Ha ladies, Sinds een tijdje hebben we een airfryer (xl). Nu wordt er alleen patat en snacks in gebakken maar ik lees regelmatig dat er meer mee kan. Nu ben ik alles behalve een keukenprinses, maar zou graag willen weten wat ik er nog meer mee zou kunnen doen. En ook of ik dan extra onderdelen moet kopen (online?). Dus hebben jullie (makkelijke) tips/recepten? Enneh... Hoe krijg je dat mandje schoon?
Mandje kan in de vaatwasser als t erg vies is gebruik ik ook wel eens van die staalsponsjes werkt ook top. Verder gebruik ik m bijna dagelijks voor mn vlees. Kip varken schnitzel hamburger alles. Verder ook afbakbroodjes. De bodem voor ontbijtkwarktaartjes of ontbijtchocoladetaartjes van alles eigenlijk
Alles kan gewoon in de vaatwasser hoor! Tosti's Loempia's Afbakbroodjes Kippenpoten Heel veel soorten vlees Aardappelen Patatas bravas Lasagne Vis Pizza Kortom er kan echt van alles in.
Leg je dat vlees dan gewoon in het draadmandje?? En hoe hoog/lang? Staalsponsje is misschien idd een goed idee
Ja leg ik gewoon in t mandje. In het boekje dat ik erbij kreeg staan de baktijden per gewicht en soort vlees. Vanavond hamburger was met 8 minuten gaar.
Boekje nooit gezien heeft man weggegooid denk ik Maar is het dan nog wel sappig? Wel een gezonder alternatief iig
Mijn vlees is sappiger dan wanneer ik het in de pan bak hihi... wat ik altijd aanhoud: http://airfryer.bakavonturen.club/baklijst/ hier zoek ik alles op... ik doe er juist al mijn vlees in.. heerlijk oh en bijna iedere dag wel mijn boterham met kaas in de airfryer - soms met kruidenboter of pesto er nog tussen . Verder maak ik af en toe een bananenbrood. Zijn de kinderen ook gek op . Alleen het gezonde effect raak je een beetje kwijt omdat het té lekker is en ik het niet kan laten staan....
Je kan er echt van alles in doen Afbakbroodjes, zo klaar Pita broodjes, lekker knapperig Kippenpoten worden echt heerlijk Ratatoule, geen omkijken naar Feta uit de airfryer Heb ook wel eens muffins gemaakt Lasagna ( in een klein ovenschaaltje) Aardappel partjes, gaat minstens 1 keer per week hiee Tosti ( croque madam jammie) Pizza Zalm ( doe ik in een klein ovenschaaltje Vlees doe ik niet vaak meer. Zoals een slavink spet te veel en ik heb geen anti spat deksel. En vind in de pan toch lekkerder. Dingen opwarmen na bereiding gaat ook super. Zoals gehaktballetjes of sate stokjes. Ideaal als je veel mensen over de vloer krijgt. Kun je mooi de dag ervoor klaarmaken.
als je een philips xl hebt - kun je de vlamverdeler van blokker aanschaffen he, voor 4 euro. Werkt perfect.
Als ik dit allemaal zo lees denk ik dat ik maar eens een andere moet aanschaffen. Bij mijn airfryer duurt de patat minimaal 30-40 min. frikandellen zon 20 min. Echt helemaal vol doe ik hem ook niet, ben maar alleen met 2 kinderen. ik durf er eigenlijk niks anders in te doen omdat het zo lang duurt altijd. ik heb de airfryer toen van mijn zus gekregen die had hem gewonnen. een inventum. welk merk hebben jullie eigenlijk ??
Wij hebben een phillips Patat is gier een hele zak met 18 min klaar een halve zak in 12 min snacks allemaal 6 tot 8 min behalve kroketten meeste vlees ook max 10 min
Oh en patat en snacks doe ik niet meer. Er gaat niks boven de frituur. Tijd gedaan in de afry en eigenlijk vonden we het uit er minder lekker uit.
Ik gooi er voornamelijk patat in, snacks of een keer krieltjes of aardappelschijfjes met een kipburger. Soms een paar overbroodjes. Maar voor het hele gezin ovenbroodjes, daar is de airfryer alweer te klein voor. Lasagna maak ik altikd in een grote ovenschaal en ook daarvoor is de airfryer te klein. Kippepoten gaat ie vreselijk van roken...al waren de kippenpoten wel lekker...maar dat doen we dus ook niet meer. Het mandje vind ik echt slecht schoon te houden. Er zitten aan de zijkant toch zwarte spikkeltjes die ik er zelfs met hevig boenen met een schuurspons niet af krijg.
maar heb je dan wel een spatdeksel? Dat is wel een wereld van verschil vind ik... verder werk ik vaak met 2 verdiepingen.. Net als gisteren lag er een kilo (4 stuks) kippenbouten in. 2 in het mandje en 2 op het rekje. Ik heb in de herfstvakantie de airfryer zelfs meegenomen in de caravan . Met 10 ampere ging dat prima. Ik wil nu alleen nog 1 accesoire; de bakplaat met opstaande rand zeg maar. Zodat ik gemakkelijker een brood kan maken in de airfryer. Zo lekker.
Friet en snacks doen we hier er juist niet in. Die worden "standje oma met kunstgebit" zacht. Pita broodjes Afbak broodjes (uithollen en daar een ei in met groente en zo de airfryer in, hmm) Kleine pizza s Aardappeltjes Gehaktballen of anders gerold vlees Loempia
Gegrilde groenten Tosti’s Beenham Gehaktballetjes Drumsticks Voorgekookte aardappeltjes (bv krieltjes) Rosti rondjes Aardappelkroketjes e.d. Zoete aardappel friet Bladerdeeghapjes Ik heb wel voor in en op het mandje opmaat geknipte bbq matjes. Zo blijft het vlees niet aan het mandje plakken en bovenop werkt dat matje als spatdeksel. Anders kan er vet tegen het verwarmingselement komen en gaat het roken. Ik heb een philips XL.
Hier trouwens ook een philips airfryer. Voor de mensen waarbij de patat er super zacht uitkomt, je moet wel de juiste soort patat er in doen en het vergt even oefening en timing. Wij doen er de normale aviko patat in (dus niet die speciaal voor de airfryer of oven!), eerst een kwartier op de hoogste stand, erna even husselen en dan nog 10 minuten erin. Het resultaat is heerlijk knapperige patat. Ook wij hebben de airfryer laatst in de herfstvakantie mee op vakantie genomen.
Schijnt dat die airfryerfriet gewoon een marketingpraatje is. Mijn favoriet en van mijn man zijn de milde chickenwings uit de diepvries van de Aldi Niet supergezond maar wel lekker! Ik krijg de patat ook niet geweldig,maar kreeg de tip om kreukelfriet erin te doen en dat werkt beter (lucht langs de ribbels ?!?)
Er is een groep op fb voor lekkere recepten van de Airfryer! Ovenbroodjes Kip Vlees Gehaktballetjes Krieltjes Binnekort ga ik pepernoten erin maken