K eet ook regelmatig alleen, als mijn kinderen bij hun vader zijn. Vaak kook ik wel omdat ik echt wel blij wordt van een gewoon bord warm eten. Maar ik kook ook vaak voor twee dagen, dan de ene dag lekker uitgebreid wat ik de volgende dag even makkelijk kan op warmen als ik uit m'n werk kom. Verschillende pasta's Rijst met kip en groente in kerrie saus Noodles met groenten en een woksausje (dit vaak wel voor 1x) Pasta salade ( vaak dan ook als lunch bv de volgende dag) Couscous salade (idem, ook voor de volgende dag) Soep met brood, zelfgemaakte soep dus dat is dan ook gelijk teveel dus rest vries ik in. Snelle paella met kip Genoeg keuze al moet ik soms ook echt wel even moed verzamelen hoor!
komt niet vaak voor ivm de kids.. maar anders is het: koude macaroni salade (kan ik rustig 2 dagen van eten, hele dag door), Panini, pizza, heel fout een patatje als ik er echt zin in heb en anders gewoon snel wat maken
Meestal eet ik dan gewoon een boterham. Voor alleen mezelf aan de slag heb ik nooit zin in een ik vind het ook niet erg om gewoon brood te eten.
Stukje kipfilet, rode paprika, uitje & een zoete aardappel. Goed kruiden, kipfilet aanbakken, groente & half kopje water erbij en een minuut of 20 een beetje laten pruttelen. Dan een klein beetje bloem er overheen zodat het er lekker aan gaat plakken en serveren met rijst Of hutspot, meteen genoeg om de volgende dag op te warmen voor met z'n tweetjes (of de dag ervoor juist maken en de dag dat je alleen bent opwarmen). Ik moet zeggen dat ik vaak ook wel een echt Hollands prakkie maak met snijbonen hoor als ik alleen ben, heb mezelf dat wel geprobeerd aan te leren zeker met bijv. 3 avonddiensten achter elkaar.
*Rijdt naar MC Donalds, bestelt aan raampje, rijdt door naar raampje 2, trekt zak met Big Mag uit handen, eet in auto, wast af (aka gooit zak in prullenbak), rijdt naar huis, zet Netflix aan* Het gebeurt zèlden dat ik alleen ben met eten. Als manlief er niet is dan is kindlief er wel dus kook ik. Maar áls hè? Áls.... Dan is dit mijn geheime pleziertje!
Pizza Krieltjes met wokgroenten Broodje knakworst, cheddarkaas, uitjes en ketchup En mijn moeder maakt vaak “per ongeluk” veel te veel goulash. Ik krijg dan altijd een pan vol en dat verdeel ik in porties in de vriezer. Als ik dan alleen eet of mijn vriend en kinderen eten pannenkoeken dan eet ik rijst met goulash.
ik vind van wel. Tonijn en mayo is ook erg lekker! Of tonijn met tomatensaus! Of tonijn met sla en appel!
Ik maak dan meestal een salade van rucola, bieten, feta en veel croutons. Heel af en toe bestel ik Surinaams.
Ik maak vaak macaroni/spaghetti, soepen, ovenschotels of wereldgerechten van te voren. En vriezen die in.Of maak een salade. Wij eten vaak alleen omdat ik vaak ook soms avonden werk. En mijn man soms later thuis kan zijn. Thuisbezorgd.nl ook wel eens
Het komt hier nooit voor, man is er altijd eigenlijk wel, en anders de kinderen..... Maar stél (ik denk aan lang geleden) Dan wordt het waarschijnlijk roti...Nadeel is dan alleen dat ik het zelf moet maken, ik kan het nergens afhalen in de buurt.
Als ik helemaal alleen moet eten dan gooi ik een pizza in de oven of ik bestel iets. Als ik alleen met de kinderen eet wordt het pannekoeken of poffertjes. Maar dit gebeurt niet zo vaak anders zou het wel iets gezonds zijn.
Ik eet regelmatig alleen. Soms bestel ik Thais of Sushi bij thuisbezorgd, andere 2 favoriete maaltijden: Garnalensalade van de Lidl lekker opbakken in de knoflookolie en dan die gekruide verse zalm van de Lidl erbij. Of een entrecote bakken met zelfgemaakte salade van komkommer, tomaat, rode ui, avocado, verse koriander, wat olie en wat citroensap erbij. Lekkaaah!!!
sushi bowl: rijst koken voor 1 persoon, met koud water afspoelen. - 1 avocado in stukjes - verse zalm, tonijn of krabsticks oid - gedroogd zeewierblad - sesamzaadjes - sojasaus - eigenlijk je favoriete combi van wat je lekker vind in je ideale sushi gerecht
Klein blikje kidneybonen, salsasaus, crème fraiche, nachochips, kaas strooien even in oven. Kan je aan toevoegen wat je wilt zoals ook nog wat gehakt, maïs etc. Of: Nodig: 1 blikje uitgelelekte tonijn 1 kleine stronk broccoli 1 blikje danerole croissantdeeg 100 gr Geraspte kaas Paprikapoeder Peper Zout 25 grBloem 25 Gr (Room)boter Melk Broccoli kort voorkoken. Croissantdeeg verdelen over klein ovenschaaltje hier de tonijn en broccoli in doen. Smelt 25 gr boter in een pannetje, roer hier de bloem doorheen. Voeg hier een flinke scheut melk aan toe. Smelt hier de geraspte kaas doorheen breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder. Als het sausje te dik is eventueel nog wat melk toevoegen. Giet dit mengsel over de broccoli/tonijn. Vouw de deegflappen dicht of maak ter decoratie sliertjes oid van het overgebleven deeg. Smeer dit in met melk en bak het 15 aan 20 minuten af op 200 graden. (Tijd en temperatuur staan op blikje croissantdeeg)