Show je baksel

Discussie in 'De lounge' gestart door NavyCrimson91, 17 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Dan zou ik de kant en klare Magioni bloemkool bodem voor je man halen. Die smaakt echt niet naar bloemkool
     
  2. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    54.916
    15.585
    113
    Nabij Utrecht
    4 jaar geleden eens gemaakt.

    Op de foto dus nog niet helemaal bekleed met smarties.
    20180220_090459.png 20180220_090532.png
     
    chicca, toch3, LisbethSalander en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Heb net de eerste lading gebakken (en ook al gegeten, oudste zoon heeft er gelijk 3 mee gepikt naar zijn kamer :$) 2e lading staat in de oven.

    Ze zijn heeeeeerlijk!!
     
    aYh4L8 en Bubblez vinden dit leuk.
  4. aYh4L8

    aYh4L8 Niet meer actief

    Fijn om te horen!! :D Wanneer ze warm zijn zijn ze het aller lekkerste dus geef je zoon groot gelijk hahaha:thumup::p heb je er een foto van? Leuk om te zien:)
     
  5. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    nee, geen foto van gemaakt. Maar zoon vond ze heerlijk en dochter heeft er gauw ook al wat van gegeten, morgen wil ze ze als ontbijt én mee naar school.
     
    aYh4L8 vindt dit leuk.
  6. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    15 apr 2013
    1.251
    177
    63
    Vanavond weer een voorraadje granola gemaakt, dit keer met speculaaskruiden erdoorheen. Het hele huis ruikt er nu naar, heerlijk :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  7. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Oh heerlijk!
    Heb je een recept? De laatste keer dat ik granola maakte, was het hopeloos aangebrand en kneiterhard:oops::roflmao:
     
    Miek89 vindt dit leuk.
  8. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    15 apr 2013
    1.251
    177
    63
    Tuurlijk
    Half pakje havermout van 40 cent
    Bakje geschaafde amandelen
    Wat honing
    Wat agavesiroop

    Dit is de basis, in een mengkom doen en de honing en agavesiroop zoveel doen dat het een beetje plakkerig is.
    Ik gooi er meestal wat gehakte ongebrande noten doorheen, koekkruiden, schepje cacao en vanille.
    Dit goed mengen en dan op de bakplaat verspreiden. In de oven op 165 graden, na 14 minuten even omscheppen en dan nog 9 minuten. Wel goed in de gaten houden!
    Uit de oven laten afkoelen.
    Dan kan je naar wens nog rozijnen toevoegen en stukjes pure chocola en van die gedroogde stukjes banaan
     
    NavyCrimson91 en Brinsa vinden dit leuk.
  9. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    2 soorten ontbijtmuffins gemaakt terwijl het deeg voor bruine bolletjes staat te rijzen.

    Wortel-pecannoten muffinfs en haver/tarwevlokken- walnotenmuffins. ( nu wachten tot morgenvroeg want anders zijn ze voor het ontbijt al op:oops:

    Bekijk bijlage 559571
     
    owly, Sado, SDonya en 3 anderen vinden dit leuk.
  10. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    nizzie86, owly en Premiemama vinden dit leuk.
  11. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.048
    17.015
    113
    Shit. Gister brownies gebakken en dacht nog aan dit topic maar straal vergeten om een foto te maken. Nu zijn ze lelijk aangesneden en half-opgegeten.:rolleyes:

    Volgende keer beter....:roflmao:
     
    nizzie86 en owly vinden dit leuk.
  12. Lumihiutale

    Lumihiutale Bekend lid

    9 okt 2016
    899
    286
    63
    Ik ga vandaag een gender reveal taart maken maar nu zit ik te twijfelen. Zal ik het biscuit kleuren of de vulling (botercreme)? Wat is handiger/mooier?
     
  13. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    Dat ligt denk ik aan hoe dik de vulling wordt. Bij een dikke vulling zie je ook de kleur mooi terug maar maak je een dunne vulling bij meerdere laagjes dan is het mooier om de biscuit te kleuren.
    Beide kleuren zou ook nog kunnen.
     
    Lumihiutale vindt dit leuk.
  14. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Misschien beide inderdaad? Lichtroze en donkerroze of lichtblauw en donkerblauw bijvoorbeeld. Lijkt me er wel leuk uit zien!
     
    Lumihiutale vindt dit leuk.
  15. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    wat leuk! Ik zou het biscuit kleuren
    succes
     
  16. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Waar kun je die kopen? Bj onze super ligt deze helaas niet...
    Maak je toevallig ook weleens zelf een bodem van bloemkool? Ik heb het 1 keer geprobeerd maar finaal mislukt, dus als je een recept hebt wat wel lukt dan hou ik me aanbevolen! Vind pizza heerlijk, maar wil minder koolhydraten....
     
    SDonya vindt dit leuk.
  17. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ik zag hem gisteren nog bij de Jumbo liggen!
    Bij de kant en klare bodems lagen gewone, courgette en bloemkool bodems.
     
    SDonya vindt dit leuk.
  18. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Bij AH en Jumbo sowieso inderdaad. Anders online bij een van deze supermarkten bestellen?

    Zelf maken heb ik ook gedaan met enkel bloemkool ei en kaas. Proeft wel meer naar bloemkool dan bijvoorbeeld die kant en klare bodem van Maggioni.
     
  19. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Bedankt voor de tips, ga ik inderdaad eens bij 1 van deze supermarkten kijken
     
  20. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.172
    5.147
    113
    Dit was mijn verjaardagstaart. Een chocolade-bananenbrood-walnotenbaksel! :D

    [​IMG]
     
    Robijn89, wishfulthinking, Florina en 10 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina