Elk jaar met kerst krijg ik een kookboek onder de boom, maar dit jaar ben ik een beetje inspiratieloos. Ik hou echt van van alles en nog wat. Makkelijke, snelle maaltijden, uitgebreide recepten met eeuwige ingrediëntenlijsten, allerlei buitenlandse keukens, etc. etc. Wat is jullie favoriete kookboek?
Tegenwoordig Google Maar ik vond altijd goddelijke huisvrouw van nigella lawson erg leuk, kook met Jamie (Olivier)en ik heb laatst een boek gekregen met alleen maar gebak, patisserie heet ie. Das wat meer Franse recepten.
Jamie oliver 15 minutes en de nieuwe 5 ingredients. Hanoi saigon vietnamees kookboek (je moet wel bij een toko wat standaard ingredienten kunnen inslaan) Boeken van annabel langbein, donna hay. Heerlijke recepten soms wel wat lastig om de juiste ingredienten te vinden.
Leuk topic! Ik heb werkelijk waar een belachelijke hoeveelheid kookboeken. Maar er zijn er uiteindelijk maar een paar die ik echt vaak gebruik. Mijn favorieten: Michel Roux ‘Eggs’: geweldig boek over alles wat je met eieren kan maken: souffles, types deeg, meringues, gebakken, gepocheerd, etc. Michel Roux ‘Sauzen’: gebruik ik vaak als naslagwerk. Staan heerlijke recepten in onderverdeeld in welke sauzen waarbij horen. Matt Preston: 100 beste recepten: heerlijke recepten voor thuiskoks. Daar maak ik echt veel uit. Een paar Donna Hay kookboeken, de soepbijbel, de pastabijbel, de chocoladebijbel, kerstkookboek van Rudolph van Veen, ‘thuis met Heston Blumenthal’ en ‘Patisserie’ van Christophe Felder
Oja Yvette van Boven is ook altijd goed! Haar nieuwste boek over comfort food uit Ierland is ook weer prachtig.
Deze kende ik nog niet, ziet er goed uit! Hij staat op m'n lijstje! Net als basics to brilliance, ik was al fan van Donna Hay, maar deze heb ik nog niet. Sweet van Ottolenghi lijkt me ook geweldig, ik heb al een boek van hem (Plenty), en die is super. Maar ik ben voor nu meer op zoek naar iets om te koken ipv bakken. Bedankt voor het meedenken allemaal . Een aantal boeken heb ik al (bijv. Homemade), maar toch ook weer nieuwe ideeën opgedaan. Meer tips zijn nog welkom hoor, dan vraag ik er gewoon meerdere .
Deze ziet er ook goed uit, ik hou van Turks eten. Zijn de recepten een beetje te doen en kun je alles goed vinden qua ingrediënten?
Recepten zijn heel goed te doen. Niet te veel poespas. En wat ik leuk vind is dat je een hele hoop verschillende categorieën hebt. Dus niet alleen avondeten, maar ook ontbijt, lunch, zoetigheid. Ook staat er wat uitleg bij bij diverse gerechten en staan er mooie foto’s in. De meeste ingrediënten zijn bij de gewone supermarkt te krijgen. Sommige dingen kun je bij een Turkse supermarkt krijgen en dan staat er ook bij onder welke naam je het kunt vinden daar (bijv bij druivenmelasse) en er worden wel eens alternatieven gegeven die je wel bij de gewone supermarkt kunt kopen (bijv bij specifieke kazen). Ik heb altijd alles kunnen vinden in elk geval.
100 beste recepten van Matt Preston Boek van Annabelle Langbein Sicilië van Giancarlo Caldesi Zilveren lepel Just Cook it van sergio Herman
Ik heb maar een paar kookboeken, weet niet of je er iets aan hebt. Ik heb : Opperdepop van AH, Koken zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten en het Wannee kookboek van de Amsterdamse huishoudschool.