Wat een onzin. Het kan toch zijn dat iemand weinig budget heeft? Of niet veel tijd door afspraken of werk? Of een andere reden. Om te zeggen dat de mensen dan geen eters zouden willen vind ik echt raar.
Maar waarom is het zo erg dan? Ik zelf doe het ook niet maar als mensen dat wel doen vind ik daar niks van.
Sowieso rare opmerkingen hier. Goedkoop...fantasieloos. Kom op zeg! Het is prima en gezellig eten, diegenen serveren vast alleen kaviaar ofzo Ik verbaas mij er echt over dat je over dit soort dingen al negatief moet praten zeg, jeetje! Er komen steeds meer over het paard getilde figuren hier.
Ik ken het ook niet zo en zou het zelf ook niet zo gauw maken als ik gasten heb, vind uitgebreid koken veel te leuk. Bij grote gelegenheden zoals Sinterklaas maken we wel een grote pan verse soep maar dan eerder allemaal zelfgemaakte hapjes erbij: worstenbroodjes, wraps, mini pizzaatjes etc. Ieder z’n ding toch? Bij ons thuis werd altijd uitgebreid gekookt dus dat ben ik ook wel een beetje gewend en vind ik ook erg leuk. Heb bij m’n schoonfamilie gemerkt dat elke zondag Chinees halen (ja echt) ook heel gezellig kan zijn
Niks mis mee hoor Wij eten ook wel eens brood met allerlei beleg en kopje soep erbij. Lekker! Maar ook wel eens alleen met stokbrood en kruidenboter. Als ik zin en tijd heb dan maak ik ook zelf brood.
Bij ons (en dan bedoel ik de familie aan beide kanten) gaat soep altijd gepaard met een heel keuzearrangement van stokbrood, afbakbroodjes, salades, kazen en smeersels. Dus net ff iets meer dan een bolletje worst.
Bij ons word dit ook vaak gegeten met verjaardagen. Ik vind het altijd lekker. Nu moet ik zeggen dat ik van de bolletjes ben. Ik vind stokbrood met kruidenboter niet lekker. Dat heb ik teveel gehad.
Tja, ik vind het gewoon een rare combinatie en ook niet lekker. Broodjes kaas en ham eet je toch wel voor een eenvoudige lunch dus dan zou ik voor een feestje of verjaardag echt wel iets specialer en lekkerder willen. Stokbrood met allerlei lekkere smeersels vind ik dan al zoveel beter.
voor iedereen die hier zo steigert: is het ook niet gewoon afhankelijk van het aantal mensen dat je over de vloer krijgt? ik zie nog vaak de mama van een ex van mij, en die heeft het inderdaad toch net iets hoger in haar bol(letje) dan ik en als zij feestjes geeft dan is het een uitgebreid 5-gangenmenu met eventueel slaapplaats voor iedereen. bij ons is dit ook gebruikelijk - als er vrienden komen en we zijn in totaal met 10-15 man. edoch, ik kom uit een familie met 4 kinderen en mijn man uit een familie met 5 kinderen, dus je kan al raden hoeveel neven en nichtjes... als we een feestje voor die bende doen dan zitten we al makkelijk met 20 tot 40 man in huis. en ja, dan serveren we soep-broodjes-beleg... of een stoofpot... of hamburgers... of hotdogs... en heel veel hapjes en indien nodig ook taart. en nee, tenzij het Kerstmis is ben ik echt niet van plan om voor "a party of 30" een hele menu te koken! ik heb namelijk ook een fulltime job, kinderen, een huis en een leven! (not to mention ook niet de professionele keuken en sous-chefs)
Ik vind het niet lekker, maar lust sowieso geen zachte bolletjes. Als wij alleen soep eten is dat vaak met stokbrood en tapenades en vaak een grote bak sla. Zou het mijn gasten zelf nooit voorzetten omdat ik koken veel te leuk vind, maar zou het ook niet erg vinden als ik het zelf zou krijgen als ik ergens te gast ben.
ik ben nu soep aan het maken voor morgen. er zijn dan 15 personen met allemaal een eigen dieet/allergie/lustikniet lijstje. verzin daar maar eens iets voor hahah. Ik maak 3 soorten soep, beleg/hapjes en dat lust iedereen. Het is ook niet als diner maar als voedsel naast het sinterklaas gebeuren.
Dit dus. Je kunt je maar ergens druk om maken. Als wij een verjaardag hebben halen we friet. Echt mega fantasieloos.
Haha, hier ook hoor. Onze kinderen lusten erg graag soep. De een liever tomaat, de ander groente. Dus gewoon 2 grote pannen soep op tafel. Zeker als je een grote groep op visite krijgt is het wel zo makkelijk. Ik zit namelijk ook graag bij die visite ipv de hele tijd in de keuken staan om een uitgebreid diner klaar te maken.
Gelukkig wordt bij ons thuis de sfeer niet bepaald door al dan niet hoogstaande culinaire gerechten, maar door de omgang met de mensen. Ik heb menig schuurfeestje gehad waar een bbq vol hamburgers lag met bolletjes ernaast en een fles saus, thats it, maar waar ik de beste herinneringen aan heb door de gezelligheid, oprechtheid en warmte van de mensen. Ik heb liever een gastvrouw die bolletjes en soep met liefde serveert en waar ik heerlijk mee kan praten, dan een die al dan niet gestresst het hele bezoek in de keuken staat. Tis maar wat je het belangrijkste vind...
Ik ook! Bolletjes zijn echt lekker, stokbrood en kruidenboter mehh. Maar bij de soep eten we toch eerder stokbrood dan bolletjes, vooral omdat je stokbrood zo lekker in de soep kunt dopen.
Tuurlijk niet. Waarom gelijk weer zo negatief. Ik vind het gezellig grote pan soep op tafel en iedereen die er wat van neemt, lekker broodje erbij. Kun je van te voren maken zodat je op de dag zelf niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan en ook kan genieten van het bezoek.
Prima combinatie. Ik heb in mijn vriendengroep allerlei dieeten zitten glutenvrij, suikevrij, geen zuivel/ei, geen vlees en geen champignons. Dat is soms best lastig als dat tegelijk komt. Dan is soep ideaal. Maar ik doe wel uitgebreid beleg: vlees, kaas, brie, kruidenkaas, verse vis, salades en zoet. Wat rauwkost zoals paprika, komkommer en tomaat erbij. De ene keer afbakbroodjes, de andere keer zachte bolletjes. En ik maak soep helemaal vers zonder pakjes/zakjes. Wij aten zaterdag vroeger thuis standaard soep met brood. Zondag aten we luxe, vrijdag vis en woensdag gehakt. Haha.