Het buikspek was heerlijk! Echt een aanrader! Alleen nog even uitvogelen hoeveel ik nodig heb, want van een kilo blijft niet zoveel over als het vet eruit is gesmolten
Dit recept: https://www.lifestylefood.com.au/recipes/25620/crispy-roasted-pork-belly Maar ik ga er nog even één van Jamie Oliver uitproberen, want het duurde veel langer om het krokante korstje bovenop te krijgen en met het kerstdiner wil ik graag mijn planning duidelijk hebben. Dan wordt het deze https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/28222/gebraden-varkensbuik.html of deze https://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/pork-belly-roast/
Onze ouders komen dit jaar 1e kerstdag bij ons vieren. Voor en nagerecht regelen onze ouders. Wij verzorgen het hoofdgerecht. Zat te denken aan: Kip rollade Slibtong Gepofte aardappels Nog iets van aardappels? Salade Stoofpeertjes Sperzieboontjes met spek En 2e kerstdag zijn we heerlijk met zn 3tjes. Denk ergens lunchen en savonds pizza bestellen
Kerst: Aperitief met allerlei warme en koude hapjes Of verse kaaskroketjes of een halve kreeft Afhank. van voorgaande kreeftensoep of tomatencreme soep en mini pistoleekes met verse boter Voor de mannen: stukje wild met gratin en warme groentjes Voor ons: fondue met koude groentjes Sabayon met vanille ijs Pralines en koffie/degustief Kerst bij schoonouders is gourmet.