Ik heb een vraagje aan de mama’s die hier ervaring mee hebben. Tijdens mijn 1e zwangerschap heb ik vanaf week 26 op de bank/bed moeten liggen vanwege de continu harde buiken en vroegtijdige weeën (bij 26 weken en 34 weken). Gelukkig gingen deze weeën vanzelf over, maar de continu harde buik bleef. Ze wisten ook niet wat de oorzaak was. Nu ben ik zwanger van de 2e en heb nu al (ben 14 weken zwanger) snel last van mijn buik. Is de kans op herhaling groot bij een 2e zwangerschap? Heeft iemand daar ervaring mee?
Haaj! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hier 1e zwangerschap vanaf 16 weken harde buiken, met 28 weken verstreken/verwerkte baarmoedermond en ontsluiting. Remming en longrijping gehad en met de nodige spanning,controles en opnames met 40 weken bevallen. Nu wederom vanaf 16 weken harde buiken,met 20 weken gestopt met werken. Aantal dagen geleden bleek ik 1cm ontsluiting te hebben. Ik heb veel harde buiken en krampen.het is dus weer spannend. Hopelijk heb jij dit keer een fijnere zwangerschap! Luister goed naar je lijf en stop zo nodig met werken. Je hebt nu ook een kindje om voor te zorgen, dat vind ik best moeilijk icm rustig aan doen!
Pfoe wat een verhaal! Bij mn 1e zwangerschap met 34 weken ook ontsluiting en dachten ze dat ze al zou komen. Ze kwam met 39 weken gelukkig. Ik luister nu heel goed naar mn lichaam, maar vanwege financiële problemen ga ik wel vanaf volgende week weer fulltime werken. Ik ben docent op t MBO dus fysiek niet zo’n zware baan, maar toch.......
Maar als t over bijv 3 weken niet meer gaat, dan kan je toch (deels) de ziektewet in? Hoe naar ook voor je school. ik heb ook lichamelijk easy peasy werk, toch ging t niet. Maar tuurlijk,als t goed gaat, gaat t goed. Maar pas gewoon op jezelf, weer bed bank rust is ellendig!! Hoe oud is je 1e kindje?
Poeh ja, veel tillen ook nog. Mijn zoontje is net 2, dus kan al wel veel zelf, maar ook heel veel nog niet..!
Hier helaas qua herhaling harde buiken geen positief verhaal... Eerste zwangerschap vanaf 18 weken veel harde buiken en heel verdrietig bij 22 weken bevallen. We weten niet of de harde buiken daar iets mee te maken heeft. Deze zwangerschap vroeg (week 13) harde buiken, ook al snel nachten elke 5 min. Gestopt met werken, hoe moeilijk ook maar alles om herhaling van de vorige keer te voorkomen! Nu inmiddels weken verder, gelukkig in een veel betere termijn nu en m'n baarmoederhals wordt goed in de gaten gehouden. Die is nu verkort, echter geen relatie met m'n harde buiken (verkorting is nooit te zien na een controle omdat ik het niet vertrouw ivm harde buiken, maar na een reguliere controle). Pas goed op je zelf, probeer waar lukt rust te houden en ik duim met je mee dat je buik zich rustig houdt!
Wat verdrietig! Bij 22 weken je kindje verliezen ze doen bij mij nu niet echt extra controles ofzo. Denk alleen echt dat ik er goed aan doe om echt goed te luisteren naar mn lichaam. Wil geen herhaling van de vorige keer.
Hier bij de eerste veel harde buiken gehad vanaf 18 weken, niet veel eerder door bevallen maar moest wel eerder minderen met werk. Bij de tweede praktisch geen last gehad, alleen voorweeen de laatste weken. Magnesiumspray of vlokken in een voetenbad kunnen helpen tegen krampen en wellicht ook harde buiken omdat ze je spieren ontspannen!
Ik koop altijd een kilozak magnesiumvlokken bij de Tuinen, dan twee keer per week een handje in een emmer met lekker warm water, op het begin prikt het als een malle, gewoon blijven zitten want dat betekent dat je een tekort hebt aan magnesium.. Wordt steeds minder.. Je hebt ook spray, dat spuit je op je benen en smeert het uit. Je kan ook tabletten gebruiken maar via de huid wordt het beter opgenomen! Je kan even zoeken op magnesiumtekort zwangerschap of zoiets, dan zie je dat het veilig is!
Oké thx! Ik ga is even op zoek. Lig nu met een warme pittenzak op mn buik, maar echt helpen doet t niet. Mn buik blijft pijn doen.
Hoe gaat het nu? Als je pijn blijft houden misschien even bellen voor de zekerheid? Ik had de eerste zwangerschap ook veel harde buiken, mede door urineweginfecties die niet altijd ontdekt werden. Nu ben ik 13 weken zwanger en begin weer last te krijgen van m'n buik. Hopelijk geen slecht voorteken...
Wat onwijs vervelend! Hier ook bekend met vele, vele harde buiken Eerste zwangerschap, dus wat herhaling betreft geen ervaring. Wat mij opgevallen is; is dat mijn darmen ook een belangrijke rol spelen. Als ik bijvoorbeeld te veel of te snel achter elkaar eet, als ik iets eet met veel koolhydraten of bijvoorbeeld scherpe kruiden waardoor je meer last krijgt van gasvorming in de darmen, heb ik ook ontzettend last van mijn buik. En mijn blaas ook; als ik 2 glazen water drink heb ik gewoon een uur buikpijn totdat mijn blaas weer goed leeg is. Heel vreemd. Misschien zou je hier nog eens naar kunnen kijken? Volgens mijn verloskundige is het dan echt belangrijk dat je dagelijks zachte ontlasting hebt. Ik heb zakjes van de huisarts en die helpen goed. Verder niet echt tips, weinig helpt hier... Warmte soms, liggend heb ik het juist erger... Bij mij is er ook altijd een soort patroon geweest, een paar dagen minder last en ook betere nachten, dan weer een paar baggerdagen met heel veel harde buiken. Echt heel herkenbaar, het wisselt elkaar steeds weer af. Heb jij dat ook? Het komt altijd pas in de avond opzetten, vooral dan vlak na het avondeten... Succes, hopen dat je geen rust hoeft te houden!!
Ik herken wat je schrijft over die blaas. Ik bleek ook vaak urineweginfecties of verstoorde vaginale flora te hebben. Dit kan ook harde buiken veroorzaken. Misschien even na laten kijken (urine en/of uitstrijkje op kweek laten zetten)?
Vervelend hé. Mijn urine is echt zeker 6 keer gecheckt, bij de ziekenhuisopname en later bij een ziekenhuisbezoek vanwege veel harde buiken ook 2 keer gekweekt. Dacht dat ik GBS had, maar gelukkig was dit niet het geval... Weet t ook niet zo goed, mogelijk is de blaas gewoon enorm in de verdrukking gekomen door de groeiende baarmoeder en irriteren ze elkaar zeg maar. Uitstrijkje ook 1 keer gecontroleerd maar vooral op GBS. Dit heb ik dus niet. Denk dat t bij mij ook wel komt door mijn baarmoederafwijking dat ik meer harde buiken heb. Bovendien heel snel na de operatie in mijn baarmoeder zwanger geworden! Daarom na deze zwangerschap echt eerst een hele poos rust, hoop dat ik er de 2e keer (als ik dat mee maak) niet weer zoveel last van heb...
Dat van die darmen herken ik ook wel. Ligt bij mij niet aan wat ik eet, maar wel hoeveel ik drink en hoe mijn stoelgang is. Heb idd sneller last van mn buik als ik geconstipeerd ben. VK zei vanmiddag dat ik goed moet luisteren naar mijn lichaam, op tijd rust moet nemen en bij staan en zitten best mn buik kan ondersteunen, omdat ik dan ook heel veel bandenpijn heb. We gaan gewoon kijken hoe het verder gaat. Als fulltime werken niet lukt, dan maar voor een deel de ziektewet in. Het is niet anders.....
Ja ik zou zeker goed naar je lichaam luisteren meid. Ik werkte dus in de zorg en liep toch door, met heel veel harde buiken tot gevolg. Toen was op 28 weken de baarmoedermond helemaal verweekt en ben ik een aantal dagen opgenomen ivm dreigende vroeggeboorte. Toen heb ik tot zeker 34 weken volledige rust genomen. Vanaf 36 weken doe ik echt alles weer en heb nog steeds harde buiken, maar bevallen ben ik nog steeds niet Dus het hoeft echt niets te doen hoor!!! Maar ik bedoel, achteraf heb ik wel spijt dat ik niet volledig de ziektewet in ben gegaan, want lichamelijk werk gíng gewoon niet! En toch deed ik het. Als je merkt dat je meer last krijgt echt niet negeren! En idd echt zorgen dat je niet verstopt raakt!! Elke dag zorgen dat je naar de WC kunt (als dat normaal gesproken ook je patroon is tenminste), lukt dit niet dan zou ik wat vragen aan de huisarts. Heeft bij mij echt veel verschil gemaakt. Is een buikband van bijvoorbeeld Anita nog een optie tegen de bandenpijn? Want door de bandenpijn kun je ook weer harde buiken krijgen, zucht Die band tilt je buik als het ware ietsje op zodat je minder aan de banden hangt, met minder harde buiken tot gevolg... Succes
Nee dat weet ik maar al te goed! Met 26 en 34 weken weeën gehad, gelukkig met 26 weken rust gehouden en volgehouden tot week 39, toen was ze er klaar voor om te komen.