Ervaringen Bellina pil?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Rots, 13 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rots

    Rots Actief lid

    30 mei 2016
    416
    238
    43
    Hallo dames,

    ik ben benieuwd of jullie ervaringen kunnen delen over de Bellina pil :)

    Ik kreeg deze eind vorig jaar voorgeschreven vanuit Genk (waar wij ICSI doen), omdat wij graag 2 maanden pauze wilden inlassen in verband met de feestdagen en een zonvakantie. Ik heb de pil toen volgens gebruiksaanwijzing geslikt, maar mijn hele cyclus raakte er ontregeld van. Mijn menstruatie werd korter (van 11 dagen naar maximaal 8 dagen) en veel minder heftig: ik heb amper roodverlies of stolselverlies gehad, terwijl ik normaal zo'n heftige menstruatie heb dat ik 2 dagen niet ver van een toilet kan zijn. De dagen klopten niet en ook heb ik tussen 'cycli' door iedere dag spotting gehad (bruin/oud bloed). Ik ben er toen maar mee gestopt, want dit was niet waarom ik de pil wilde hebben (nog steeds gedoe op vakantie...). De laatste pil heb ik daarom op 7 december geslikt. Deze maand is het alleen weer zo gek: twee dagen later dan 'normaal' pas ongesteld (ziekenhuis gebeld voor nieuwe cryocyclus) en weer alleen 5 a 6 dagen bruine spotting, geen rood, geen stolsels. Nu 2 dagen al nergens meer last van.

    Mijn vraag is: hebben de dames die deze pil ook hebben gehad dezelfde ervaring?
    En voor de dames met net wat meer kennis over cycli etc.: is het wel 'gezond' dat ik amper bloed-/stolselverlies heb gehad? Wordt de boel wel netjes opgeruimd nu? Kunnen deze gekke cycli gevolgen hebben voor een cryo TP?

    Misschien maak ik me zorgen om niks, maar ik heb al 15 tot 20 jaar vreselijke menstruaties en dit is wel echt een hele andere ervaring, die ik even niet kan plaatsen o_O

    Alvast heel erg bedankt! :thumup:
     
  2. Nahlatje

    Nahlatje Bekend lid

    12 jun 2013
    866
    419
    63
    Vrouw
    Leerkracht
    België
    Het zijn natuurlijk geen menstruaties, maar ontrekkingsbloedingen en vaak wordt de pil gegeven omdat deze minder hevig kunnen zijn.. ik had als ik van jouw was die pil gewoon doorgenomen zodat je op het einde enkel een ontrekkingsbloeding had. Ik moest namelijk mijn pik doornemen omdat ik niet meer kon functioneren van de pijn, zelfs al was het maar een ontrekkingsbloeding. Volgens mij kan het wel hoor
     
  3. Rots

    Rots Actief lid

    30 mei 2016
    416
    238
    43
    Wat je zegt klopt natuurlijk, een onttrekkingsbloeding is inderdaad anders. Dus voor december kan ik daar wel in komen. Maar ik heb die pil voor het laatst begin december genomen, dus ik snap niet waarom ik er nu nog 'last' van kan hebben. Maar misschien moet ik proberen dit in het zkh te vragen.
     
  4. Nahlatje

    Nahlatje Bekend lid

    12 jun 2013
    866
    419
    63
    Vrouw
    Leerkracht
    België
    Kan je best eens nagaan ja, maar kan mss ook een soort van ontpillen zijn en dat je cyclus even in de war was.
     
    Rots vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina