Tips voor gourmetten?

Discussion in 'De lounge' started by bunchy, Dec 20, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    Aug 21, 2009
    6,683
    515
    113
    met kerst willen we gourmetten.. iemand lekkere tips?
     
  2. Jiseb

    Jiseb Fanatiek lid

    Mar 4, 2015
    2,054
    955
    113
    Mijn favorietje is altijd banaan met een plakke kaas erop in het pannetje.
     
  3. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,538
    14,058
    113
    Female
    Zet je ramen helemal open zodat je die avond (en nog erger de ochtend er na) met stankoverlast zit.
     
    floppie888, tessa321 and skiwi like this.
  4. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Hahahaha dit ja.


    Coquilles, zalm, bosui, biefstukjes, gamba’s zijn hier populair.
     
  5. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Kijk naar wat je zelf meestal lekker vind en koop dat in het klein.
    De meeste dingen maak ik bovenop, vlees, vis, gebakken champignons,pakrika ui ect.hier zijn de meest makkelijke dingen populair.

    Verder doe ik meestal onder in het pannetje een sneetje stokbrood met een plakje kaas er op en dan bovenop een hamburgertje en wat uitjes bakken. Dan heb je met nog een sneetje brood een mini cheeseburger.
    Ook lekker onderin zijn wat gebakken aardappelschijfjes of frietjes met kruiden en olie.dat vergt wel wat geduld.
    En je kan onderin ook een eitje bakken.wij gebruiken dan een kannetje met omelet er in voor iedereen maar bij de ah kan je ook kwarteleitjes kopen.
    Voor erbij vinden wij verschillende sausjes lekker, knoflooksaus,mayo,ketchup,cocktailsaus
    En stokbrood, kaas gaan meestal ook snel. Verder staat er peper,zout en paprikapoeder op tafel om vlees te kruiden.
    Voor de kinderen ontdooien we meestal wat frikandellen die we dan ik kleine stukjes snijden en vaak verkopen ze nu ook wat schaaltjes met kipnuget achtige dingen in de vorm van kerstboompjes of sterren.
     
  6. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Wij kopen vaak vlees en snijden dit zelf in gourmetformaat (scheelt een hoop geld). Je kan de boel dan kruiden hoe je het zelf lekker vindt en snijden hoe je wilt.

    Verder doen gamba's, vega hapjes (falafel bijvoorbeeld) en kaashapjes het altijd goed. De kids eten bij ons gewoon wat we voor de volwassenen ook hebben.
     
  7. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    Dec 22, 2016
    4,774
    3,125
    113
    Female
    Ik vind gourmetten altijd erg leuk!

    Dingen die hier echt niet mogen missen :
    - Groente (Champignons, prei, ui, lente ui, paprika, courgette)
    - Kruidenboter (zelf gemaakt)
    - Aioli (zelf gemaakt, simpel met zakje van Duyvis kruidenmix)
    - Pindasaus van Wijko.
    - Stokbrood.

    En ik ben echt gek op speklapjes!

    Ik zou inderdaad een dikke geurkaars aandoen tijdens het gourmetten, en je ramen open.
     
  8. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,660
    8,404
    113
    Female
    De gourmet niet te dicht bij de muur zetten anders zit je met de spetters

    Gepaneerde kerstboompjes erop leggen als de plaat te vet wordt.
     
  9. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,848
    3,364
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    lekker een flesje pannenkoekenmix ;) en dan pannekoekjes bakken in de pannetjes! Lekker lang laten staan zodat het een soort wafeltjes worden :p . Voor het gemak dus zo'n kant en klaar flesje waar je alleen melk bij hoeft te doen (of was het water?) .
     
  10. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Zalm, garnalen, biefstuk, kip, coquilles, tonijn doen het hier altijd goed
    Kinderen pannenkoekjes met rood fruit als dessert ;)
     
  11. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    Nov 20, 2013
    4,617
    1,157
    113
    kleine knakworstjes scoren hier altijd hoog bij onze zoon! ze springen zo mooi in z'n pannetje :roflmao:
     
    ButterflyPassion likes this.
  12. VBJ82

    VBJ82 Niet meer actief

    Zet in je woonkamer/keuken kopjes mer spiritus neer. Na afloop ruik je geen gouemetlucht, alleen spiritus. Lijkt het net of je je ramen hebt gezeemd :)

    Verder zou ik naar de slager gaan. Wij geven dan door voor hoeveel personen we moeten hebben en stellen zij wat samen.

    Verder:
    Gebakken eitje
    Pannenkoekjes
    Groentes
    Sausjes, etc
    Net wat je zelf lekker vindt.

    Aan het eind doen we er vaak marshmallows op. Krijg je zo’n krokant korstje erop!
     
  13. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Plakje spek uitbakken en daarop een stukje geitenkaas met een drupje honing laten smelten.
     
  14. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    Mar 23, 2014
    7,048
    3,688
    113
    Wasverzachter in een pan op het vuur neemt ook de lucht weg.
     
  15. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    Sep 3, 2014
    793
    549
    93
    Wat zijn gepaneerde kerstboompjes?
     
  16. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    Schnitzeltjes in de vorm van een kerstboompje
     
    floppie888 likes this.
  17. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    Ik koop zelf de laatste jaren die bakjes van jumbo zodat je zelf je schaal kan samen stellen. Werkt voor ons beter dan zo'n kant en klare schaal. Verder groente, stokbrood, ei, soms pannenkoekmix, aardappelkrieltjes en natuurlijk peper en zout op tafel
     
  18. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Dat is giftig. Kan je beter het raam open zetten en een schaaltje citroensap neerzetten.
     
    esklessebes likes this.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,295
    25,760
    113
    Ik heb ooit receptkaartjes gemaakt voor de gourmet en alles wat bij het recept hoorde stond dan in bakjes bij elkaar met het receptkaartje erbij. Bv gegratineerde krieltjes, varkenshaas met calvados en appelroomsaus, etc. Maakte het net even wat anders.
     
    ButterflyPassion likes this.
  20. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    Dec 1, 2014
    7,396
    5,303
    113
    Beste tip vind ik zelf samenstellen en vlees van de slager. Wij gaan deze kerst niet gourmetten, maar onze slager had iig ook een gourmetbestellijst met losse bakjes zodat je zelf kunt samenstellen. Vis van de visboer is ook lekker. Toen we nog in Nijmegen woonden, woonden we vlakbij een geweldige visboer (ik heb nooit meer zulke lekkere kibbeling gevonden) en die had echt geweldige gourmetschotels. Ah, krijg spontaan zin in gourmetten, hoewel ik hier nog geen geweldige visboer heb gevonden (ze zijn wel beter dan de supermarkt, maar niet geweldig). De slager is gelukkig wel goed hier.
     

Share This Page