Als het kadastraal bepaald is, mag je buurman daar niet zomaar parkeren. Het is immers niet zijn grond. Maar jij mag er ook niet laden en lossen, want dan kom je op grond van de buurman. Behalve via de rechter of buurtbemiddeling kan je hier niks aan doen. @Ts wat balen dat je buren niet mee willen werken. Je hebt geen poot om op te staan, maar je buren kunnen best rekening houden met de rest. Met zo'n topic ben ik blij dat onze auto op eigen grond staat. Werd elke keer gek van het aso gedrag van mijn buren, die vonden dat de plek bij mijn hek voor hun was. Regelmatig zo parkeerden dat andere buren niet met de brommer eruit konden.
Ik begrijp het niet helemaal @Manque. Lastige situatie met het recht van overpad en meerdere buren. Sorry, ik kan je niet adviseren. -x- Mooiezomer
De eerste de beste die zijn auto op mijn oprit parkeert is m kwijt. Die zet ik klem en ik wacht wel tot de eigenaar komt. Die ontzeg ik vervolgens het recht om op mijn grond te komen. Kan ie kijken hoe hij zijn auto terug krijgt.
Ja, ik heb het veel te uitgebreid opgeschreven. Korte versie: er is 1 oprit voor 3 huishoudens, 2 van die huishoudens zijn eigenaar van deze oprit die slechts 1 auto breed is. 1 van de eigenaren denkt dat hij voor meer dan de helft eigenaar is en gebruikt deze gedeelde oprit als zijn eigen parkeerplaats. M.i. is de oprit slechts een inrit naar de verschillende achtertuinen/garages en mag je hier niet parkeren. Mijn buurman is dat dus niet met me eens. Tevens staat er een deel van zijn poort en achtertuin (4m2) op onze grond, dit erkent hij niet ondanks een recente kadastrale tekening.
Je kunt in je koopakte exact vinden hoe en wat er van hem, jou en de andere buurman is. Vervolgens wapper je hem dat om zn oren. En anders kun je nog naar bonje met de buren
Ik snap de gehele situatie zoals je hem uitlegd. Staat er in jullie koopakte niets over het gebruik van de inrit/steeg? Aangezien je buurman niet voor rede vatbaar is, zie ik geen andere oplossing dan toch de rijdende rechter in te schakelen. Jij gaat hier niet uitkomen met je buurman..
Zoals jij het hebt staan moet jij overpad verlenen aan de buren aan jouw huis vast. De buurman heeft daar niks mee te maken. Wel maakt hij gebruik van jullie grond om bij zijn achterom te komen. Hier zou iets over beschreven moeten zijn.
Hij maakt niet alleen gebruik van die grond om achterom te komen, hij laat daar dus ook zijn familie en vrienden parkeren. Er staat dus niks over vermeld in de koopakte, alleen het recht van overpad voor de buren die aan ons vast zitten. De notaris zei destijds dat we het moesten zien als een gedeeld bezit, de oprit in zijn geheel. Maar buurman is ervan overtuigd dat hij 2/3 bezit en daar dus op mag parkeren.
Nee, daar staat dus helemaal niks in over het gebruik van de inrit Was dat maar zo, dan hadden we dit gelazer niet. Schijnt dat de vorige eigenaren van ons huis en de vorige eigenaren van zijn huis precies ditzelfde probleem (en uiteindelijk knallende ruzie) hadden.
Pfoe Manque, ik snap de situatie, maar ik vrees dat je hier met de buurman idd niet uitkomt zonder een objectieve 3e in te schakelen. Ik zou het ook echt knap irritant vinden!
@Manque Aan enkel een kadastrale tekening heb je weinig tot niks zoals je gemerkt hebt. Juridisch gezien kun je beter bij het kadaster vragen om de erfgrenzen aan te geven. Op basis van die uitkomsten kun je een voorstel doen om danwel te corrigeren wat oneigenlijk in gebruik is door verwijdering van de spullen/bouwsels die er onterecht staan danwel kopen van de grond. Ook kun je op basis van die resultaten en overeenkomst opstellen omtrent het gebruik van de gezamenlijke inrit/oprit. Bijvoorbeeld wel laden/lossen maar geen parkeren etc. En vraag bij het kadaster niet enkel de recente tekeningen op maar bijvoorbeeld ook de originele zoals bij bouw. Als ik jouw tekening zo zie herken ik de indeling uit die periode maar lijkt het alsof er in de tussentijd al wel meer veranderd is waardoor het gebruik en mogelijkheden voor gebruik veranderd is.
Hier huishouden van 2 volwassenen en 2 kinderen. Wij hebben 3 auto's voor de deur. De buren rechts van mij hebben er ook 3....de buren links van mij hebben er ook 3... en de rest in mijn rijtje 2.. Er is hier een chronisch parkeertekort. Ik parkeer 9 van de 10 keer buiten de parkeervakken, op de stoep ofzo. Omdat alles vol staat.... heb mensen in de straat die hun auto zelden gebruiken..dat vind ik pas irritant, haha. Maar sorry, ik ga niet verderop staan. Maar komt misschien ook omdat wij er hier geen probleem van maken. En omdat.....verderop alles ook vol staat...! Deze straat is niet gebouwd op zoveel auto's.
Ts ik word plaatsvervangens sagrijnig van jou buren. Heel asociaal van hun. @Manque ik zou nog maals duidelijk uitzoeken wat de erfgrens is en duidelijk doch vriendelijk verzoeken het te gebruiken zoals het hoort. Als buurman 1 er dan nog een probleem van maakt. Dan zou ik via de rijdende rechter of zo iets een regeling laten opstellen, inclusief het verplaatsen van de poort en de schutting.
Dat geintje flikken ze hier ook, waardoor ik regelmatig met de buggy de drukke straat op moet. Voornamelijk door mensen die te lui zijn om een stukje te lopen.
Phoe, ik heb net even gekeken... dat inmeten door het kadaster is een dure grap zeg! 450 euro en per knik of hoek komt daar nog 100+ euro bij. Blijkbaar moet ik er wat voor over hebben om dit op te lossen.
Yep klopt, is helaas niet goedkoop maar in tegenstelling tot de tekening wel rechtsgeldig. Op de tekening staat doorgaans (of de begeleidende brief) dat er geen rechten ontleent mogen worden aan de tekening om het cru te zeggen zelfs wanneer je dezelfde apparatuur hebt en kunt gebruiken als het kadaster (vanwege werk bijvoorbeeld) waardoor je de tekening zelf uit kunt zetten op basis van de coördinaten kun je er helemaal niks mee. Ik kan en mag de apparatuur gebruiken en bedienen maar als ik het zelf doe is het niet rechtsgeldig als ik er voor een paar honderd euro iemand voor laat komen van het kadaster wel
Misschien dan eerst de buurman laten weten dat je in gedachten hebt om het officieel te laten inmeten, zodat je je eigen terrein officieel kan gaan terug eisen. Oftewel een beetje ‘dreigen’ dat hij grond moet gaan inleveren, tenzij jullie duidelijke afspraken kunnen maken waar ook hij zich aan moet houden.