Ali! https://nl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20171114111543&SearchText=christmas+stocking
Ik hou er ook van, maar dit jaar kunnen we moeilijk wat plannen aangezien ik 1e kerstdag ben uitgerekend! Oepsie Gelukkig wordt het aan mn mans kant bij mn schoonouders gevierd die een dorp verderop wonen. Dus we hebben gezegd dat we wel zien of we verschijnen! Bij mijn familie weet ik geen eens of er al wat besproken is eigenlijk.. Normaal gebeurt dat begin oktober al, maar vermoed dat omdat wij het balletje nog niet hebben opgegooid, dat er nog niks vaststaat. Zal eens polsen En afhankelijk van waar het dan gevierd gaat worden kunnen we mogelijk wel of niet komen. Het wordt iig. niet hier gevierd, das wel duidelijk
zereshk polo ba morgh! Super lekker ❤️ Was en week jij de bessen niet eerst? Er zitten vaak veel steentjes en zand in bij ons dus wij wassen en weken het altijd heel goed van te voren. Om de eerste keer tadiq te maken is wel heel moeilijk. Je kan het je zelf vergemakkelijken door bakpapier onder in de pan te doen. Daarop zout en zonnebloemolie en daar dan weer de rijst op. Bij mij bleef het de eerste keren altijd aan de bodem plakken haha... Met bakpapier er tussen laat het mooi los en koekt het niet aan. Wat nog lekkerder is, is om eerst plakjes aardappel te doen en dan de rijst
Uiteraard!! https://www.bol.com/nl/p/kerst-guirlande-groen-270-cm/9200000021919459/?Referrer=ADVNLGOO002042-G-50045056044-S-440651185837-9200000021919459&gclid=Cj0KCQiAlpDQBRDmARIsAAW6-DMi5AC7g85h2puFF4WMqke-ZUmcIDVEdjP2FmGJXWsCl9ewK3bgn08aAi-IEALw_wcB
Lekker he Wij gebruiken gedroogde cranberries, die al helemaal klaar en gewassen zijn. Ze lijken qua structuur wat op rozijnen. Goede tip van dat bakpapier! Mijn man doet het meestal en dat gaat altijd goed. Aardappelschijfjes doet hij er ook wel eens in. Maar hij zweert bij boter. Het is wel echt tijdrovend maar als het eenmaal klaar is... maken jullie het vaak?
Ooo is dat niet de echte zerehsk dan zeg maar? Mijn familie uit Iran geeft altijd dit soort dingen aan mij mee als we terug naar Nederland gaan dus ik hoef het hier nooit te kopen. Ooo echt? Ik heb het nog nooit met boter geprobeerd. Ga ik eens doen! Met bakpapier op de bodem kan jij het ook en de tadiq word er echt heel mooi glad door. Ik maakte het voorheen dagelijks maar sinds een jaar ben ik heel erg gezond gaan leven en daar past geen Iraanse rijst bij haha. Dat is best een calorieën bom Maar het is inderdaad heerlijk en echt de tijd van het maken waard!
De eerste kerstboom al gespot in de buurt. Wij hadden vorig jaar geen kerstboom maar alles gezellig gemaakt met een kerststal en kerstversieringen, netzo leuk en neemt geen ruimte in.
Zijn er al meer bezig met het kerstmenu? Vind het maar lastig dit jaar.. Amuse en voorgerecht ben ik al uit denk ik. Amuse wordt eendenborst, voorgerecht wordt zwaardviscarpaccio.
Kerstversieringen: wat de kinderen hebben gemaakt op school/zondagsschool/club komt elk jaar weer in de woonkamer, een kerststal en zelf gemaakte potjes met waxinelichtjes. Geen boom meer en net zo gezellig. Kerstavond: kerstviering van de zondagsschool 1e kerstdag: 's morgens naar de kerkdienst en 's avonds uitgebreid eten met de kinderen en een vriend. 2e kerstdag: 's morgens naar de kerkdienst en na die tijd een high tea met ons gezin, vorig jaar ook gehad en het was super, voor de rest tussen door spelletjes doen.
Morgen is het al zover. Onze kerstboom staat sinds het eerste weekend na 5 december. Het is weer een juweeltje dit jaar. Daar mag ook echt niemand zich mee bemoeien, behalve ik. Hier geen kinderknutsels in de kerstboom! Al met al had ik er dit jaar niet zo’n zin in omdat ik door de zwangerschap weinig energie had en we eigenlijk ieder jaar minder zin krijgen in de verplichtingen die kerst met zich meebrengt. Inmiddels ben ik blij met de kerstsfeer en mijn mooie boom dus kan ik er wel van genieten. Het leek nog even in het water te vallen omdat mijn oma ‘s nachts met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Blijkbaar had ze hartkrampen. De cardioloog zei tegen haar: mevrouw, u heeft een slecht hart. Mijn oma: nou dokter, dat zal wel meevallen, het doet het al bijna 87 jaar. Er zijn genoeg slechtere! Heerlijk mens, mijn oma. Gelukkig is ze weer flink opgeknapt en weer thuis dus ik heb deze kerst weer iets om dankbaar voor te zijn. Mijn opa en oma vieren kerst meestal bij mijn ouders dus ik zie ze eerste kerstdag. Voelt nu even wat minder als een verplichting, ik ben nu gewoon blij dat het doorgaat en zij er gewoon zijn.
Wij zijn gister met de bende van ellende in NL aangekomen, dus nu heb ik ook een echt kerstgevoel. Vandaag en morgen sta ik de hele dag in de keuken om het kerstdiner voor te bereiden. Amuse van eendenborst Zwaardvis carpaccio Vissalade met avocado Waterkers soep Verse pasta met truffel Herten rack met truffel/parmezaan aardappelwaaiers en gegrilde groentes Toetjes tafel (heb iets van 4 toetjes en een grote kaasplank) Wat gaan jullie eten?
Hmm dat klinkt lekker speciaal en uitgebreid! Allemaal zelfbedacht? Wij gaan lekker saai gourmetten Toetje worden chocoladeflensjes met banaan en een bolletje ijs. Tweede kerstdag gaan we uit eten, dus ik weet nog niet wat dat gaat worden
Klinkt heerlijk Boom! Hier wordt het Vietnamees. Wat precies geen idee want schoonzussen en schoonmoeder gaan koken. Ik denk dat het oa kreeften gaan worden jammie jammie!
Klinkt goed zeg! Ons menu: Kreeftensoep met zeevruchten Garnalencocktail Zalm met roseval krieltjes en gegrilde groentes Cheesecake met verse vruchten Niet heel ingewikkeld