Goedenavond dames, Onze kleine meis van bijna 1 is een fanatieke vochtweigeraar. Drinkt 2x 190+6 (gooi dr maar wat extra water bij), 200gr fruit, 2 boterhammen en een flink prakkie met nog een toetje na. In dr eten zit ook wel vocht maar ze is nu zeker 10kg, alles wat ik aanbiedt weigert ze (afgezien eten, dat gaat prima). T hele assortiment aan bekertjes (difrax, avent, rietjes, tuit), water, halfvolle melk, siroop, thee etc hebben we gehad op verschillende temperaturen. Als je het unieke geluk hebt drinkt ze een keertje 60ml, maar vandaag ook druk aan t spelen geweest even pauze even wat drinken (moet ze zelf doen, denk nou niet dat je nog mag helpen, die tijd is voorbij) en ze mietert t weer de hoek in zelfde beker, zelfde inhoud, nagenoeg dezelfde tijd als waar ze eerst 60ml van dronk. Iets anders dan fv in dr melk flesje doen is een doodzonde, geloof dat ze zich dan aardig in de maling genomen voelt want dan is t helemaal herrie (en eerst laten zien dat t wat anders is dan melk is ook geen oplossing). Ze heeft nog plasluiers, geen kotex nachtluiers meer overigens, dus geen accute dienst zeg maar, maar ook niet dat je zegt dat t overhoud. Ja we hebben nu een bad dus ze kan binnenkort met een bekertje in bad gaan zitten en doe het zelven (wat wel haar motto is), enige andere alternatief is weer een fles fv erbij en dan de 12 scheppen ipv over 2 over 3 flessen verdelen. Zou t toch fijn vinden als ze +- 120-200 ml erbij dronk. Iemand nog tips voor een eigenwijsje of is t een fase en gevalletje van uitzingen?
Ik zou er wat minder moeite voor doen. Ik snap het wel hoor, je wil dat ze voldoende drinkt, maar daar heeft ze echt geen 4 bekers voor nodig. Ik zou haar gewoon meerdere malen per dag water aanbieden. Als ze dat opdrinkt prima, als ze niet drinkt ook prima. Ik zou ook een beker binnen handbereik zetten die ze kan pakken als ze dorst heeft. Als ze gewoon plasluiers heeft en zich verder ook goed voelt zou ik er niet meer zoveel aandacht aan besteden. Mijn zoontje (2 en een half) heeft ook dagen dat hij amper eet of drinkt, maar zolang hij gezond is en goed aankomt zal het wel goed zijn.
Ik zou er ook niet zo op focussen. Belangrijkste: laat je niet verleiden tot iets anders dan water of thee geven. En als het echt niet lukt: melk geven, en steeds minder schepjes t.o.v. dezelfde hoeveelheid water. Dat echt geleidelijk doen, desnoods over weken, tot ze gewoon is aan de smaak van water.
Laat het drinken gewoon op de tafel staan waar ze erbij kan en je verder er niet te druk om maken. Zoals je zegt in het eten zit ook vocht. Ze zal vanzelf meer drinken. Ik heb het juist andersom ik moet haar minder drinken geven.
Hier drinkt ze ook niet veel. Inclusief 2x melk ben ik blij als we de 500 cc per dag halen. Hier staat de hele dag een beker water en een beker thee op tafel. Zo lang ze af en toe wat slokjes neemt en genoeg plast maak ik me niet druk. In de kinderwagen drinkt ze trouwens beter, omdat ze afgeleid is denk ik. Dus ik neem ook altijd drinken mee tijdens het wandelen.
Met haar melk en eten krijgt ze genoeg vocht binnen. Meer zou fijn zijn, maar het is niet strikt nodig. Dus probeer het een beetje los te laten, het komt wel. Hier was overigens een gewoon glas met een rietje erin een succes terwijl een rietjesbeker niet wilde, misschien kun je daar nog wat mee.
Hier een iets jonger meiske. Klinkt ongeveer hetzelfde als bij jou. Eten jippie, flessen jippie, ander vocht mwah... Ze krijgt via de flessen nog 550ml binnen. Ernaast staan we te juichen als ze 100ml drinkt. Koude rooibosthee was hier de winnaar Water wil ook wel. We bieden het echt ieder uur dat ze wakker is aan. Wat we hebben gedaan: 60ml met 1 schepje, week later 90ml met 1 schepje, halve week later 120ml met 1 schepje, 2 dagen later 150ml met 1 schepje. Toen accepteerde ze water uit haar fles. Daarna tuitbeker en zo'n Magic beker geïntroduceerd. Tuitbeker gaat redelijk. We gaan binnenkort een rietjesbeker regelen.
Onze jongste had ook zo'n fase, van een paar maanden. Hij dronk alleen maar een papfles, elke ochtend en avond. Al het andere in de fles weigerde hij, net als alle soorten bekers. Met 1,5 jaar ging het opeens beter. Dus ik heb alle feiten over dat een fles slecht is en dat pap uit een bord beter is genegeerd, en hem lekker elke dag met veel liefde die 2 papflessen gegeven
Wij zijn heel vroeg begonnen met kleine slokjes water uit een munchkin bekertje. Hij was net 6 maandjes volgens mij. Rond de 7.5 maand begon hij er lol in te krijgen en meer water te drinken en ook zelf de beker vasthouden aan de oortjes. Inmiddels hoef ik alleen de beker aan te geven en hij doet se rest, rietjesbeker idem en hij drinkt ongeveer 300-400cc water per dag. Maar tussen de 6 maanden en 7.5 maand ging het hier dus hetzelfde...hij vond het we interessant, maar na 1 klein slokje was het gedaan. Ik denk dat het een kwestie is van dagelijks oefenen en wat hier ook wordt gewaardeerd is ijskoud water uit de kraan direct na elk slaapje. Ik laat hem dan niet teveel drinken, omdat hij daarna vaak nog iets eet en anders geen trek meer heeft.
Hier ook een slechte dri ker ik denk dat ze in de winter 2x 100ml melk drinkt en met geluk 100ml limonade. Dus max 300ml. Daarnaast gelukkig wel goede fruit en groente eter en altijd nog kwark na het avondeten. Maar ze heeft meerdere plasluiers per dag dus ze zal er wel genoeg aan hebben.
Leuk is anders want ze komt zelf haar beker brengen en loopt naar de koelkast moet haar van het CB gaan afleiden op zulke momenten anders gaat ze ruim over haar liter vocht heen. En dan tellen we maar even het vocht in het fruit niet mee.
Kan het kwaad? Ik weet dat iemand anders hier ook een kindje heeft dat iets van 1700ml per dag drinkt. Is helemaal nagekeken door een kinderarts en is niks mis mee... Weet ff niet meer wie het was.
Zolang haar urine niet stinkt of ze het vocht ook niet vast houdt is er niets aan de hand. Ik heb zeker 4 zware luiers per dag van haar en 1 minder. Ze plast het dus ook weer goed uit. Soms ben ik ook net te laat met het verschonen en is ze helemaal nat. Dus alles komt er ook weer uit. Nu drink ikzelf ook best veel dus maak ik me niet te veel zorgen. Het is een beetje een familie kwaaltje