Gedrag dochter 8

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door yaro, 28 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. yaro

    yaro Niet meer actief

    Dat zou ik zeker eens navragen. Anders is wellicht een externe plusklas nog een optie? Hier heb je er bijv ook 1 waarin ze chinees leren. Om echt te leren leren.
    Fijn wel dat school hier zo goed in meewerkt zeg!
     
  2. yaro

    yaro Niet meer actief

    Mijn dochter heeft nu wel eindelijk de knoop doorgehakt te stoppen met dansen. Ze is echt goed, maar past absoluut niet in de groep en iets anders is hier niet.

    Ze heeft haar heil nu gevonden in muziekinstrumenten. Ze speelt nu nog blokfluit, maar gaat veel sneller dan gebruikelijk en start binnenkort met saxofoon lessen. Daar heeft ze echt enorm veel zin in!
     
  3. nerdygirl123

    nerdygirl123 Actief lid

    20 jun 2014
    295
    60
    28
    Er is wel een plusklas op school, maar begreep dat er maar 1 kind uit heel groep 6 (80 kinderen) naartoe gaat.. Tot nu toe was het niet nodig, ze kreeg in de klas uitdaging en zolang dat voldoende is, is dat denk ik sowieso beter (ze is al 'anders' genoeg..)
    Maar heb me dat de laatste tijd ook afgevraagd, met wat ik van haar hoor dan. Is het wel voldoende uitdaging nog, leert ze wel leren.
    Nu heb ik dat zelf ook pas op de middelbare school geleerd, dus hoe erg is het..? Zij vindt het, net als ik destijds, wel leuk op school (de stof dan). Aansluiting is lastig, dat had ik niet.
     
  4. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Ik denk dat zonder zijn huidige juf ik snel op zoek ga naar een andere school. Maar zijn vaste juf legt heel erg de nadruk op zijn goede gedrag. Die ene dag in de week van de ib’er laat ik even voor wat het is. Hij kreeg donderdag een dik compliment van de juf. Dat, ondanks zijn boze bui van die middag, iedereen nu veel beter ziet wat voor leuke jongen hij eigenlijk is. En dat kinderen bij haar waren geweest om te zeggen dat ze juist geen last hadden van hem en dat hij een paar klasgenootjes goed heeft geholpen. ‘Juf, je hoeft niet meer te komen hoor, want L heeft het al uitgelegd’ dus de kinderen in zijn klas vinden het ook veel gezelliger. De juf benadrukt dus echt zijn goede gedrag en ziet de kleine dingetjes wat door de vingers (zoals even dromerig uit het raam kijken, een poppetje tekenen tijdens de uitleg want hij luistert er wel naar of iets meer kletsen dan is toegestaan). Ze benoemt die dingen wel om te kijken of hij wel oplet, maar geeft er niet zo snel een waarschuwing voor, of juist een extra waarschuwing i.p.v. straf. Juist omdat ze ziet dat hij de dingen van de cursus goed oppakt en echt enorm zijn best doet.

    Maar ze geeft zelf ook aan, dat we niet moeten verwachten dat hij het ineens allemaal goed doet qua gedrag. Dat er best ruimte mag zijn voor een terugval en dat hij best drukker dan gemiddeld mag zijn. Hij heeft zijn eigen persoonlijkheid en hij hoeft niet met zn handen op tafel ja en amen te zeggen. Zolang het op een respectvolle manier gebeurd, geeft de juf hem die ruimte.

    En daar werken we naartoe en als dat met langzame stapjes gaat vind ik het prima. Ik wil helemaal niet dat hij veranderd in een timide en volgzaam kind. Dat is niet hoe hij is en dat zal hij ook niet worden.

    De dagen met de ib’er komen vanzelf als hij op school ook helemaal goed in zijn vel zit en hij het nieuwe en goede gedrag helemaal heeft ‘aangeleerd’ en het in zijn systeem zit. Het is alleen jammer dat de ib’er zo’n gek beeld heeft van hem. Maar zijn huidige juf kijkt daar goed op toe, dus ik denk dat het wel los loopt.
     
  5. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.659
    823
    113
    Vrouw
    Dat klinkt niet alsof ze lekker op haar plek zit. Qua cijfers herkenbaar. Dat heeft mijn oudste dochter ook op een school gehad. Ze moest ver onder haar niveau werken, dat demotiveerde enorm, haalde plafondresultaten maar kreeg zevens op het rapport. Uitleg van de juf daarbij was dat motivatie en werkhouding ook meespeelden in het rapportcijfer. Tsja...

    Natuurlijk mag je de cijfers van de toetsen opvragen. Je mag het hele leerlingdossier in zien.

    Ik hoop dat de adviezen van de orthopedagoog gaan zorgen voor een goede aanpak op school.
     
  6. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.659
    823
    113
    Vrouw
    Waar maak jij uit op dat ze niet onderpresteert?
    Van fouten leren, dat is het hem nou juist. Dan moet je wel in de gelegenheid zijn om die te maken. Uit je comfortzone moeten stappen af en toe. Als een kind die gelegenheid niet heeft kan ze niet anders dan onderpresteren
     
  7. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.659
    823
    113
    Vrouw
    dubbel
     
  8. nerdygirl123

    nerdygirl123 Actief lid

    20 jun 2014
    295
    60
    28
    Yup, dat doet de mijne ook. Zichzelf min of meer aangeleerd.. speelt hele klassieke stukken, afgekeken van YouTube filmpjes.
     
  9. yaro

    yaro Niet meer actief

    Op welk instrument?

    Die van mij is echt zo’n twijfelkont.. nu zegt ze, misschien is saxofoon wel te makkelijk te bespelen en kan ik beter viool kiezen.
     
  10. yaro

    yaro Niet meer actief

    Hier hebben ze het expres zo gedaan. In groep 3 krijg je max een 7,5 in groep 4 max een 8, groep 5 een 8,5, enz. Dit zodat ook de goede kinderen groei zien ipv alleen maar 9 en 10. Laatste rapport van het jaar geld het max cijfer van het volgende jaar. Oudste kan dit jaar dus afsluiten met een 9 en zoontje in groep 3 met een 8.

    Eigenlijk heel krom want zoals nu in groep 5 krijgen ze veel toetsen en die kinderen gaan zich natuurlijk afvragen als ze alleen maar 9 en 10 krijgen met de toetsen waarom ze dan een 7,5 of 8 op het rapport hebben.

    Die cijfers ga ik dan misschien toch maar eens opvragen.

    Ze zit inderdaad niet op haar plek. Ook nu het weer iets beter gaat niet. Ik ben ook echt heel benieuwd wat er uit de testen gaat komen.
     
  11. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Wat een raar systeem. Als je in groep 5 alleen maar een 9 of 10 haalt, maar in groep 6 ook. En vervolgens in groep 7 weer. Dan staat er een groei op het rapport die er eigenlijk niet is. Want de cijfers op de toets worden er niet anders van.
    En een hb/meerbegaafd kind is dus niet gek, die heeft dat feilloos door.
     
  12. yaro

    yaro Niet meer actief

    Dat heeft ze inderdaad feilloos door, de meeste kinderen in haar klas overigens niet, maar weet niet of die wisselvalliger presteren en dus daardoor lagere cijfers te verklaren zijn.
     
  13. nerdygirl123

    nerdygirl123 Actief lid

    20 jun 2014
    295
    60
    28
    Apart ja..Wel 9/10 op toets, maar niet op rapport.. Maar dr zal wel over nagedacht zijn ;)
    Hier op andere school in de wijk kun je geloof ik niet hoger halen dan ‘goed’ i.p.v. ‘zeer goed’ oid.
    Vroeger kregen we op de bss helemaal geen cijfers, maar goed. Het heeft zn voor ennadelen al die toetsen en Cito’s tegenwoordig.
    @Yara, ze speelt piano. Vorig jaar heeft ze een orientatiejaar gedaan waarin allerlei instrumenten voorbij komen om uit te proberen.
     
  14. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    266
    83
    Dat staat in de openingspost van ts. Resultaten van dochter zijn prima. Een 10+ op een toets. Ts geeft aan dat het in de leerhouding van haar dochter zit. En of ze die leerhouding kan verbeteren door regels op te stellen. Bijvoorbeeld: geen speelafspraken of tv kijken voordat het huiswerk klaar is.

    Daar reageer ik op.
     
  15. yaro

    yaro Niet meer actief

    Met 10+ kan je ook nog prima onderpresteren.
     

Deel Deze Pagina