Dit herken ik echt totaal niet Is toch geen probleem met een ticket boeken, je weet toch welke voornamen je hebt?? Met pakketjes ook nog nooit problemen gehad, en ook niet met mijn handtekening. Bij de huisarts wordt ik ook gewoon geroepen met mijn roepnaam, dat kan je gewoon doorgeven hoor. Ik vind het juist erg leuk om vernoemd te zijn, heb ook veel stamboomonderzoek gedaan en ik vind het dan erg leuk om te zien hoe een naam al generaties lang in de familie wordt doorgegeven. Dus ja mijn kinderen zijn ook vernoemd en ook daar heb ik nog nooit problemen mee gehad.
Maar dan heb je het over een vernoeming, dat is bijv in mijn geval niet zo Mijn ouders vonden mijn 2e naam een mooiere roepnaam maar deze volgorde mooier. Dus mijn voornaam (waar ik dus regelmatig mee aangesproken wordt) zegt me nul komma niks. Overigens al tientallen keren bij instanties (en de huisarts) aangegeven dat ik niet A maar B heet maar haalt helaas niets uit
Deze constructie hebben wij ook bij onze zoon en ervaar er geen problemen mee. Maar ik vind het ook niet erg om de 1e naam te gebruiken. Op school gebruiken ze zijn roepnaam en als ze ergens anders zijn 1e naam zeggen of als ik ergens zijn eerste naam moet invullen dan is dat maar zo. Hij weet zelf ook dat hij ... ... heet en noemt zich vaak ook bij zijn beide namen dus ik hoop dat hij er straks als volwassene ook nog blij mee is.
Mijn voornamen zijn ook anders dan mijn roepnaam. En ervaar er absoluut geen problemen mee. Bij huisarts wordt gewoon mijn roepnaam gebruikt. Alleen op je diploma's staan je voornamen.
Mijn roepnaam is anders als mijn voornaam, maar begint met dezelfde 3 letters. Mijn man heeft 2 voornamen een een andere roepnaam. Onze kinderen hebben allebei 4 voornamen en de 1e voornaam is ook de roepnaam.
Mijn voornaam is ook een andere als mijn roepnaam. Ik heb er eigenlijk echt geen problemen mee. Mijn man en kinderen hebben dit ook.
Precies dit hebben wij bij onze zoon ook gedaan. Eerste naam is een vernoeming, 2de naam is zijn roepnaam. Wij vonden deze volgorde mooier. Later kan hij ook nog zelf er voor kiezen om zijn eerste naam alsmroepnaam te gebruiken. Is de naam van zijn opa. Ik zelf heb 2 voornamen en geen van beide is mijn roepnaam. Ik heb hier echt nooit problemen mee ondervonden. Ik weet wat mijn officiële namen zijn en wat ik dus op officiële documenten moet invullen. Ik vond het juist altijd wel bijzonder.
Mijn broer heeft ivm vernoeming een andere roepnaam, dan officiële naam. Voor zover ik weet heeft dit nooit problemen opgeleverd. Met een vernoeming begrijp ik ook wel dat de roepnaam soms afwijkt. Verder vind ik het wel apart om een andere roepnaam te gebruiken. En de logica van de tweede naam als roepnaam gebruiken ontgaat me al helemaal eigenlijk?
Mijn man heeft 3 namen, zijn middelste is zijn roepnaam. Hij vindt het maar niks. Regelmatig zijn verkeerde naam. Vooral bij instanties. Als het gratis zou zijn, of goedkoop, zou hij het direct aan laten passen.
Mijn man heeft 2 namen, geen daarvan is zijn roepnaam. De 2 namen zijn de namen van zijn opa's. Als je die namen versmeld krijg je zn roepnaam. Onwijs verwarrend als we bijv een vliegticket moeten boeken. Daarom er zelf voor gekozen om de eerste namen van de kids als roepnaam te gebruiken.
Ik lees wel vaker dat mensen zeggen: als mijn kind zijn roepnaam lelijk vindt, kan hij later altijd nog zijn tweede/doopnaam gebruiken. Nu ben ik wel nieuwsgierig: gebeurt dit in het echt wel eens? Dus zijn er mensen die daadwerkelijk hebben besloten om hun doopnaam aan te nemen als roepnaam? Ik heb er zelf namelijk nog nooit van gehoord dat iemand dat heeft gedaan.
Nou ik heb 4 nichtjes met dezelfde officiële namen waarvan 3 ook dezelfde achternaam. Alle 5 vernoemd naar oma. Zou lastig zijn als we ook alle 5 dezelfde roepnaam hebben Bij zoon hebben we zijn roepnaam als 2e omdat het raar klinkt anders en je heel snel de namen "aan elkaar plakt" doordat de 1 met L eindigt en de ander met A begint
Ik vind het persoonlijk niet mooi (en verwarrend) als je een totaal andere roepnaam hebt als je namen op je geboortebewijs. Mijn roepnaam is mijn naam. Bij mn man ook. En bij onze zoon ook.
Ik heb daar wel lang over nagedacht, maar ik denk dat mijn familie daar helemaal niet aan mee zou werken. Ik overweeg het nog steeds: als ik een keer ergens anders ga werken, dat ik dan een andere voornaam of een duidelijke afgeleide van mijn eerste voornaam ga gebruiken. Maar ik ben bang dat directe vrienden en familie dat helemaal niet serieus nemen. Maar ik heb mijn zoon een vrij gangbare 2e naam gegeven, mocht hij later zijn eerste naam te raar vinden (of daar teveel commentaar op krijgen) en ik zou hem t.z.t. wel actief de mogelijkheid geven om dat te veranderen, mocht hij dat willen.
Ik een hoop landen is dat niet meer dan normaal. Daar heb je standaard afgeleiden. Dat was hier vroeger (en nu soms nog steeds) ook. Nederlands: Johannes > Jan Engels: Robert > Bob Russisch: Alexandra > Sacha Spaans: Patricio > Pato
Ik mocht laatst een pakje van DPD niet mee. Ik had het zelfs zelf gestuurd. Maar mijn ID stond alleen op mijn meisjes naam en ik had het verstuurd onder mijn man zijn naam. Ik heb nu een paspoort en ID met beide namen genomen.
Mijn tweede naam is mijn roepnaam. Idd niet handig, vooral niet nu ik getrouwd ben idd. Bij de fysio stond ik ingeschreven als 'roepnaam achternaamman' en toen lieten we foto's maken in het ziekenhuis, die kwamen binnen op 'eerstevoornaam meisjesnaam'
Hier een voornaam die op mijn roepnaam lijkt. Ik stel me altijd voor met mijn roepnaam, staat ook in mijn geboortekaartje. Toen ik als kind een tijd gepest ben met mijn roepnaam, heeft mijn moeder voorgesteld om mijn voornaam te gebruiken. Na een verhuizing, vroegen mijn ouders hoe ik genoemd wilde worden op mijn nieuwe school en heb ik weer voor mijn roepnaam gekozen. Mijn huisarts noemt me gewoon bij mijn roepnaam, is er een vervanger dan is het mevrouw en dan de achternaam. In het ziekenhuis zeggen ze ook altijd mevrouw en dan mijn achternaam. Nu ik erover nadenk, denk ik dat ik niet eens zou reageren als alleen mijn voornaam zonder achternaam zou worden gezegd. Ik zou denken: he dezelfde voornaam.