Via je werk is er misschien wat mogelijk of in deeltijd. Heb zelf ook de propedeuse in deeltijd gedaan. Vond het wel heel moeilijk hoor, combineren met werk en kleine kindjes, ben daarom ook niet verder gegaan. Zijn master doet hij nu ook naast zijn werk, zijn werk betaalt alles en hij mag 8 uur per week voor zijn studie gebruiken (in de praktijk lukt dit niet trouwens).
Ik vond het feit dat werkgever betaalde erg stimulerend (en dat ik 1x mocht 'zakken' en daarna de kosten zelf verder had moeten dragen haha). Maar of het met een kindje erbij ook was gelukt weet ik niet. En mijn partner zeurde als ik 's avonds moest leren, het was niet de meest gezellige tijd.
HBO Facility Management, maar daar doe ik nu niets meer mee. Vond het ook geen leuke opleiding en de kans op een baan was destijds klein. Nu Arbeid- en Organisatiepsychologie via de Open Universiteit. Werk al als HR adviseur en het papiertje ernaast vind ik wel fijn.
Mbo 4. Omdat ik geen studieschulden op wilde bouwen geen hbo gedaan. Als ik destijds bij mijn ouders had gewoont had ik het waarschijnlijk wel gedaan. Totaal geen spijt van! Hoor zo veel dat mensen uiteindelijk niks doen met hun diploma, zonde..
Kan ook totaal anders gaan natuurlijk Mijn man heeft alles zelf moeten betalen en wel een (forse) studieschuld, maar dat betaalt zich nu wel dubbel en dwars terug.
Dat is zeker zo hoor!! Kan altijd anders lopen. Mijn man heeft enkel niveau 3 behaald op school en heeft nu minstens het inkomen van een hbo-er met een mooi vooruitzicht in de toekomst. Zegt allemaal niet zoveel. Fijt blijft dat ik totaal geen spijt heb dat ik niet verder ben gaan studeren.
MBO architectuur. Door omstandigheden helaas niet afgemaakt. Later nog geprobeerd met een thuisstudie maar dat was een grote flop
WO, in de literatuurwetenschap. Helaas is er haast geen werk in te krijgen. Ik werk nu dus in de sector waar ik al ervaring opgedaan heb toen ik nog studeerde. Ik ben overigens opgeklommen van mavo (na fout advies van de basisschool), mbo en hbo naar de universiteit. Het bewijs dat leerkrachten ook weleens goed fout zitten.
Na VMBO kader naar MBO verzorgende gegaan. Diploma gehaald en ik ben gaan werken als verzorgende voor een periode van 3 jaar. Op een gegeven moment kwam er een interne mogelijkheid om MBO verpleegkunde te doen en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. 3 jaar later geslaagd en nu dus werkzaam als verpleegkundige/specialistisch begeleider op een groep voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.
MBO 4 bedrijfsadministratie. Doe nu wel veel werkzaamheden op HBO niveau, maar dat is zo gegroeid. Wel aan een HBO opleiding begonnen na de MBO, maar niet afgemaakt. Heb dus op MBO gestemd.
Misschien een brutale vraag, maar wat hebben de mensen gedaan die geen middelbaar of hoger diploma hebben? Werken jullie? Wat voor werk is er mogelijk voor iemand zonder middelbaar en/of hoger diploma? Een vriend van me zit namelijk in deze situatie en ik ben wel benieuwd wat zijn toekomst perspectieven zijn. Zeker omdat scholing voor hem lastig gaat zijn (spreekt niet goed Nederlands).
Er werken binnen onze organisatie best veel inrichtingswerkers (met een ouderwets woord: gevangenisbewaarders) die onopgeleid zijn aangenomen. Deze leiden we dan intern op. Maar goed, die spreken natuurlijk wel Nederlands. Ik zou je vriend toch aanraden om snel de taal te gaan leren. Er zijn veel vrijwillige taalcoaches actief, bijvoorbeeld via Vluchtelingenwerk of lokale stichtingen. Verder weet ik dat er veel onopgeleide mensen actief zijn in de plantsoendienst van gemeentes.
Hier hetzelfde. Had de opleiding ook nooit moeten kiezen, ben veel meer van de exacte vakken. Dus ik heb weleens spijt van dat ik toen niet een beter passende opleiding heb gekozen. En dat ik niet meer doe met mijn brein (meerdere assessments gehad waarbij ik scoor op hoog academisch niveau). Maar goed, ik mag nog 40 jaar werken, dus de kans is groot dat ik me nog ga omscholen.