Net opgezocht en Stephen Hawking is met die theorie bezig. Net als NASA en de universiteit van New Haven in Connecticut. Nu is het nog sci-fi. Over 20 jaar misschien bewezen werkelijkheid
Ik lees net een artikel over dat archeologen een skelet van baby bij vrouw in een graf hebben gevonden. 6000 jaar oud. Nu vraag ik me af hoe het zit met onze begraafplaatsen. Bestaan die nog over 200/ 1000 of 6000 jaar? Of zijn onze begraafplaatsen die je gewoon nu in elk dorp tegen komt dan ook schatten voor archeologen in de tijden die gaan komen? Die dan ontdekt gaan worden?
Ik denk dat 200 jaar nog wel redelijk te doen is. Maar 1000/6000 jaar gaat lastig worden in Nederland denk ik. Aangezien we best wel vochtige bodem hebben in Nederland en klei.
Al deze antwoorden kloppen niet. Darmen zijn ervoor gemaakt om stoffen op te nemen. Paracetamol zal ook door de darmwand heen gaan en in het bloed worden opgenomen. Een vagina is hier niet voor gemaakt. Misschien dat er een kleine hoeveelheid wordt opgenomen, maar ga er maar vanuit dat het dan alleen lokaal werkt.
In België worden begraafplaatsen na x jaar opgeruimd om plaats te maken voor nieuwe graven. Dus nee, daar gaan de archeologen van de toekomst geen schatten vinden over hoe wij nu leven.
Ik denk ook dat er in deze tijd zoveel gedocumenteerd wordt, het in de toekomst ook niet nodig zal zijn om informatie uit botten e.d. te moeten halen over hoe wij leefden
Hier in Nederland ook (tenzij nabestaanden betalen, maar dat houdt vaak ook snel op), maar de overblijfselen zullen toch ergens terecht komen. Maar alles netjes terugvinden zal dan niet meer gaan.
Wat ze gevonden hadden was toch ook in Nederland en ook in klei? Door de klei was het juist goed gebleven.
Haha is het weer zover Ach je hebt nog een tijd om je hormonen de schuld te geven (ook nog 9 maanden ontzwangeren )
Hahah ik zag in de reactie geen link dus heb net zelf het artikel even gelezen op AD. Dus dacht in eerste instantie dat het om het buitenland ging. Vroeger werden graven ook niet geruimd toch na een bepaald aantal jaar? Weet dat mijn oma bijvoorbeeld paar jaar terug de vraag kreeg of ze mijn opa’s graf mochten ruimen. Op de een of andere manier denk ik wel dat lichamen tegenwoordig veel minder lang “goed” blijven bewaard. Mede ook omdat we tegenwoordig een allerhande aan medicijnen gebruiken. Een familielid wat overleed en was behandeld met medicijnen zag er na afleggen ook minder goed uit dan ander familielid wat zonder medicijnen was overleden. Begrafenisonderneemster gaf toen ook aan dat dat echt zou komen door medicijngebruik. Snappen jullie mijn verhaal nog?
Ik vermoed dat die botten verbrand worden tot as? In België kan je ook betalen om een graf te houden, inderdaad.
Bij de ruiming van een algemeen graf worden de stoffelijke resten (skelet) herbegraven op een afgesloten gedeelte van de begraafplaats. Hier liggen de resten uit verschillende graven bij elkaar. Deze plek is over het algemeen niet toegankelijk voor publiek. Het is bij de meeste begraafplaatsen ook mogelijk om de stoffelijke resten bij de ruiming van het graf apart te houden en op een andere plek te herbegraven. Dit gebeurt meestal in een zogenaamde beenderkist. Aan herbegraven zijn kosten verbonden. Deze kunnen per begraafplaats verschillen. Geen idee of het een betrouwbare bron is; http://www.doodeenvoudig.nl/bibliotheek/informatieregelenuitvaart/begraven/ruimen
Ik dacht op een hoop gegooid in een verzamelgraf. Maar verschilt wellicht ook per begraafplaats. Na een jaar of 10 is er ook niet zoveel meer van over per graf dus verbranden zal denk ik niet nodig zijn?
Dus dan krijg je eigenlijk een soort massagraf? Straks vinden ze die graven over 1000 jaar en denken ze dat wij echt barbaren waren en elkaar uitmoordden
Ik denk dat dat niet klopt. Ja, we documenteren maar raak met z'n allen, maar vooral digitaal. Hoe waarschijnlijk is het dat ze over duizend jaar nog pdf-bestanden kunnen openen, dat huidige websites nog toegankelijk zijn? Eerst sloegen we alles op diskettes op, geen computer meer die daar iets mee kan. Er zijn projecten die proberen om websites te archiveren maar dat staat nog zo in de kinderschoenen. Daarnaast hebben we zo ontzettend veel digitale informatie en is het zo ingewikkeld om die goed te ordenen dat zelfs al zou alles toegankelijk zijn je je waarschijnlijk geen raad weet met hoe je van de data informatie kan maken.
Even een ander onderwerp. Hoelang na het betalen van je parkeerkaart heb je de tijd om uit te rijden uit de parkeergarage? En als je te laat bent wat gebeurt er dan? Dat vraag ik me zo vaak af. Vaak heb je maar 1 of 2 betaalpunten en als ik met de kinderen ben die niet altijd goed meewerken, ben ik vaak bang dat ik te laat ben om uit te rijden. Gelukkig nog niet voorgekomen.
Ik ben wel benieuwd waarom je kunstvoeding maar 1 uur mag aanbieden. Onze jongste ging om half 1 het bed in met een fles. En toen ik om half 4 kwam was hij weer gaan drinken terwijl het maar een uur mag. Maar waarom?
Dit wordt bij veel parkeergarages aangegeven in het display na betalen. 'u kunt uitrijden tot xx:xx uur' Is best ruim, inderdaad een kwartier of zo geloof ik, maar ik let er messtal niet op.