goedemorgen dames Vraagje, hoe maken jullie havermout papjes voor je kindje? Ons dochtertje is 11 maanden, eet smorgens meesta bambix papjes 8 granen of boterhammetje met 180+6 melk maar wil eens wat gezonders Maken/ geven Uiteraard heeft ze de fles nog wel nodig! Maar hoe maken jullie lekkere ontbijtjes? Bedankt voor de ideeetjes!!
Voor mijn zoontje maak ik een papje van havermout, yoghurt en stukjes fruit (eet ik zelf ook s ochtends ). Vind ie heerlijk! Ik maak ook regelmatig havermout pannenkoekjes, maar dit geef ik dan ipv een broodje als lunch. Maar het kan ook prima als ontbijt. Vind hij (en ik) ook super lekker! Je mixt dan 100ml melk, 1 ei, 1 banaan en 75gr. havermout door elkaar. En daar bak je dan ongeveer 5 kleine pannenkoekjes van .
Hier wil dochter 's ochtends havermout. Gewoon koude melk met wat havermout (soms muesli). Verder wil ze er niks in. Er mogen ook geen krenten in de muesli zitten.
Hier krijgt zoon havermout in de yoghurt. Soms doe ik er wat rozijnen door. Maar je kunt er ook wat (gedroogd) fruit door doen. Beetje appel met kaneel schijnt wel lekker te zijn. Kijk ook eens naar overnight oats. Daar heb je genoeg ideeen.
Ongeveer 150 ml melk in een kom, 2 dikke scheppen havermout en dit laten koken in een pan of magnetron. Even laten staan dan dikt het in. Verhouding melk en havermout moet je soms even aanpassen. Als je het in de magnetron doet even 10 min laten voorweken. Dochter smult ervan
Bedankt voor jullie ideeen!.. die pannekoekjes gaan we ook eens een keer proberen als lunch!.. Maar jullie maken de havermout met gewone melk? Of flesvoeding want ze heeft nog een poosje haar flessen nodig natuurlijk (3x daags)..
Ik maak het met volle melk. Nu met 2 jaar krijgt ze nog steeds volle melk. Ze hebben de vetten nodig. Een kindje van 11 maanden mag volgens mij best 1 keer volle melk hebben, maar vraag dat anders na bij het cb.
Als ik niet genoeg kolfde rond die leeftijd maakte ML ook wel eens zoiets voor onze zoon. Dan niet met koemelk maar met geitenmelk. Schijnt beter verteerbaar te zijn voor jonge kindjes. Na het jaar ben ik overgestapt op volle koemelk. De havermout deed ik de avond vooraf met melk in een kom zodat het fytinezuur eruit was en dan de volgende morgen koken. Heerlijk met appel/kaneel, pindakaas, kokosrasp en schijfjes banaan, rood fruit etc.
Grappig ik wilde net een vraag gaan stellen over havermout. Dochtertje van 9 maanden eet nog steeds de pap voor baby's van 6 maanden omdat daar geen suiker in zit. Maar merk dat het haar niet genoeg vult (wil niet meer geven want het is al een fles van 180/6+schepjes fijne granen en ze hoeft niet haar ouders achterna die geen stop hebben op eten ). Dus dacht eraan havermout te gaan geven. Of het haverpapje of speltpapje voor 6 maanden... Heb namelijk geen idee hoe je havermout maakt met flesvoeding
mijn zoontje krijgt vaak zijn eigen papje omdat ik niet elke ochtend zelf ontbijt met havermout. Als ik het wel eet dan krijgt hij een paar hapjes van mij. Ik doe 250ml water (of melk, normaal ongezoete soya, maar dan mag zoontje niks proeven) en ongeveer 3 a 4 schepjes havermout in een pannetje met wat kaneel. Dat verwarm in tor het dikker wordt en dan gooi ik er een handje rozijntjes door en als het vuur uitstaat een banaan in plakjes. Het is een vullend ontbijtje en krijg het nooit helemaal op, dus het is perfect om te delen met mijn zoontje
In opperdepop stond een lekker recept met havermout, banaan en appelstroop. Ging er hier goed in. Vanochtend gewoon havermout gemaakt en de schepjes fv erdoor gedaan.
Wij eten zelf elke ochtend havermout. Dit maken ik ( ivm kma van mijzelf en dl) met haver en amandelmelk. Blauwe bessen erbij, frambozen en voor dl stukjes banaan. Kaneel erover voor onszelf ( dl is allergisch voor kaneel) en eten maar
Vanaf 1 jaar is de richtlijn max 300ml zuivel per dag, dat is inclusief yoghurt, kaas, boter. Je kunt dan gewoon overgaan op een bordje pap als ontbijt, water/thee/sap bij de lunch en eventueel nog een flesje gewone koemelm bij het slapen gaan 's avonds. Drie flessen zijn echt niet meer nodig.