Waarom niet? De overheid legt steeds werk/taken bij ons neer, maar we krijgen daar geen vergoeding voor. Dit is al jaren zo, meer werk= zelfde loon. Er was laatst een topic in de lounge met ongeveer dezelfde inhoud, bijna iedereen moedigde TO aan om een loonsverhoging te vragen.....dus waarom wij niet?
Dat geld gaat pas naar de school als er voor een kind een BBA is èn er iemand is aangenomen om die extra formatie in te vullen. En dat is soms om te janken. Duurt het eerst al maanden om een aanvraag in te dienen en goedgekeurd te krijgen... kost het daarna nog eens even lang om de formatie ingevuld te krijgen. Je bent zo een schooljaar verder.
Ja jo ik heb een brief van school gehad dat zij mogelijk gaan staken en het pas op 7 december zullen laten weten. Ze begrijpen dat de staking belastend kan zijn voor de ouders en advieseren om een extra dag bso af te nemen. Ik neem aan dat de school die extra dag bso dan gaat vergoeden? Of dat dan weer zeker niet. Ik snap eerlijk gezegd dat soft gedoe van de inspectie niet. Staken, geheel prima maar dan wordt de loon ingehouden en de uren verplicht ingehaald even kijken hoe snel de lol vanaf zal zijn.
Uren inhalen kan niet, want dat mag niet eens gevraagd worden aan stakers! En er mogen geen anderen voor ingehuurd worden. En mijn salaris is bij de vorige staking gewoon ingehouden hoor! Niet iedereen kreeg doorbetaald, dat is een keuze van het bestuur.
Deze ervaring hoor ik ook van een oud collega, ze is van het basisonderwijs overgestapt naar het vo, haar reactie na een half jaar was "had ik dit maar veeeeeel eerder gedaan, ik verdien meer, neem zelden tot nooit werk mee naar huis en ik heb geen stress meer"
Ja, dit is gewoon een heel bekende reactie. Mijn man heeft volgende week vier oudergesprekken. Mijn beste vriendin maar twee! Ik had er afgelopen week 30. Dat is maar een voorbeeld. Er is ook veel minder administratie. En vergeet niet het gemak van kinderen die al behoorlijk 'gesorteerd' zijn, terwijl bij ons kinderen die later uitstromen naar het praktijkonderwijs in de zelfde klas zitten als degenen die VWO+ op hun sloffen gaan halen. En alles daar tussenin. In één les moet je al die niveaus zien te bedienen.
Als er nou meer geld beschikbaar kwam voor meer handen in de klas zou dit probleem wellicht opgelost kunnen worden..... Ik ben Onderwijsassistente, en ik werk 5 ochtenden in de combinatie groep 3-4. We hebben kinderen met een taalachterstand (geboren in Nederland en vluchtelingen) autisme, gedrags problemen, makkelijk lerende kinderen en moeilijk lerende kinderen, enz, enz. Deze kinderen (ouders) en leerkracht hebben het geluk dat er extra handen in de klas zijn. Eigenlijk hebben alle groepen bij mij op school die extra handen in de klas heel hard nodig maar daar is het geld niet voor....... Ik hoop dat daar misschien dmv een staking geld voor vrij komt.....
De inspectie heeft al aangegeven dat scholen niet zullen worden aangekeken op de uren die ze missen door de stakingen.[/QUOTE] Tupp ik doelde op dit stukje. Hoezo worden de scholen niet aangekeken op de uren die de kindren missen door de stakingen? Verkeerd singal wat mij betreft.
En als je combinatie klassen hebt zijn de verschillende niveaus helemaal niet meer te bedienen..... Tot groot verdriet en frustratie van de leerkracht die constand het gevoel heeft de leerlingen te kort te doen.....
In principe maakt elke school per schooljaar al te veel uren. En de inspectie kijkt uiteindelijk over het totaal van 8 jaar of een bepaalde 'lichting' voldoende uren les hebben gehad. Dat er dit schooljaar minder uren worden gegeven, zal waarschijnlijk op geen enkele school echt voor problemen zorgen qua urenaantal. De normen worden gewoon gehaald.
Absoluut! Ik heb een aantal jaar combinatieklassen gedraaid. Het ligt er trouwens wel aan... vaak hebben wij naast een combinatieklas ook een reguliere groep. Dan heb je dus wel een 'geselecteerd clubje'. Waarbij wel op gelet zoveel mogelijk kinderen van een redelijk gelijk niveau èn een goed werkhouding bij elkaar te zetten. Als je dat treft, is met een combinatieklas juist superfijn te werken! Maar als je niet een beetje kunt selecteren, wordt het een stuk lastiger. Althans... wel als je (zoals de meeste scholen in NL) het leerstof-jaarklassen systeem hanteert.
Nou als ze straks nog meer gaan staken zou het misschien niet meer uitkomen. Daarnaast “ken” ik een school waar de lessen 10 min eerder beginnen omdat ze door de overgang naar continurooster de uren niet meer halen. Zn school zal door de stakingen zeker in problemen met de uren komen.
Hier nog niets bekend over eventuele staking op de 12e, ik ga er maar gewoon vanuit dat ze deze keer niet mee doen. Heb het wel in de agenda gezet dus mocht het wel gebeuren dan ben ik er van op de hoogte maar ik zal zeker mijn stem wel laten horen dat ik het daar niet mee eens ben.
Wij hebben te weinig kinderen om ze voor een combi te selecteren en "moeten het doen" met de kinderen die we hebben.
Snap ik helemaal. Daarom zei ik ook dat ik begrijp dat de werkdruk te hoog is. In het geval van mijn dochter, waar de school op voorhand al aangeeft dat ze haar absoluut binnen het regulier onderwijs willen houden, vind ik dat ze het zelf een beetje in de hand werken op deze manier. Dan wordt dr niet naar het individuele kind gekeken maar naar geld. En dat is triest.
Maar hoe zou je het doen (je stem laten horen)? Ik vind het lastig iets want mijn kinderen moeten daarheen en misschien worden ze dan benadeeld...
In alle eerlijkheid... ik heb geen idee. Ik weet niet eens hoeveel uren we per jaar moeten maken. Ik weet dat dat bij ons bovenschools allemaal wordt gecontroleerd. De minimumnorm kun je gewoon googlen natuurlijk. En dan kun je van je eigen school makkelijk aan de hand van het jaarrooster berekenen hoeveel uren ze maken. Ga er maar vanuit dat dat (uitgezonderd stakingen) elk jaar evenveel uren zullen zijn. Dus je weet dan hoeveel uur er in acht jaar teveel wordt gemaakt.
Als je wèrkelijk zo over de leerkrachten op de school van je kinderen denkt, zou ik rap op zoek gaan naar een andere school. Ik wil niet zeggen dat het niet gebeurt hoor, dat leraren een kind benadelen omdat ze een meningsverschil of probleem hebben met de ouders. Maar je zou er toch op moeten kunnen vertrouwen dat leerkrachten hun leerlingen eerlijk behandelen, ongeacht wat ze van de ouders vinden. Als je dat vertrouwen niet hebt...
Zoals ik het al boven heb gezegd ik vind het lastig iets. De leerkracht van mijn zoon stond werkelijk bij het brengen van de kinderen uit te huilen hoe zielig ze dan wel niet is en hoe hard ze moet werken etc. Lekker professioneel. In bedrijfsleven zou zn iemand per direct ontslagen worden maar op school wordt het gewoon kennelijk getolereerd. Hoe zn iemand gaat reageren, ik zou het niet weten...