Lunchen op het werk

Discussie in 'De lounge' gestart door DDucky, 8 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DDucky

    DDucky Bekend lid

    7 jul 2014
    997
    317
    63
    Hi dames,

    Heeft iemand een lekker en relatief makkelijk idee om mee te nemen als lunch op het werk?

    Eisen:
    - makkelijk klaar te maken
    - niet warm
    - geen vis
    - liever geen brood

    Ik hoef maar voor 2 dagen iets te bedenken elke week maar vind het zo lastig.
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Koude salade? Pasta of gewoon sla.
    Wraps?
     
  3. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Bakje youghurt met vers gesneden fruit, heerlijk!
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  4. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ik neem vaak magere kwark of Griekse yoghurt mee. Doe daar fruit en wat muesli en lijnzaad doorheen.
     
  5. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Een restje van thuis, zo lekker! Of een wrap, of bak sla of salade
     
  6. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    13 sep 2017
    1.024
    1.031
    113
    Vrouw
    Sla met gegrilde of gerookte kip ( kan ook gewoon vleeswarenplakjes zijn), zongedroogde tomaatjes, mozerella,wat pitje evt. paprika of olijf.

    Salade van sushirijst/komkommer/advocado/tomaat

    Mexicaanse bonensalade, is echt heel makkelijk, blikje kidneybonen, blikje zwarte bonen en een blikje mexicaanse mix (of gewoon verse paprika en blikje mais als je geen doperwtjes wilt) bij elkaar met een zongedroogd tomaatje in stukjes bij , een paar in stukjes gebroken tortillachips erdoor en wat kruiden..
    klaar, ik doe altijd de helft de ene dag en de andere helft van de blikjes 2 dagen later ofzo. je kan er ook goed een beetje fijngesneden sla door doen.

    2 gekookte eieren meenemen, een aantal rijstwafels of grote crackers en een plakje kaas of ham voor onder de eitjes.

    banaan/ei pannenkoekjes met een snufje kaneel mee voor eroverheen.

    wraps met kruidenkaas, ham/salami, fijn gesneden sla, komkommer reepjes etc.

    zelfgebakken groentecake of mini quiche, gewoon in het weekend maken en invriezen en dan de avond van tevoren eruit halen.

    overnight oats, wel in een goed gesloten bak. , wat fruit in stukjes mee , dat erop.

    en zo kan ik nog wel even doorgaan.. google ook eens voor verrassende tips naar glutenvrij lunch..
     
  7. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    Quiche of goedgevulde groenteaardappelomelet
     
  8. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Kom jij daarmee de dag door?
     
  9. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.495
    4.332
    113
    Vrouw
    In de zomer vind ik: komkommer, tomaat, gekookte eieren en feta of mozerella met dressing lekker. Soms om het meer ‘lunchig’ te maken met een handje pasta.
     
  10. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Ik neem er vaak ook nog een boterhammetje bij. Maar ts vroeg naar ideeën en dit was er gewoon 1 van:)
     
  11. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    12.243
    11.823
    113
    Sushi
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  12. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ik nam vaak Sushi mee ook, heerlijk. Het is zo fijn om ook uit te kijken naar een lekkere lunch op het werk ipv eeuwig die boterhammen :thumup:

    Nog ander idee: salade van kikkererwten, rode ui, tonijn, olijfolie/zout/peper. Wel kauwgom daarna nemen, maar is heerlijk en super makkelijk te maken
     
  13. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Wraps
    Pannekoeken
    Gazpacho
    Salade
    Bentobox (google maar even wat dat is hihi)
    Groente omelet
     
  14. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ik eet vaak wraps op mijn werk.
    Dan eten we 's avonds wraps met vulling van sla/mais/gehakt, of kip/bonen/mais, etc. Ik maak dan een flinke pan en bewaar wat van die saus/vulling. Dat neem ik dan de volgende dag mee naar mijn werk in een wrap. Ik hou normaal niet van koud 'warm' eten, maar dit is echt heel lekker!

    Daarnaast maak ik vaak soort quesadilla's: wrap als pannenkoek in de pan, laagje ei, kip, roerbakgroente en dan een volgende wrap er boven op drukken zodat ie vastplakt.
    Het wordt lekker compact, knoeit niet, je kan het in punten snijden en makkelijk meenemen.
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina