Ik heb ook enorm veel hydrofielen. Stuk of 40, 45? Maar zijn ook stuk of 10 xl, en 15 xxl. (En de rest kleinere) Mega handig! Pak ook heel vaak een schone. Soms wel 3 per nacht. Een grote op het aankleedkussen, en twee kleinere voor zijn melkmondje schoon te maken.
Ik heb zo’n twintig gewone witte hydrofieldoeken en nog een stuk of 8 mooie met sterren. Die laatste liggen over het verschoonkussen. Ik heb gewone badstoffen verschoonkussenhoezen en daar leg ik dan zo’n mooie hydrofieldoek met sterren (in dezelfde kleur als de hoes) overheen. Zodat het kussen er toch een beetje mooi uitziet. Want aan die peperdure hoezen ben ik niet begonnen. Het ziet er prachtig uit, zo’n Koeka hoes van 40 euro maar mijn zoontje spuugde veel en maakte er een sport van om bij iedere wasbeurt zijn kussenhoes onder te plassen. Ik zou wel vier van die dingen nodig gehad hebben. Kosten: 160 euro. Ja doei! Kruiken heb ik gekregen van mijn zus, inclusief kruikenzakken. Ik heb ze twee weken gebruikt maar daarna ook niet meer. Bij een winterbaby zou ik ze wel aanschaffen, in de zomer waarschijnlijk niet.
Afraders: witte kleding/ hydrofiele enz.. Heb gewoon niks met wit en kan er ook niet mee omgaan... allemaal witte rompers,lakentjes enz.. Zodra hij uit de eerste lichting was gegroeid,meteen gekleurde rompers van de Hema gekocht Luieremmer op de slaapkamer: blegh! Gewoon in de douche gezet want ik slaap zelf ook niet naast de wc. Flessenwarmer: zoon ging van 0 naar meteen maximaal krijsen als hij de fles wilde..( we hadden geen magnetron ) leuk joh..duurde 15 min. Pannetje met kokend water op het vuur ging sneller..
Niet alle lijstjes doorgelezen nog maar dit is wat mij te binnen schiet: Aanraders: - Dooky - Easybase voor de auto - Geurzakjes voor poepluiers - XL hydrofieldoeken - Elektrische kruik - Bibabad (voor als ze zelf kunnen zitten en je geen groot bad hebt) Afraders: - Paraplu voor kinderwagen - Magnetron sterilisator - Flessenwarmer - Doosje voor billendoekjes - Aerosleep (dochter verloor teveel warmte daardoor) - Tummytub
Aanraders: * Een 2e hands kinderwagen! Meestal amper gebruikt. Een nieuwe is gewoon zonde van je geld. * een heleboel hydrofielen, hoewel ik ze bij mn jongste eigenlijk enkel na badderen gebruikt heb. Bij oudste had ik er nooit genoeg. *een hydrofiele XXL!! Half over de kinderwagen voor meer schaduw of over het campingbedje in een drukkere of lichte ruimte. Of gewoon om lekker in te wikkelen of opgevouwen als dekentje. Zoveel mogelijkheden. *een draagdoek/draagzak voor de allerkleinsten. Ideaal als ze onrustig zijn, je hebt je handen vrij! (let op! Zou zeker eerst even verdiepen in ergonomisch dragen) * Miskoop: *badje. Echt alleen tijdens de kraamweek gebruikt, zonde zonde. Nu leen ik een tummy tub voor de eerste weken. *speenkoord. *flessenwarmer Verder moet je t echt zelf ervaren. Wat voor mij ideaal/miskoop is, is voor de ander juist andersom!
Heb altijd gewoon warm water uit de kraan gepakt.. Was stuk sneller. 2 gezonde kids, de volgende gaat dat ook weer krijgen..
Ik wilde nog even toevoegen dat ik ze ook na het badje/ duchen gebruik. Zelfs nu de oudste 5 is gebruik ik ze nog steeds voor haar haren.
Mijn dochter is in de zomer geboren en wij hebben maar 1 kruik gebruikt voor 2 nachten. Had er wel braaf 2 gekocht en vind dat ook geen miskoop. Als je kind zich niet warm kan houden heb je ze gewoon echt nodig. Volgens mij is het ook een soort van verplicht ze te hebben. Top: - Wipstoel (dik 9 maanden gebruikt) - Hemnes commode 8 lades - Happy horse tuttel (we hebben 4 konijnen) - Bugaboo bee 5 (geen 2 aparte delen!) - Voetenzak ipv dekens in de kinderwagen - Slaapzakken - Avent spenen & Difrax flessen - Poedertoren - Bambini sokjes (kruidvat) - Thermoskan van de Hema Flop: - Dr. Brown flessen - Zwitsal - Pampers Nooit gemist: - Easy fix (gordel duurt ook maar 3 sec) - Luieremmer - Flessenwarmer - Sterelisator (gewoon pan op het vuur)
Sterilisator heb je niet nodig, steriliseren is alleen in de kraamweek, met spruw of bij een zeer zwakke weerstand nodig. Waar ik blij mee ben: Marsupi draagzak, ideaal en snel te gebruiken. M’n geweven draagdoek (Lennylamb littlelove scent of summer) Joolz kinderwagen Stapels hydrofielen (volgens mij hebben we er wel 30) Xxl hydrofielen voor na het douchen/zwemmen Zensy elektrische kruik (geen gezeur met warm water en ook heerlijk voor jezelf te gebruiken) Meerdere waskussens (zowel boven als beneden een) Badje (zoon van twee gaat er nog dagelijks in, vindt hij geweldig en ik kan hem wassen zonder te bukken. Eerste half jaar ging hij mee onder de douche. We hebben geen groot bad) Potje (door vroeg aan de pot te laten wennen, weten ze niet beter, is de kans op strijd ook kleiner) Wasbare zwemluier Wat ik niet nodig heb gehad: Wipstoeltje (niet gehad bij eerste, al zit ik er nu bij de tweede wel over na te denken) Sterilisator Flessen (zoon wilde er toch niet uit drinken, dochter nog niet geprobeerd) Speen (zowel zoon als dochter wil hem niet) Veel kleertjes (dochter van 5 weken is al zowat uit maat 56 gegroeid, ze spuugt weinig, dus heb maar weinig nodig) Omslagdoeken (zowel zoon als dochter hielden zich snel op temperatuur, gebruik ze eigenlijk alleen op cb)
Inmiddels is mijn 3e zoon 13 dagen... Aanraders: - draagdoek, absoluut onmisbaar... - Omslagdoeken - Lodger mini bunker, lekker warm in autostoel en kinderwagen Afraders: - wipstoel, verkeerde houding, slechte ondersteuning en gevaarlijk om eten in te geven - kleertjes met capuchon, heel oncomfortabel - X-adventure kinderwagen, past geen meerijdplankje aan...
Dat raadde de kraamverzorgster af,we moesten het eerst koken. En omdat hij zo’n last van krampjes had heeft ons zoontje de hele tijd Spa blauw gehad..erg eigenlijk hoor (achteraf gezien ) Ach,ja wisten wij veel... Maar op een gegeven moment was het wel makkelijk alleen stond ik bij de jumbo op een gegeven moment met 4 volle shoppertassen de lege flessen in te leveren. Die lui daar dachten dat ik niet goed wijs was ofzo
Hahah!! In Nederland is het water al zo schoon, dat beetje koken zal het niet zoveel beter maken dacht ik! Ben een beetje eigenwijs
Ik heb lang borstvoeding gegeven en moedermelk is zeer gevoelig voor bacteriën. Ik vond dat steriliseren dus wel nodig, met name voor de kolfspullen. Het kan ook in een pan kokend water maar dat heb ik op vakantie een keer gedaan en toen sloegen de spenen van mijn flessen helemaal wit uit. Thuis weer snel alles in de sterilisator. Dat vond ik nog minder werk ook.
Ik heb nu alleen nog ervaring met de eerste weken. Dingen als wipstoeltje en draagdoek moet ik nog gaan gebruiken. Top - gebreide voetenzak met teddy binnenkant - warme wikkeldoek: ik gebruik het veel in de box en wandelwagen - korbell luieremmer: handig in gebruik en erg makkelijk zodra de bak vol zit - knuffeltje waar je speen aan vast kan maken - kolf huren bij thuiszorgwinkel. Bij mij is borstvoeding hierdoor direct erg goed op gang gekomen. Ik heb nu kolf besteld omdat ik 2.50 euro per dag toch behoorlijk vind aantikken na een tijdje. Ik ben benieuwd naar het verschil. Flop - flessenwarmer: erg traag, onze dochter kan daar niet op wachten - sterilisator: tot nu toe 1x gebruikt - romper met lange mouwen: lastig om aan te krijgen - boxpakjes: bij verschonen erg onhandig
Mijn dochtertje is geboren in augustus en had toch echt een kruik nodig. Ook al was het warm weer. Ze kon de eerste dagen haar temperatuur niet goed houden. Ik had een elektrische kruik maar mijn vriend moest toch nog 1 gewone kruik bijhalen.
aanraders: - hydrofiele luiers ( ook een aantal XL) - witte spuugdoekjes van de Ikea. (handig voor in het begin tijdens fles geven om af en toe het mondje af te vegen.) - camera babyfoon ( kleine slaapt op haar buik dus vindt het fijn om af en toe te kijken hoe ze ligt.) - Speen van dr. Brown (de soother, zelfde vorm als de flessenspeen en de enige speen die m'n dochter goed in kan houden) - Magnetronsterilisator ( top ding! spullen erin en geen omkijken naar) Als je flesvoeding geeft: - doseerbakjes voor poeder (handig voor 's nachts) - thermoskan (ook voor 's nachts, hoef je niet naar beneden te lopen) - kokend water kraan. (kokend water in de fles, aanvullen met koud water en klaar is je fles)
Goed eerst afspoelen met koud water en daarna gewoon afwassen of mee in de vaatwasser is genoeg. De eiwitten in moedermelk breken af bij warm water, waardoor je die aanslag krijgt. Daarom eerst afspoelen met het koude. Dat zou genoeg moeten zijn. La leche league zegt ook dat afwassen genoeg is.
Ik zal jou niet proberen te overtuigen want het is je derde . Maar andere (nieuwe) mama’s die dit lezen en overwegen zou ik aanraden om eerst even de blog van @Averlhach te lezen over het gebruik van kraanwater en waarom warm kraanwater wordt afraden en tegen de richtlijnen is.