Nee ik denk niet dat het zo simpel is. Een plant zuigt immers (verontreinigd) water op uit de bodem. Waardoor er dus ook verontreinigingen in de plant terecht kunnen komen. Beetje extreem voorbeeld; in tsjernobyl komen hele vreemde plantenmutaties voor.
Ja, ik heb ook een vraag! Stel je hebt een grote tatoeage en je raakt gewond precies op de plek van die tatoeage. Bijvoorbeeld een snee dwars door het midden. Letten dokters daar dan op met hechten? Dus dat ze de huid zo aan elkaar vastmaken dat de tatoeage weer kloppend wordt? Of denken ze: wat kan mij die tatoeage nou schelen, als die snee maar dicht zit! En kijken ze daar dus niet zo nauw naar en kan het dus voorkomen dat de doorbroken lijnen niet mee op elkaar aansluiten?
Volgens mij ligt dat ook aan wat voor soort verwonding het is. Een mes kan bijvoorbeeld een hele andere soort snee maken dan een stuk glas. Dan kunnen ze het misschien niet eens aan elkaar hechten (de lijntjes) omdat de randen van de wond niet recht zijn bijvoorbeeld. Maar denk wel dat ze zeker ook het cosmetische aspect meenemen als het kan. Daarom zijn er ook zoveel verschillende hechtmiddelen. In je gezicht gebruiken ze volgens mij ook iets heel anders dan op benen etc.
Maar dat wordt niet veroorzaakt door stoffen in het grondwater maar door straling. Dat straling mutaties veroorzaakt is allang bekend.
Ja snap ik. Daarom zei ik dat het een extreem voorbeeld was. Maar dat planten niet te lijden hebben onder verontreinigingen omdat ze geen longen hebben klopt niet. Ok, ander voorbeeld; de reden dat azijn goed werkt tegen onkruid is oa omdat de plant het zuur opzuigt en daardoor met wortel en al doodgaat.
Aaaaaaah dat is hetzelfde als waarom een tafel een tafel heet. Als je daar te lang over nadenkt wordt je helemaal “naar” in je hoofd. Herkenbaar?
Nee joh, dat is niet dom. Goed dat je het vraagt. Dan heb je weer wat geleerd vandaag. Nog even een leuk weetje hierover. Het totale DNA van de aardappelplant beslaat iets minder dan een derde van dat van de mens, maar het bevat bijna twee keer zoveel genen: 39.000, tegenover 22.000 bij de mens.
Zoals hier nergens maar er worden wel enge dingen met geitenkoppen en duivels gevierd in verschillende landen.
Komt ook zelden voor, maar ik had het 2x. Nog voor ik positoef testte had ik klachten. En na de bevalling was het gelijk over
Ik vond op google diverse antwoorden. Hier 3 voorbeelden: https://www.gezondheidsnet.nl/blaasontsteking/waarom-moet-je-vaker-plassen-als-het-koud-is https://www.startpagina.nl/v/gezondheid/vraag/8449/vaker-plassen-naarmate-kouder http://bioweetjes.nl/hetlichaam-plassen/