Denk je er wel om dat je een proces-verbaal krijgt en dus kans maakt op een strafblad? En wat een goed voorbeeld geef je je kinderen trouwens als je zoiets doet...
Luxeverzuim kost sinds 2014 €100 per dag per kind. Met een maximum van €1800 per kind. De boete is verhoogd omdat ‘welgestelde’ ouders regelmatig de boete voor lief namen. (Bron: leerplicht)
Luxe verzuim (op vakantie zonder toestemming van de school) komt eveneens voor rekening van de ouders. In principe gaat het Openbaar Ministerie tot vervolging over bij 5 dagen of meer luxe verzuim op jaarbasis, ook bij verlof dat wel is aangevraagd maar door de school is afgewezen. In overige gevallen wordt luxe verzuim bestraft met een geldboete.
Ik denk dat het meer ligt aan de manier waarop je je uitdrukt. Je geeft aan dat je je vreselijk verbaast, ik lees het ook alsof je je er druk om maakt. Je gewoon verbazen is iets, maar je vreselijk verbazen roept bij mij toch ook het beeld op dat je je er druk om maakt.
Maar misschien verschillen de meningen hier gewoon over. Misschien vindt niet iedereen het zo erg als je een keer een dagje thuisblijft als kind. Bijvoorbeeld onder het mom van dat ze kind zijn. En daarbij accepteer je als ouders de consequenties die je acties hebben, namelijk een geldboete. Ik zou zelf mijn kinderen niet zo gauw thuishouden. Lijkt me ook niet leuk voor je kinderen om de laatste lesdag te missen.
Ah dat kan. Voor alle duidelijkheid: ik heb hier geen stress of slapeloze nachten van Ik snap echt niet dat je je kinderen zulke dingen aanleert. Ik bedoel daarmee: ach papa en mama hebben genoeg geld dus voor ons gelden de regels niet. Wij kopen dat af.
Voor die ouders gelden de regels ook, maar zij accepteren de consequenties die het overtreden van de regels mee brengt ook. En niet alle ouders kunnen dat omdat ze het geld niet kunnen missen. Maar denk je nou dat die ouders die hun kinderen thuishouden tegen hun kinderen zeggen dat ze de geldboete wel zullen betalen?
Of ze dat letterlijk zo zeggen: geen idee. Ik vind wel dat als je zo'n gedachtegang hebt dat je dat overbrengt op je kinderen. En die pikken onbewust toch meer op dan je denkt. Niet alle ouders kunnen dat nee omdat ze het geld niet kunnen missen. Dus als je maar rijk genoeg bent kun je om regels heen, ik vind dat een verkeerde boodschap.
Maar het is toch zo dat als je rijk genoeg bent je om veel regels heen kunt? Dat is niet echt een boodschap, meer realiteit. En ik denk dat het technisch gezien onmogelijk is dat jij vindt dat je zo'n gedachtengang overbrengt naar je kind als je die gedachtengang hebt. Het is zo, of niet, maar jouw mening verandert daar niets aan. Net zoals dat je niet kunt vinden dat de lucht groen is, lijkt me. Ik denk dat er wel een kans is dat je je gedachtengang overbrengt (bewust of onbewust), maar ik denk dat het er heel erg vanaf hangt hoe je het brengt naar de kinderen. Ik houd mijn oudste bijvoorbeeld thuis volgende week, maar ik denk serieus niet dat ik het erover heb thuis. Ik kan me niet voorstellen dat er ouders zijn die voor hun kinderen een autoriteit (school) door het slijk halen. Maar misschien denk ik wel te positief over mensen.
Nou ik hoop niet dat je met veel geld om allerlei regels heen kan. Ben benieuwd wat jij bedoeld, maar ik vind dat zeker geen goede ontwikkeling. Verder denk ik idd dat jij te positief over mensen denkt Ik weet zeker dat een hoop mensen vaak genoeg afgeven op de leerkrachten en school tegenover hun kinderen. Als mijn oudste aangeeft dat ze het niet eens is met de juf hoor ik haar aan en leg ik uit dat ze dat soort dingen best bespreekbaar mag maken als je het maar op een nette manier doet. Maar ik zeg niet dat de juf ongelijk heeft of onzin praat. Je moet eens weten hoe vaak het voorkomt dat ouders zich op een bepaalde manier uitlaten waar hun kinderen bij zijn.
Tsja, ik sta gewoon heel positief in het leven Ik denk dat een negatieve houding je niet helpt. Ik heb werkelijk in al die jaren die ik op school rond heb gelopen nog nooit een ouder zich op een rare manier hebben uitgelaten over de leerkrachten waar kinderen bij waren. Natuurlijk weet ik wel dat dat soort mensen bestaat, maar ik denk toch dat het maar een kleine groep is. De meeste mensen zijn toch gewoon normaal. Het lijkt af en toe wel alsof jij ervan uit gaat dat mensen slecht zijn en slechte bedoelingen hebben. Ik vind het lastig om met die negativiteit om te gaan. Ik kan me niet voorstellen wat voor positieve kanten zo'n houding kan hebben. Dat is het meer.
Nou dat vind ik een beetje overdreven. Ik ben helemaal niet zo negatief. Maar hier op school zijn er voorbeelden genoeg. Een paar weken geleden werd ik voor rotte vis uitgemaakt met andere ouders en kinderen erbij omdat school besloten heeft om koekjes uit het tienuurtje te weren. Ik heb met die beslissing niks te maken, maar werd verantwoordelijk gehouden vanwege een bepaalde functie die ik op school vervul. En de term: " ach de juf moet niet zo zeuren" of iets in die strekking is er 1 die ik wekelijks op ons schoolplein hoor.
En zo positief ben je zelf niet hoor. Heb een hoop commentaar van jou op de staking gelezen en hoe lastig het wel niet is. Volgens mij ben ik daar een stuk positiever over geweest dan jij.
Ik ben niet positief over de staking, nee. Maar over het algemeen wel over andere mensen. Ik vind de staking belachelijk en de motivatie om te staken al helemaal. Ik denk nog steeds dat ze beter kunnen kijken waarom ze het niet redden binnen normale tijden dan dat ze er meer geld in pompen. Dat is niet negatief naar mensen toe. Ik denk dat het systeem niet goed in gericht is. En ik til niet zo zwaar aan opmerkingen als "de juf moet niet zo zeuren". En ook bij werkgevers ga ik ervan uit dat ze het beste met mensen voorhebben. En ook bij leraren ga ik ervan uit dat ze alles over hebben voor de kindjes en naar hun beste vermogen hun lesdag indelen. Dus, ik denk dat ik wel positief ben, eigenlijk.
Tuc begint altijd over normen en waarden..... Die van haar als meetlat voor de rest van ons stervelingen natuurlijk
En de juf moet niet zo zeuren is heel erg? Mijn kinderen moeten de juffen met respect behandelen, zoals iedereen. Maar als een juf er een potje van maakt of we zijn het er om een andere reden er niet zo mee eens vind ik het prima dat daar (op een normale) manier wat over gezegd wordt. Mijn oudste zit in de plusklas en kreeg zijn werk mee. De juf had 4 van de 12 sommen gewoon verkeerd nagekeken en verkeerd verbeterd. Reken maar dat ik daar wat van zeg. Het zijn geen heiligen.
Dus omdat iemand een mening heeft die niet in jouw straatje valt dan is die gene meteen niet meer positief? Ik sta ook positief in het leven maar dat houd niet meteen in dat ik het overal maar mee eens moet zijn.
Ik heb geen idee, ik vroeg het me af en iemand noemde bedragen die me niet zo hoog leken. Heb het zelf nog nooit gedaan. Maar sinds de directie mij heeft voorgerekend dat ze nog wel 3 dagen kunnen staken voordat de wettelijk verplichte onderwijstijd in het geding komt voel ik me ook minder bezwaard om mijn kind eens te laten snipperen als het mij goed uitkomt....misschien maar eens doen.
Maar wat als jouw zoon iets verteld en jij in dat geval vind dat jouw zoon gelijk heeft en niet de juf, ga jij dan serieus zeggen dat de juf gewoon gelijk heeft? Omdat jij dus vind dat je niet tegen je kinderen moet zeggen dat een juf ongelijk heeft? Als ik het niet eens ben met de manier van reageren van de juf dan leg ik dit op een nette manier uit aan mijn zoon, net zoals dat ik hem op een nette manier uitleg dat hij echt wel tegen de juf mag zeggen als hij het ergens niet mee eens is, als hij dit gewoon op een duidelijk, nette en vooral rustige manier doet zie ik daar het probleem niet van in. Een juf is geen heilige en ook een juf maakt wel eens fouten, ik ga niet iets goed praten naar mijn zoon toe als ik vind dat de juf in dat geval geen gelijk heeft.