Ik begrijp dat neerkijken op een basisschool onderwijzer niet. Die master kan je ook gewoon op een HBO doen. En een tweedegraads heeft helemaal geen master nodig, toch? Het gaat hier steeds over eerstegraads, maar mensen met een master zijn niet per definitie intelligenter, of beter in lesgeven. Misschien zijn dat juist wel mensen die niet zo goed weten wat ze willen, en op een hoger salaris mikken. Natuurkundigen die niet werden aangenomen bij het lab, ofzo. Neerlandici die hun eerste roman maar niet uitgegeven krijgen
Voordat ik mijn zoon na schooltijd 3 zinnen kan laten lezen mag ik eerst een half uur hem "overtuigen"tja.. voor sommige kinderen is het gewoon niet zo makkelijk om maar even thuis nog wat te leren.School zelf vraagt meer dan genoeg. Dochter kan ik inderdaad een kwartiertje helpen en dan heeft het ook zin. daar zit ook serieus verschil in he.
Zeker. Het kan zelfs averechts werken. Hier ook de ervaring dat ik mijn kinderen er soms met de haren bij moet slepen en dat doe ik best een paar keer om te laten ervaren dat het door oefenen makkelijker gaat. Maar als het op een gegeven moment niet omslaat naar enige motivatie of het niet meer zo erg vinden om te oefenen thuis, dan houdt het toch op een gegeven moment op. Want ik pas ervoor om het kind een (nog grotere) hekel te laten krijgen aan hetgeen hij toch al niet goed kan. En ja, ik haal van alles uit de kast om het aantrekkelijk te maken en begin natuurlijk laagdrempelig.
Hoezo is dat neerkijken? Er zit toch ook gewoon verschil in? En een Master is toch echt anders dan een HBO. Binnen het onderwijs heb je toch ook gradaties in functies. Ik vraag me steeds meer af of daar ook niet veel meer mee gedaan moet worden. Iemand die jaren ervaring heeft, diverse verdiepingsmodules extra heeft gedaan, extra taken doet, etc etc, die zou wellicht veel sneller moeten doorstromen naar een hogere gradatie met daarbij behorend salaris. Ergens in een post hier werd dat ook genoemd. Dat bijna alle leerkrachten blijven hangen in een bepaalde gradatie (LB geloof ik).
En ik denk dat je laatste zin wel vaker tot misverstanden lijkt in het onderwijssector tav werkdruk/werkinvulling in andere werkvelden. Want ik, en vele met mij, zouden tekenen voor een 8urige werkdag waarbij je maar 9 werkelijke uren maakt. Vooral als je toch vergelijkt met functies vanaf hbo-niveau. Want dan is de functie doorgaans resultaat gericht en niet urengericht. Ik heb gisteren bijv gewerkt van 9 tot 18.30 op locatie, naar huis gereden en van 22h-24h lopende zaken afgewerkt zodat ik dinsdag zonder afleiding kon starten. Vandaag van 9h tot 19h gewerkt. Beide dagen worden gewoon 8h per dag betaald. Morgen is zelfs mijn parttimedag, maar de beoordelingen van collega's moeten worden besproken, dus de ochtend naar kantoor. Eigen tijd. Net als alle bijeenkomsten, trainingen, werkoverleggen enz. In de meeste beroepen kennen we geen 'taakuren', dat zijn neventaken in het bedrijf die 9/10 in eigen tijd gaan. En overuren idem. En dat is niet 'dan moeten andere beroepen ook klagen over werkdruk', maar de manier waarop het bedrijfsleven is ingericht. Ik ken bijna niemand die overuren uitbetaald krijgt, behalve een aantal vrienden die in een winkel werken. Vanaf functie filiaalleider houdt dat ook op.
Jij hebt duidelijk geen idee van wat een diploma natuurkunde waard is en hoe groot het tekort docenten met een beta richting is. En over neerlandici gesproken. Iemand sprak hierboven over 90 minuten nakijken per week, dat kun je bij een eerstegraads docent Nederlands zeker vervijfvoudigen. Erg denigrerend om op deze manier zo'n grote groep mensen over één kam te scheren. Ik vind echt dat de werkdruk lager moet, maar sommige mensen zijn hier appels met peren aan het vergelijken en dat doet het imago van de staking geen goed.
Buiten de discussie of het terecht is dat er gestaakt wordt even het volgende. Zijn er meer die zich ontzettend storen aan het feit dat de leerkrachten die staken niet massaal naar het malieveld zijn gegaan? Als je staakt moet je in juist daar je stem laten horen. Voelt nu alsof ze nog een extra dagje vrij wilden hebben...
Een natuurkundige zonder baan? Lijkt me stug. Mijn man is chemicus en wordt regelmatig benaderd. En met alle respect naar de leraren, maar een master in natuurkunde (of chemie zoals mijn man) is echt niet te vergelijken met een HBO opleiding zoals de PABO. En ik dacht dat Je juist niet naar het onderwijs hoefde voor het salaris.
Heel blij mee eigenlijk, maar dan alleen uit eigenbelang. Mijn moeder kon mooi oppassen. Maar op zich vind ik dat ook heel vreemd ja.
Dat heeft toch niks te maken met neerkijken? Andere opleidingen worden anders beloond. Dat is overal zo. Een huisarts en een chirurg zijn ook beiden arts. Maar de laatste heeft zich gespecialiseerd en dat word in de regel beloond met meer salaris.
Dat zou ik wel schandalig vinden. Alleen al het feit dat de week van de kinderen nu al zo vol zit dat er amper ruimte is voor buiten spelen en dan moet dat ook nog ingehaald worden. Maar laat ze het dan maar op tijd plannen. Kunnen we ook eens buiten het hoogseizoen op vakantie.
Heb geen facebook. En tja, als je op moet gaan “zoeken” wat de leerkrachten hebben gedaan dan schiet het zijn doel voorbij vind ik. Met zijn allen bij elkaar demonstreren hoort voor mij bij staken.
Even off-topic, maar een huisarts heeft zich ook gespecialiseerd, in huisartsengeneeskunde. Hij is dus ook meer dan alleen basisarts
Weet je wat bij staken hoort? Geen salaris uitbetalen! Ik lees net dat het bij 20% is gebeurd. En een week staken, serieus? Zeker weer op onze kosten.
Je had ook naar het journaal kunnen kijken of naar RTL Late Night vanavond. En jouw beeld van staken kan een beeld zijn, maar er zijn meerdere manieren
Mijn zoon in groep 8 ( en overigens ook al in groep 7 ) heeft mijn zoon op maandag topo, op dinsdag altijd een toets ( geschiedenis, natuur of aardrijkskunde), op woensdag een werkblad, op donderdag 2 A4 tjes Engels en op vrijdag heeft hij 2 maakopdrachten, een tekst van 4 regels die hij uit zijn hoofd moet leren en een overhoring uit een tekst. Dit vraagt een strakke planning. Ik wil niet meer dan een half uur, max 3 kwartier besteden aan zijn huiswerk, maar eigenlijk lukt dat niet. Nu hoef ik maar 1 zoon te helpen, maar ik heb 4 zoons. Als die allemaal hulp nodig zouden hebben, zou dat organisatorisch onmogelijk zijn!
Ik las ergens dat een directeur opperde om al die administratie gewoon eens te laten liggen. Dus wel les, ook voorbereiding etc, kinderen en ouders ondervinden daar dan geen hinder van, maar de bestuurslagen boven de leerkrachten wél. En ik denk idd dat je daar je druk wil zetten. Zij hebben óf het geld (maar houden het opgepot) óf ze hebben het geld niet, maar wel meer ‘kracht’ achter hun stem bij de overheid. Ik denk dat dit bij ouders op veel meer begrip kan rekenen.
Zou niet blij zijn met week staken. Begin per jan bij nieuwe werkgever en zie me al vragen sorry moet paar dagen vrij ivm stakende leerkrachten Man kan moeilijk vrij nemen want dan staan er bouwprojecten stil Hoop ouders en schoonouders en met vriendinnen het te kunnen oplossen Juffen klagen maar ze hebben meer vakantie dan andere mensen