Het staat er niet letterlijk, maar check de opgewonden toon van diverse reacties maar Gek hoor, ik mag blijkbaar niet zeggen dat ik het niet normaal vind om je kind eten te geven waarin iets verwerkt is dat niet gezond is en in principe schadelijk is. Ik bedoel het echt objectief, is echt niet aanvallend bedoeld. Heb zelfs aangegeven dat wij ook wel eens met alcohol koken en dus inconsequent zijn. En toch moet ik blijkbaar meegillen dat het allemaal maar moet kunnen. Doe ik dus niet
Maar het gaat hier toch over sauzen? Waarbij de alcohol gewoon grotendeels vervliegt? Waarom moet je daar een punt van maken dan? Dat het niet normaal is? Een glas wijn in een stoofsaus heeft niets te maken met 'je kinderen alcohol voorzetten'. Laat staan dat het moet gaan over verslaving.
Let ff op je taalgebruik. Je geeft niet gewoon alleen jouw mening, je hangt er een soort waardeoordeel aan: "Ik hou van koken en bij koken komt wel eens een scheutje alcohol kijken, tja thats life." Alsof wij niet van koken houden, en niet weten wat daarbij komt kijken, maar jij, jij weet hoe het leven in elkaar steekt
Op mijn taalgebruik letten volgens mij lees jij iets wat ik niet zie maar goed. Ik doelde daar alleen maar mee dat er bij sommige gerechten inderdaad wel eens alcohol bij komt kijken en dat dat er nu eenmaal bij hoort. Neem een stoofpotje als voorbeeld, ik doe dan een lekker scheutje wijn of bier er in, zowel voor de smaak als voor het zacht maken van het stuk vlees. Jij doet werkelijk net alsof ik flessen vol alcohol er in doe en alsof ik iedere avond mijn eten bereid met alcohol er in. Ga mij dus niet de les proberen te lezen over '' waardeoordelen '' want je kan er zelf ook aardig wat van. Ik zeg nergens dat jij niets van koken weet en ik zeg ook nergens dat een gerecht zonder alcohol niet lekker is. Ik ben alleen van mening dat de gerechten die wel dat scheutje alcohol nodig hebben inderdaad lekkerder zijn met die scheut rum ( bijvoorbeeld ) dan zonder. Je overdrijft echt enorm met je reacties.
Nee, het ging niet alleen over stoofgerechten waarin alles verdampt. (Bij TS was het een onge bakken taart geloof ik, maar heb niet alles teruggelezen). Ik maak daar geen punt van als je goed leest. Waar ik een punt van maak is dat ik blijkbaar niet mag zeggen waarom ik het zelf onnodig vind zonder allemaal kinderachtig commentaar te krijgen .
Je hoeft niet mee te gillen hoor, zoals je in mijn eerste bericht had kunnen lezen heb ik ook aangegeven dat als jij het als ouder niet wilt dat je het dan ook niet moet doen en gewoon moet aangeven bij die andere ouder maar jij overdrijft enorm in je reacties. Je vind dat ik '' cool '' probeer te doen door te zeggen dat ik wel kook met alcohol omdat ik vind dat het bij bepaalde berichten erbij hoor. Waar slaat dat op?
Ik doe nergens of je er veel in doet, voor mijzelf is het een principe. Dan maakt 1 theelepel of een eetlepel dus geen verschil.
Ik kan er niet mee zitten, kook ook regelmatig met wijn. Krijg zelf eerder vlekken als mijn kind ergens plofkip te eten krijgt of andere bewerkte rommel.
Maar ik schrijf nu al 3x dat wij ook wel eens met alcohol koken! Mijn vriend doet ook een 'lekker scheutje' in de stoofpot. Mijn punt was, dat ik dat eigenlijk onnodig vind. En al helemaal in taarten en toetjes etc. waar het niet verdampt. Je kan altijd voor iets anders lekkers kiezen (ik wel tenminste). Maargoed, ik ben wel klaar met mezelf uitleggen Wij besteden wel behoorlijk meer geld en tijd aan koken dan gemiddeld, dat zouden velen hier waarschijnlijk ook overdreven vinden.
En als alcohol vervangen werd door een goed mespuntje coke ? Alcohol is zo sociaal geaccepteerd net als sigaretten vroeger dat mensen de ernst er geeneens meer van in zien. Ach een mespuntje coke door het eten om het wat lekkerder te maken...je kind krijgt dan zo weinig binnen dat het geeneens high wordt...
Dat lees ik, daarom snap ik je reacties totaal niet. Misschien heb je het zelf niet door maar jouw berichten komen erg belerend over naar mensen die dus met alcohol koken.
Als coke net zoveel zou vervliegen in een gerecht als wat alcohol doet en het zou lekker smaken, waarom niet? De alcohol is een smaakmaker en niet om dronken van te worden
Het maalt toch niet uit waarvoor het dient?! Het gaat erom dat er een stof in zit (en ook nog in blijft in mindere mate) die niet goed is voor mensen, laat staan voor onze kleine mensjes
Het kan absoluut geen kwaad als je het eens in de zoveel tijd eet in een gerecht, ook niet voor die kleine mensjes.
Klopt en de meeste alcoholproblemen komen voor in gezinnen waar alcoholgebruik sociaal geaccepteerd is.
Leer je ze daarmee niet dat alcohol lekker is, en geen kwaad kan 'eens in de zoveel tijd' (toen ik 16 was, kon 'eens in de zoveel tijd' dagelijks betekenen haha)
Ook dan is het niet goed. Het is op geen enkele manier goed te praten. Wat je ermee doet (waarschijnlijk niks) is dan aan jou natuurlijk. Hier wordt niks verboden, maar hij krijgt ook niks van huis uit mee. Alcohol is hier geen geaccepteerde drug, hoe de maatschappij daar ook over denkt. Hij krijgt het dus ook niet ‘stiekem’ door zijn eten.