Ik ga hem strak even voor je opzoeken. Ligt op zolder in mijn cursusmappen (cursus chocolaterie, wat een straf was dat ). Heb ze al een tijd niet meer gemaakt. En ik heb me vergist in de likeur het moet cointreau zijn...
Rittersport, after eight, milka, lindt, kinder chocobons AH excellent met die van witte chocolade en iets met crunchy
Stoer een cursus chocolade hmmmmmm ben heel benieuwd naar je recept, volgens mij maakt de likeur toch niks uit dat kun je volgens mij vervangen door alles wat je zelf wil. Lijkt me leuk om te maken voor de kerst.
Vergeet ik helemaal te schrijven welke chocolade, eigenlijk melk en moet niet te zoet zijn. Van milka en wiire chocolade prikt mijn keel, mij te zoet. Nou heb ik zin in chocolade, kijken of mijn zoontje zo zijn mini letter wil delen hehe.
Welke chocolade niet!! Ik hou onwijs van alle chocolade, wit melk puur, met vanalles erdoorheen. Allemaal op hun eigen manier super! Verslaafd!!
Alle chocola waar geen crunch/koek/gepofte rijst in zit. Maar ik lust wit t/m puur 90% en het liefst met praliné erin Maar de allerlekkerste chocola die ik onlangs gegeten heb is de blonde chocola van onze lokale chocolatier!
En @kleinegup, is het leesbaar genoeg? Het recept is een basis voor talloze variaties. De mijn was dus met witte chocolade in de vulling met cointreau en eromheen ook witte chocolade. Daarna gerold door poedersuiker. Maar met pure chocolade en een koffielikeur, en dan rollen door de hagelslag is ook verrukkelijk.
Super, ben heel benieuwd, naast de 80 gram likeur staat nog iets esprit? Wat is dat? Weet je toevallig ook als je geen likeur wil gebruiken hoeveel vanille, of andere aroma je moet gebruiken?
Esprit is eigenlijk likeur maar dan zonder suiker en onverdund, dus sterker, daardom gaat er ook minder van in het recept. Als je een aroma neemt (van bv dr oetker), zou je denk ik met een lepel kunnen beginnen en steeds even proeven als je het er volledig hebt doorgeklopt. Het gaat er als laatste in, dus op die manier kom je wel tot de juiste smaak. Vanille zou ik één of twee vanillestokjes opensnijden en in de hete slagroom 10 minuten laten trekken (tegen de kook aan), voordat je het met de chocolade mengt. Dat is lekkerder dan een aroma. Zo kan je ook andere specerijen gebruiken, zoals kardemom of steranijs oid. Gôh, ik ga ze binnenkort ook maar weer eens maken. Krijg er helemaal zin in
Chocolade van 1,25 bij de LIDL je hebt er een paar varianten van die allemaal erg lekker zijn. Ze zijn heel zacht en met donkere choco ... dadelijk weer eens ff wat inslaan!
Verkade witte chocolade kokosnoot Tony's chocolonely's Chocolade van de Lidl, de melk met pralinevulling
Ben dol op melkchocolade, zonder noten, vind chocolade met noten echt niet lekker. Helaas krijg ik per direct kiespijn als ik op chocolade kauw...
Dat is het allerbeste, een guilty pleasure die de rest van het gezin niet lust!! Helaas is m’n man nog een groter choco monster dan ik dus ik grijp nog al eens mis... Mijn favo momenteel: gewone melk chocola van Delicata of Verkade, butterscotch. M&M’s met pinda zijn m’n alltime favo en in deze tijd van het jaar kan ik de chocokransjes met musket ook niet laten liggen. Of ik meer dan 12-15 kg aan ga komen deze zs? Zou zomaar kunnen