmous.
Niet alle reacties gelezen maar hier vaak; - Havermout met fruit (appel/kaneel is favoriet) - omelet met groentes - gekookt ei op crackers - groentequiche - banaan-ei pannenkoeken (favo van de kids) - yoghurt met granola - smoothies - soep - salades met gerookte kip of carpaccio
Volkorenwrap met huttenkase, kipfilet, avocado, komkommer en zout/peper. Heerlijk! Als ontbijt vaak een schaaltje havermout met 1 banaan of een appel en kaneel.
Ik ontbijt altijd met ouderwetse volkoren pap.( wel die van de reform winkel...echt volkoren zonder toevoegingen) Ook gewone melk maar dan meer water dan melk. Heerlijk. Ben ik flink vol van de hele ochtend. Lunch meestal soep en kwark ( omgekeerde kwarktaart) Ik doe zwarte bessensap en fruit in de kwark. Daarna dek ik dit af met gemalen havermout en noten.
Vandaag maiswafels met pesto spread en ei op! Beetje aromat eroverheen en heeeerlijk Griekse yoghurt, havermout etc zijn ook binnen. Dus ik kan aan de slag!
Hier ontbijt de laatste tijd vaak milde kwark met verse passievrucht of blauwe bessen. Doe er wel altijd een theelepel honing door. Eventueel kun je muesli toevoegen. Lunch is brood met theelepel curry uitgesmeerd voor de smaak met zachtgekookt ei erop met witte peper
Met havermout kan je overigens heel veel kanten op. Bijvoorbeeld; Je kan het warm eten Je kan overnights oats maken Je kan er pannenkoeken maken Je kan er muffins maken Je kan er cake maken Je kan er mugcake maken Je kan het door de yoghurt doen Je kan het door je smoothie doen Je kan havermout ook vervangen voor Brinta of Bambix. Deze pappen zijn ook net zo gezond.
Ik lees veel dat mensen rijstwafels eten maar volgens Voedingscentrum zijn die helemaal niet zo gezond en zou je die bij uitzondering moeten eten. Als ontbijt ik doe vaak krackers (2) of een beschuitje wel volkoren. Smoothie 150ml magere yoghurt 50ml halfvolle melk (30gram cruesli/muesli) 2 soorten fruit flinke hand diepvries fruit Bij zurig fruit dus bv blauwe bessen een lepel honing. Alles in de blender glad laten worden in een glas en drinken maar. Mijn dochter van 1,5 vind dit ook heerlijk dus ik heb zelf vaak maar een beetje. Brinta pap eet ik ook wel eens met name in de winter. Lunch 3/4 krackers 2 boterhammen Soms smoothie Misschien niet veel variatie maar wel lekker.
Ow is dat zo erg dus? Hoe krijg je dan een beetje op smaak? Ik maak dadelijk voor morgen tijdens de lunch een omeletje!
1 van de vele sites over waarom e621 slecht is. (Dit zit oa in aromat).): https://jessevandervelde.com/vermijd-deze-12-onverwachte-producten-met-e621-ze-geven-deze-6-bijwerkingen/ Wat betreft op smaak brengen van avocado: zout, peper, besprenkelen met citroen of limoensap, knoflook of chilipeper. Zelf lust ik geen avocado, maar als je op Google intypt avocado op smaak brengen dan kom je heel veel tips en recepten tegen.