Lekkerste recept tomatensoep

Discussie in 'De lounge' gestart door SDonya, 8 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Wie heeft het lekkerste tomatensoep recept? :) Het liefst een dikke romige soep.
     
  2. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
  3. veense

    veense Niet meer actief

    Zak Italiaanse wokgroenten fruiten in olijfolie met flink veel knoflook. Drie blikken gepelde tomaten en bouillonblokje erbij, half blikje water.
    Laten pruttelen minuut of 20. Kruiden naar smaak.
    Pureren met staafmixer.
    Twee blikjes soepballetjes en 1 pakje kookroom erdoor.
    Pan gaat altijd schoon op!
     
  4. Holadiee

    Holadiee Bekend lid

    4 jun 2012
    551
    141
    43
    Nederland
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.280
    25.751
    113
  6. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Ik fruit hier ui met knoflook. Dan 1,5 liter groentebouillon erbij. Vervolgens gooi ik er een zak soepgroente, een pond romatomaten gesneden en half zakje kaas tortellini in. Dan nog even 10 minuten (zachtjes) koken. Eventueel kan je er blokjes chorizo worst door doen.
     
  7. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
    Ik heb deze tekst tekst gekopieerd uit een topic van een paar jaar geleden.
    Het recept is van zp lid Maja82 en zo maak ik nu vaak mijn basis tomatensoep.
    Je kan er redelijk mee variëren.
    Soms zeef ik het nog.

    1. Kilo tomaten (goed rijpe dus maar dan ook echt rijp he, dat ze dieprood en goed zacht zijn) in stukken zodat het middelste harde deel eruit is.
      Dit in een ovenschaal doen. Twee rode uien er in stukken bij. 4 knoflooktenen in de schil erbij en alles mengen met olijfolie, peper, zout en kruiden (potje Italiaanse kruiden of tijm en oregano).
      Dit ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden.

      Als dit klaar is haal ik de schaal altijd uit de oven en laat het even afkoelen. Dan piel ik de meeste velletjes eraf, is even gedoe maar met 2 vorken wil het prima. Dan plop je ook de knoflook uit het schilletje. De knoflook krijgt een hele lekkere smaak doordat het in de schil meegebakken is in de oven.

      Dit mengsel pureer ik en aan de hand van de dikte schep ik er steeds een soeplepel bouillon bij (ik gebruik gewoon gekookt water met een bouillonblokje groente of kip).

      Dan is je soep eigenlijk al klaar. Beetje kookroom kan er ook nog door. Of is het toch wat zurig, schepje bruine suiker.

      Ik maak er altijd verse soepballetjes bij en deze bak ik in de pan en gooi ze erbij als de soep al in de kom is, is veel lekkerder dan die zompige ballen. Ook heerlijk met nog geraspte kaas door de soep
     
    Tord en snoes79 vinden dit leuk.
  8. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.195
    10.797
    113
    Echte tomatensoep komt gewoon neer op gepureerde gekookte tomaten. Daar kan niks tegenop. Wij ontvellen een flinke lading trostomaten (kruislings insnijden, even in kokend water tot de schil loslaat, laten schrikken en dan trek je het vel er zo af), steelaanzetten eruit, heel grofweg wat stuk snijden of scheuren, en 20 min laten koken met bouillonblokjes (ik neem er 1 per liter plus 1 extra, we maken meestal 4 tot 6 liter ineens). Na die tijd pureren met de staafmixer.
    In onze kommen doen we hier geraspte kaas bij, en mijn man voegt vaak in zijn kom wat grofgemalen chilipeper toe. That's it! Je kan m naar behoefte verder aankleden met bv pesto of creme fraiche, maar dat heeft hij eigenlijk niet nodig.

    Je hebt dus wel veel tomaten nodig, voor soep ben ik maximaal bereid daar 75 cent, bij uitzondering een euro per kilo voor te betalen op de markt. Een groot deel van het jaar lukt dat (soms 30 cent per kilo voor B-keus, een beetje overrijp is voor soep helemaal niet erg), en verder vriezen we vaak een deel van de batch in.

    Recept van @Beaujuulais ziet er ook goed uit, in de oven wordt de smaak vaak nog intenser.
     
  9. Kipsate

    Kipsate Fanatiek lid

    22 jul 2015
    1.224
    1.240
    113
    Hier is het geheime ingrediënt appelmoes :thumup:. Haalt de zurigheid eraf, krijg je wel meer de chineze tomatensoep variant.
     
  10. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.333
    508
    113
    Vrouw
    Roermond
    Roux maken en dan tomatenpuree erbij en een bouillon blokje en soepgroenten. En als je hem dik wilt, indikken met room!
     
  11. Arian

    Arian Fanatiek lid

    6 dec 2010
    1.587
    36
    48
    Wortel, ui en knoflook fruiten in de soeppan.
    8 grote tomaten in vieren snijden met vel en al.
    Blikje tomantepuree en 750 ml water toevoegen aan dezelfde pan.
    2 bouillonblokjes erbij en koken maar.
    Daarna pureer ik dit allemaal tot een lekkere smeuïge soep.
    Hierna vermicelli en verse gehaktballetjes er bij.
    Nog even laten koken, wat op smaak brengen met evt zout en peper en eet smakelijk!
     
  12. Arian

    Arian Fanatiek lid

    6 dec 2010
    1.587
    36
    48
    De 8 tomaten er ook nog bij natuurlijk.. ;)
     
    Beaujuulais vindt dit leuk.
  13. Ganesh

    Ganesh Bekend lid

    21 jan 2014
    500
    2
    18
    Werk, gezin, boeken
    Zuiden
    Water afkoken (naar hoeveelheid, ik doe meestal 4 liter)
    3 a 4 boillon blokjes maggie
    2 grote of 3 kleine prei, wassen en snijden --> deze 'smoren' in een pannetje met boter.
    1 grote blik witte bonen in tomatensaus
    1 a 1,5 grote blikje tomaten puree ( ligt aan hoeveelheid water )
    aardappeltjes erin (ik doe meestal 4 kleine)
    vlees naar keuze (ik doe meestal gehakt of hamlap)
    Als de soep geheel klaar is, dus alles is gaar, de prei erbij en goed roeren.
    en klaar!
    eventueel aanvullen met groente wat je lekker vindt.
    Hoe ik het heb omschreven wordt het echt een romige dikke maaltijd soep.
     
  14. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.500
    4.342
    113
    Vrouw
    Ik vind de verse soeppakket tomatensoep van de AH de lekkerste. Daarnaast de tomatensoep van de chinees ;)
     
  15. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    Wil je dat recept hier delen :)?
     
  16. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.500
    4.342
    113
    Vrouw
    Die van de chinees? Die heb ik niet, die haal ik af en toe.
    Het recept van het soeppakket zit op het soeppakket.
     
  17. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Deze is hier echt zwaar favoriet:

    100 gram kipfilet
    50 gram taugé
    50 gram prei
    500 ml water
    Pot kippenbouillon
    2 Heinz frito
    Naar smaak cayennepeper
    Scheutje sojasaus
    Scheutje gembersiroop

    Officieel hoort er ook suiker in, dat doe ik niet.

    Maak deze portie altijd x 3 en vries dan meerdere porties in.
     
  18. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    Haha nee dat van de chinees begrijp ik.
    Die van de AH, die zit hier niet in de buurt dus kan het niet even kopen om het recept te bekijken.
     
    Youtan vindt dit leuk.
  19. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.500
    4.342
    113
    Vrouw
    Heb ik nu niet in huis, sorry
     

Deel Deze Pagina