@suus1983 Geen kritiek oid, maar gewoon een vraag: gezien jij 24 uur werkt is het dan niet mogelijk dat je op een vrije dag met zoon naar het ziekenhuis gaat? Wij moeten regelmatig naar het ziekenhuis voor man, zoon of mezelf. Dat lukt bijna altijd op een van onze vrije dagen. En als dat niet lukt proberen we de afspraak zo vroeg of laat mogelijk te plannen. En die ene keer dat dat niet lukt, neemt hij vrij. Ik kan geen snipperdag opnemen namelijk. Of hebben jullie een ziekenhuis dat heel moeilijk doet daarin? Is het dan mogelijk om over te stappen? Ik kan me namelijk voorstellen dat het heel vervelend is als al je vakantiedagen opgaan aan zoiets. Verder bemoei ik me maar niet meer met dit topic. Ik vind de toon heel naar. Ik heb hart voor het vak en vind het heel vervelend hoe ouders en leraren nu tegenover elkaar staan ipv de handen ineen steken.
De specialist waar hij naar toe gaat werkt op ma/di/do, ook precies mijn werkdagen. Ik heb tot nu wel eens van dagen kunnen ruilen, maar omdat ook mijn collega's met hun planning zitten is dat niet altijd mogelijk. Wel koop ik elk jaar extra dagen om het zoveel mogelijk op te vangen. Maar we zijn inderdaad van plan om over te stappen, dat zou zo weer een stuk of 4 dagen schelen (toch een dikke week dus). Er zit een wachtlijst van 3 maanden voor elke afspraak (tenzij spoed), dus de afspraak verplaatsen is eigenlijk nooit een optie.
Ik niet. Waar haal ik de tijd vandaan om mijn werk voor te bereiden, na te kijken? Dat moet op vrijdagavond nadat ik klaar ben met overleggen met mijn duo- collega. Maandag: 10.15 uur werken Dinsdag- staking Woensdag: 9.15 uur werken Vrijdag: 1 uur kerstmarkt + overleggen collega (variabel) + nakijken en voorbereiden (90 minuten) Ik denk dat jullie overdrijven met " het lijkt een normale werkweek"......
Ik ben benieuwd wat de stakende docenten morgen doen. Gaan ze weer naar den Haag, hebben ze een bijeenkomst op school of zijn ze thuis. De eerste stakingsdag snapte ik goed. Een duidelijk statement maken. Maar hoe vaak gaat dit nog gebeuren? Hoeveel onderwijs mogen kinderen onthouden worden? Ze hebben toch recht op onderwijs. Bij ons was door omstandigheden pas de school ook al dicht. Mijn kinderen hebben binnen een korte periode al drie dagen gemist. Ik kom uit de zorg. Als je gewoon op een woonvoorziening of verpleegafdeling werkt dan had ik me niet kunnen bedenken dat ik met heel veel collega's het werk neer zou leggen En nee geen zondagsdiensten op een poli o.i.d.
Kerstmarkt heeft niks met les geven te maken, zou dus afgeschaft kunnen/moeten worden net als schoolreisjes trouwens (mijn mening) en net als vloerschoonmaken door de juf, daar heb je schoonmaakploeg voor.
Het verschil is wel dat degenen die in het bedrijfsleven zulke lange dagen maken en overuren dat die dat doen als investering voor een betere functie oid. Dat kan in het onderwijs niet he, het is niet een paar jaar bikkelen qua uren om er daarna een hoop salaris op vooruit te gaan. Er zit geen groei meer in.
Dit is z'n dooddoener.....ik stop met reageren. Ik ga staken, ik blijf staken en ik wil verandering! Ouders mogen best kritisch zijn, maar ik mis een stukje respect van de reacties hier op ZP.
Maar DDS, wat doe je dan na school op maandag-dinsdag-woensdag? Oprechte interesse en geen aanval hier een lesdag duurt toch meestal een uur of 6?
En voor zover ik weet krijg je in het bedrijfsleven betaald voor al je (over)uren. Vergeet dat maar in het PO. En, ter verdediging van de huidige toestand in het PO, er is een heleboel informatie die de media niet haalt. Zoals die 450 miljoen die helemaal niet beschikbaar komen, sigaren uit eigen doos (een deel van die miljoenen wordt weggehaald uit een ander potje, en er wordt nog een oude bezuiniging doorgevoerd), genaaid worden waar je bij staat (zoals de invoering van adv waarbij leerkrachten minder gingen verdienen in ruil voor vrije dagen, die een paar jaar later weer werden afgeschaft zonder loonsverhoging, of gedwongen omlaag moeten in wtf terwijl je hetzelfde werk moet blijven doen) enzovoorts. Die gemiste dagen les vind ik zelf echt een wanargument. Alsof een kind nooit ziek is of onder schooltijd naar de tandarts ofzo moet. Aan het eind van het schooljaar is heus het hele programma wel gedraaid. Die gemiste schooldagen is níét waar de kinderen de dupe van zijn hoor. Kinderen zijn de dupe van ons huidige onderwijsstelsel en dit wordt alleen maar erger als er nú niets gedaan wordt.
Die gemiste dagen les vind ik zelf echt een wanargument. Alsof een kind nooit ziek is of onder schooltijd naar de tandarts ofzo moet. Aan het eind van het schooljaar is heus het hele programma wel gedraaid. Die gemiste schooldagen is níét waar de kinderen de dupe van zijn hoor. Kinderen zijn de dupe van ons huidige onderwijsstelsel en dit wordt alleen maar erger als er nú niets gedaan wordt.[/QUOTE] Maar hoe lang willen de vakbonden dan doorgaan met staken? Elke maand 1 dag staken? Ik vind ook dat de hele administratieve last veel te groot is. Daar zou echt iets in moeten veranderen. Maar ik vindt dat veel staken niet de manier is om dit te bereiken . Als de stakingen aanhouden missen kinderen echt te lesuren ( Ziek zijn is echt iets anders, overmacht)
Ehm, in het bedrijfsleven krijgen heel veel mensen juist die overuren niet uitbetaald. Gemiste lesdagen wordt steeds meer een argument omdat het ziek worden ook gewoon gebeurd. Het is niet zo dat je kind dit jaar niet ziek wordt. Verder heb je nog dagen zoals vandaag, extra uren uitval. Daarbij hebben sommige kinderen echt elk lesuur nodig wat ze kunnen krijgen.
Mijn werkweek: Maandag van 8:30-17:30 werken Dinsdag officiële vrije dag maar moet vaak rapportages typen Woensdag van 8:30 tot 17:00 werken Donderdag vrij maar zelfde als dinsdag weer rapportages typen. Vrijdag werken van 8:30 tot 16:00 Weekend ook altijd nog rapportages typen. Dus ja bovenstaande van jou lijkt mij een normale werkweek. Ik snap best dat men beter onderwijs wil, het kan ook altijd beter. Maar bovenstaande komt voor mij niet over als enorm druk en zie genoeg mogelijkheden om werk voor te bereiden.
Hahaha, in uitzonderlijke gevallen zit er misschien eens promotie in, maar genoeg mensen die zonder die vooruitzichten hoge werkdruk hebben en overuren maken. En ja 9 v/d 10 keer is het onbetaald of mag je tijd voor tijd inhalen, Wat niet mogelijk is door de hoge werkdruk.
Is het hier soms een wedstrijd geworden wie er onder de slechtste omstandigheden werkt en met de meeste (niet uitbetaalde) uren??