Makkelijk nagerecht Kerst

Discussie in 'De lounge' gestart door Beheer, 15 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Ik heb een keer een grand dessert gemaakt: puntje chocolade taart of chocolade mini muffin, bolletje stratecialla of noten ijs, bolletje chocolade mouse. En slagroom apart op tafel gezet.

    Je kunt ook wat lekkere mini dingen maken appelflapjes, koekjes, muffins, brownies en lekkere chocolade. Lekkere koffie en thee erbij. En zo lekker na zitten.
     
  2. Lesliefje

    Lesliefje Bekend lid

    3 nov 2015
    933
    585
    93
  3. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Warme appelkruimel met een bolletje vanille ijs! Zooooo lekker!
    En heel simpel om te maken. Kruimeldeeg is enkel bloem, boter en suiker. En appels met suiker en kaneel. Even in de oven en dan half warm serveren met ijs.

    Wat ook leuk is: een glaasje vullen met ijs en aftoppen met een laagje brownie.
    Dan steek je de brownie uit in de grote van het glaasje, waardoor die precies boven op het ijs in het glaasje past. En dan een toefje slagroom erop.
     
  4. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Pavlova

    4 eiwitten
    200gr suiker
    Kwart citroenschil + beetje sap
    Lepeltje maizena

    Je gooit de eiwitten plus de ingrediënten in een draaiende mixer, laat het draaien tot het helemaal stijf is voorbij de pieken.
    Dan kun je het in elke gewenste vorm op een bakplaat uitsmeren (de vorm van een bak, krans, kleine schoteltjes.
    Je zet het in de oven voor 1 uur op 150 graden en laat het daarna afkoelen.
    Wanneer de pavlova afgekoeld is kun je er allerlei soorten fruit op doen, ijs, slagroom, mascarpone en geschaafde chocolade.

    Met de voorbereiding van dit toetje ben je echt zo klaar.
     
    Yellowsun vindt dit leuk.
  5. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Ik ga karamel zeezout panna cotta's maken. Ook niet moeilijk
     
  6. Premiemama

    Premiemama Actief lid

    27 jun 2016
    173
    54
    28
    Wij gaan chocolademoelleux maken.
    echt niet moeilijk en op voorhand te maken.
    Als je ze wilt maken gewoonnog even in de ringen spuiten en in de oven.
    en als je de minuten dat ze in de oven moeten exact respecteert, lopen ze nog lekker :rolleyes:
    nog nooit mislukt!
     
  7. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs/vanille ijs
    2 kleuren chocolademousse met frambozensaus
     
  8. Manque

    Manque Niet meer actief

    Hier altijd succes (en goedkoop!):

    Dunne appelpartjes (zonder schil) langzaam bakken in roomboter met het deksel op de pan, zodat het lekker sappig blijft. Als de appeltjes glazig zijn, een paar lepels bruine suiker erdoor scheppen de boel laten carameliseren. Deze appelpartjes warm op een bord leggen met 1 of 2 bolletjes vanilleijs en een lepel botercaramel uit de pan over het ijs heen 'zigzaggen'. Kletskop ernaast maakt het helemaal feestelijk.
     
  9. Marijn

    Marijn Fanatiek lid

    22 aug 2007
    1.551
    25
    48
    Kletskop-kaneelijs-kletskop-kaneelijs-kletskop en dan bord versieren met wat streepjes chocoladesaus. Heerlijk en supersimpel
     
  10. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.099
    941
    113
    Vrouw
    Jaaa!! Deze ga ik maken. Erg makkelijk!
    Unknown.jpeg
     
    Beheer en xElles vinden dit leuk.
  11. xElles

    xElles VIP lid

    24 mei 2013
    9.575
    2.232
    113
    Ik ga hier echt serieus van watertanden :roflmao:
     
  12. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.321
    10.286
    113
    In het blad van de plus staat een recept en lijkt ons heerlijk. Met kwark, opgeklopte slagroom, bokkenpootjes in stukjes en door elkaar om vervolgens alles in de diepvries te stoppen. Wanneer het bevroren is chocolade smelten en overheen gieten.
     
  13. BakingSoda

    BakingSoda Bekend lid

    1 mei 2017
    554
    187
    43
    Vrouw
    Wij hebben elk jaar zo’n laagjesijstaart met chocolade ertussen.... ii weet ff niet meer hoe het heet...soort traditie geworden bij ons.


    Edit; een ijsstam?? Hahaha iig altijd de echte....
     
  14. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ik ben nu wel nieuwsgierig wat het gaat worden, ts! :)
     
  15. Roos123

    Roos123 Niet meer actief

    Een banaan per persoon. In de schil laten, een snee in de lengte in de banaan en dat vullen met bruine suiker en chocolade schaafsel. Dat in de oven, eventueel in aluminiumfolie. Als de banaan begint de bollen eruit halen, de dan zwarte schil eraf. Banaan op een bord leggen. In de holling bolletjes ijs leggen. Chocoladesaus eroverheen en ik had er de laatste keer nog ijsbonbons bij gedaan.
     
  16. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Ik heb een paar weken terug panna cotta gemaakt. Dat wil je juist de dag ervoor maken dus ideaal.
     
  17. Emihan

    Emihan Actief lid

    18 aug 2015
    474
    68
    28
  18. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik ga individuele bakjes appel- kruimel maken (laagje appel met suiker en nootjes en daarover zandtaartdeeg-kruimel en dan in de oven). En dat serveer ik met een bolletje vanilleijs. Heel simpel en iedereen vind het lekker (over het algemeen :) )
     
  19. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Eton mess.. heerlijk!
     
  20. bloemetje1

    bloemetje1 Fanatiek lid

    13 apr 2009
    1.298
    132
    63
    oh klinkt lekker rosao! neem je dan kleine ovenschaaltjes? wil je het recept misschien eens plaatsen?
     

Deel Deze Pagina