Grote pan goulash met rijst of aardappel Chili con/sin carne Rode pastasaus; ene dag met pasta en dag 2 op een opengesneden turks brood. Beetje kaas en of salami erover. 10 minuutjes in de oven en je hebt een heerlijke verse pizza.
Ik maak dan de gebakken Thaise bami van de AH. Heerlijk recept, makkelijk en zo 2 dagen te eten. De ene dag kook ik er rijst of quinoa bij en de andere dag noedels of naan brood. Ik vervang de helft van de surimi door 200 gram kipfilet. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R853384
Ik doe met rijst meestal niet moeilijk. We eten het ook niet vaak. Pak gele rijst Pak ah Chinese roerbak Duo pak hamblokjes (geen idee hoeveel gram). Zakje nasi kruiden. Evt bakje saté saus. Dat maken wij als we echt weinig tijd hebben. In 10 minuten is het klaar en hebben we voor 2 dagen voer.
Pizza maken wij met afbak ciabatta. Grootste vlak opensnijden, beetje pizza olie sprenkelen tegen uitdrogen, bedekken met plakken ham om het brood niet te laten soppen van de saus die op de ham gaat, dan wat ui evt olijven en kaas.
Ik geloof dat ik echt een extreme zeur ben... pizza eten wij niet, surimi vind ik ook vies, pasta’s ben ik echt zat... chili con carne is een goed idee. Goulash is ook lekker, maar ik mag geen paprika, maar dat ga ik ook doen. Noedels, bami en nasi... hmmm, net niet. (Ja van de chinees )
Ja hutspot kan ook inderdaad. (Hoewel ik dat mijn moeder laat maken, die is echt kampioen peen en uien maken )
Wij eten geen pizza, patat of pannenkoeken. Bijzondere mensen wij, maar we houden er niet van. Tosti’s eten wij soms tussen de middag. Ik wil wel graag ‘echte’ maaltijden ‘s avonds. En zuurkool, van het woord krijg ik al kippenvel
Een hele grote pan goedgevulde bolognese saus maken en dat gevarieerd eten: in een wrap, met brood en salade, of als een soort shepherd’s pie (in ovenschaal met aardappelpuree eroverheen en geraspte kaas), of als vulling van een soort mousaka tussen aubergine en aardappelschijfjes in scheppen en in de oven, met polenta, met sphaghetti of als lasagne.
Hete bliksem, zoals ze dat in Vlaanderen noemen. Of een quiche. Of een ovenschotel met gehakt, bloemkool en broccoli een wortel, puree en dan witte saus.
Nog makkelijker: zo'n Iglo diepvrieszak 'Roerbaksensatie tagliatelle met zalm' opwarmen. Is ook best lekker en niet ongezond.
Ik doe meestal maar wat. Maar vaak is het of met feta, tuinerwten, munt, citroen en gedroogde abrikozen of een soort kisir maar dan met couscous (verder ongeveer het recept van Ottolenghi). En voor de "köftes" (geen idee hoe ze eigenlijk horen namelijk ) gehakt met flink wat ras el hanout. Voor de yoghurtsaus meestal een soort tzatziki of alleen yoghurt met knoflook, munt en citroen.
Het gaat me niet eens om gemak. Ik vind koken wel leuk en ik kan ook koken. Vandaar dat ik niet echt hou van ‘prakkies’, gekookte aardappels en diepvriespizza’s enzo. ik heb mezelf verziekt met lekker en goed eten denk ik. Maar het moet wel de tweede dag te eten zijn, met variatie og gewoon opgewarmd.
Google maar eens op goulash zonder paprika. Dan komt er een link naar de site van kitchenista. Daar staat een prima recept. Wel met paprikapoeder. Weet niet of je dat wel mag hebben? Verder ben ik fan van parelcouscous. Is de 2e dag als koude salade prima te eten.
-Een grote quiche maken met heel veel groentes erin. -Een grote maaltijdsalade, eerste dag met aardappels, tweede dag met een pitabroodje of wrap. - Een indiase curry met naanbrood - pompoensoep Wat eet je wel graag eigenlijk? Kunnen we daar iets mee verzinnen?
Gekookte aardappels kun je heel makkelijk een dag in de koelkast bewaren en de volgende dag opbakken. Sla/bonen/wortel of zoiets erbij, eventueel een lapje vlees wat snel gaar is (kipfilet, varkenslapje of soortgelijk a la minuut) en je hebt zo een maaltijd op tafel. De ene dag een bonenschotel met rijst, de volgende dag doe je ze in wraps. Je houdt niet van patat, maar heb je al eens raspatat uit de oven geprobeerd? Dat is ook heel snel klaar. Variatie in pastasoorten. Neem een keer ravioli, of pasta met zalm (carbonara of roomsaus, kruidenkaas, champignons of broccoli met kerstomaat en zalmsnippers).
http://www.receptensite.nl/?p=854 Couscous recept van Karin Luiten. In het originele recept kan je kiezen tussen zoete aardappel of flespompoen (ik heb de flespompoen gedaan). En als de kids meeeten zou ik de helft van de harissa gebruiken. Ik vond m erg lekker alleen wat snijwerk. Heb zelf de helft ingevroren voor mijn kraamweek. En couscous is in 5 min bijgemaakt