Hier gaat het precies zo. Iedereen houdt zich daar keurig aan. Wij hebben overigens ook een digitale omgeving waar alles op terug te vinden is. In de Whatsapp groep wordt door 1 moeder weekelijks een foto van het schoolbord met daarop de planning van de week gedeeld. Heel af en toe de vraag of iemand een foto wil maken van het huiswerk omdat dat is kwijt geraakt bv maar dat is het eigenlijk wel. Juf zit er trouwens niet in.
Hier ook een groepsapp van mijn dochter. Vind het zwaar waardeloos. Heel veel onzin wordt er geappt. Maar ook veel hulpvragen of herinneringen dus ik blijf er wel in zitten. De juf zit daar ook niet in trouwens. Hier worden briefjes op de klassendeuren gehangen of de kinderen krijgen een briefje mee. Hier gaat nauwelijks iets op de mail eigenlijk. Vind het wel prima zo
Wij hebben gewoon een mand met gevonden voorwerpen. De app is alleen voor ouders, er worden vooral schoolfoto's gedeeld, met af en toe een vraag of een tip voor een leuk uitje ofzo tussendoor; niet iets waar ik me aan stoor.
Hier een app-groep waar alleen wat hulpvragen worden gesteld met daarbij altijd het verzoek om prívé richting de klassenouder te reageren. Meestal komt dan een uur later het bericht dat het is geregeld. En af en toe een herinnering of bijvoorbeeld toen het zo heet was vorig jaar dat de kinderen zwemkleding mee mochten nemen zodat er waterspelletjes gedaan konden worden. Hartstikke handig dus want dat werkt per mail echt niet zo snel.. Ik hoor wel hele goede verhalen over de klasbord-app. Bij ons is het gewoon een verrassing als er 's ochtends een vervanger is vanwege ziekte. Dat vind ik wel eens jammer. Maar wat zijn de reacties van de leerkrachten hierop?
Excuses, ik zal mijn vraag anders formuleren. Wat is de persoonlijke reactie van mensen (leerkrachten en ouders) hier op het forum op dit nieuws....?
Ik denk zelf dat ieder beetje geld mooi meegenomen is, maar dit zijn naar mijn idee zoethoudertjes waar je weinig mee kan. Eenmalig 8000 is fijn hoor, voor die 50 scholen. Ze kunnen het vast goed gebruiken. Maar heel structureel iets oplossen? Nee dat geloof ik niet. Het zit hem niet alleen in geld, maar ook zeker in beleidsmatige zaken die vanuit het ministerie worden opgelegd. Door dit geld zal mijn groep niet kleiner worden, of zullen de special needs kids echt niet beter geholpen worden.
Ik vind dit best wel heftig: De bond Dan hoop ik dat het bond deze maatregel ook weigert, aangezien dan €400k aan overheidsgeld opgemaakt wordt zonder doel of toegevoegde waarde. Overigens is het doel meer om geld te gebruiken voor interne veranderingen in werkwijze/werkverdeling/wellicht meer digitalisering enz. Wat indirect zeker tot meer werkdruk verlaging kan leiden dan 1 extra leraar in 1 klas. Hier hebben ze bijv vorig jaar geinvesteerd in digitaal afnemen van methode toetsen. Nu hebben alle docenten geen nakijktijd meer nodig voor rekenen, spelling en taakvakken. Investering €10.000 per 3 jaar.
Ik merk dat ik mij sowieso blijkbaar weinig stoor aan anderen. Hier is de app ook voor hulpvragen en klasgerelateerde dingen. Maar ja af en toe wordt er ook wel eens wat anders gedeeld. Het maakt mij echt geen bal uit. Ik scrol er doorheen en klaar. Als ik hier lees wat men allemaal niet vindt kunnen en waar ze zich aan storen, ben ik blij dat ik daar allemaal geen last van heb.
Nou hier vorig jaar in de klassen app verschillende ruzies en veel geneuzel in de app meegemaakt. Hij werd echt niet alleen gebruikt voor info vanuit de klasssenouder al was zei wel beheerder. Ik ben blij dat er dit jaar geen meer is en er alleen isy gecommuniceerd wordt
Sorry maar als hier ouders ruzie gaan maken, geloof nooit dat het bij ons in de groepsapp gebeurd, maar dan pleur ik je er gewoon uit.
Ja echt er zijn ook twee boze ouders uitgegaan toen. Verder had ik geen moeite met de app. Wat me niet boeide las ik wel overheen, wel snapte ik dat de juf er niet in wilde in de app.
Als ouders onderling al niet eens meer normaal kunnen communiceren via de app. zich volwassen op kunnen stellen en juist omgaan met de regels van de appgroep.. wat voor voorbeeld geven zij hun kinderen dan? Ouders die niet in de ‘oudergroep’ zitten van mijn groep, vraag ik ook niet apart nog. Dan hadden ze er maar in moeten blijven. Als ouders zelf komen vragen, wil ik nog weleens toegeven.
Ik ben wel in bezit van de 06nrs van de leerkrachten. Ik zal ze niet gebruiken. Dan spreek ik hun aan met een vraag of via de schoolmail. Waarom ik ze wel heb? Ik wordt gebeld door hun als mijn kinderen ziek zijn. Dat gaat niet meer via de secretaresse van school.
Inderdaad... dit is ook waar het geld oa voor gebruikt kan worden, iedereen begrijpt dat je er geen leerkracht van kan aanstellen... natuurlijk kleinere klassen en onderwijsassistentie is een optie om de werkdruk te verlagen maar is het ook de enige (en vooral de beste) oplossing? Ik als ouder die het nog steeds niet duidelijk is hoe we met 500 miljoen de werkdruk nou precies gaan verlagen vind het een mooi voorstel. Uit het artikel: Volgens het ministerie kan met een klein bedrag soms al veel worden gedaan tegen de werkdruk. "Van dit geld kan je geen extra leraren aannemen, dat kost meer. Maar met het geld kan wel bijvoorbeeld software worden ingekocht om de leraren te ondersteunen", zegt de woordvoerder.
Software die om de zoveel tijd vernieuwd/ opnieuw betaald moet worden. En omdat dit om een eenmalig extraatje gaat, heb je tegen die tijd het geld er niet voor. Water naar de zee dragen dit.
Sowieso moet er weer uitleg over die software komen wat weer extra uren betekend en er moet op school iemand zijn die de software beheerd en dat kost tijd dus een deel van zijn gewone taken worden weer naar iemand anders doorgeschoven.
Precies dit! Werk vervangen voor werk. Ik vraag mij af wanneer ze eens naar de kern van hef probleem gaan kijken en eens echt een oplossing zoeken. Zelf zoeken, en niet uit laten vogelen door basisscholen die ‘een extraatje’ voor hun neus krijgen.
Digitale methodes zijn goedkoper dan oude papieren methodes, dat begrijpt hoop iedereen tegenwoordig Laten we vooral oude werkwijzen vasthouden, want die zijn lekker efficient en vooruitstrevend voor de kinderen die binnen enkele jaren zullen leren programmeren op de basisschool.. Ja sorry, maar geen wonder dat de nieuwe generatie niet wil kiezen voor de opleiding waarvan de huidige werknemers zo reageren op de vooruitgang. Leerlingen hadden geen training nodig om zelf hun toetsen te installeren en uitslagen te uploaden naar eigen leeromgeving. Anno 2018 hebben leraren zoiets hoop ik ook snel door. En beheer van gekochte software licenties wordt uitgevoerd door de software leverancier. Altijd.. Tenzij je een maatwerk pakket laat bouwen. Hoezo personeel daarvoor aannemen?