wil iemand dit recept voor mij in het nl vertalen?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 15 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.674
    515
    113
    Creamy coconut lentil curry


    • 2 tablespoons coconut oil

    • 1 tablespoon each: cumin seeds and coriander seeds

    • 1 head of garlic, chopped

    • 1 – 28-ounce can of crushed tomatoes

    • 2 tablespoons ginger, chopped

    • 1 tablespoon turmeric

    • 2 teaspoons sea salt

    • 1 cup dried brown lentils

    • Optional: 1-2 teaspoons cayenne powder

    • 1 – 15-ounce can coconut milk

    • A few handfuls of cherry tomatoes

    • 1 cup chopped cilantro

      Instructions
    1. Heat the coconut oil in a large pot or skillet over medium-high heat. Add the cumin and coriander seeds and toast until they start to brown, about 45 seconds. Add the garlic to the pot and let it brown, about 2 minutes.

    2. Add the can of crushed tomatoes, ginger, turmeric, and sea salt to the pot and cook, stirring the pot a few times, for 5 minutes. Add the lentils and, if using, the cayenne powder, and 3 cups of water to the pot and bring it to a boil. Reduce the heat to low, cover the pot, and let it simmer for 35-40 minutes, or until the lentils are soft. Stir the pot a few times to prevent the lentils from sticking to the bottom. If the curry starts to look dry, add an extra 1/2 – 1 cup of water.

    3. Once the lentils are soft, add the coconut milk and cherry tomatoes and bring the pot back to a simmer. Remove the pot from the heat and stir in the cilantro.
     
  2. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Een ounce is 28 gram.. en een cup gewoon een bekertje.. dus omrekenen lijkt me verder niet moeilijk. Of wil je de ingrediënten ook vertaald?
     
  3. jupke

    jupke Niet meer actief

    Dat kun je via Google laten vertalen.

    Anders is daar geloof ik ook een vertaalsite voor.
     
  4. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    14.230
    28.215
    113
  5. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
     
  6. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.674
    515
    113
    wat lief! dank je wel zeg voor je moeite! zouden jullie verse gember of gemberpoeder gebruiken?
    erg fijn!
    kan ik lekker gaan kokkerellen.. schijnt heerlijk te zijn dus hopelijk gaan meer mensen op dit forum er van genieten...
    ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden!
    ik ga het vh weekend denk ik maken :)
     
  7. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik zou verse gember gebruiken, vind ik zelf toch altijd wat lekkerder. Maar met gedroogde kan het vast ook wel hoor.
     
  8. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113

    Als ik Google wat een head of garlic is kom ik uit op een hele bol. Een teentje is in het Engels clove. Ik ga er vanuit dat dat nogal verschil maakt in smaak;)

    Oh ja.. a few hadfulls is meer dan 1 handje
     
    jessy77 vindt dit leuk.
  9. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Heb idd over 'a few hands' heen gekeken en verder heb ik er geen Google bij gehad. Fijn dus dat jij het extra controleert:D
     
  10. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Graag gedaan en kookse:)
     
  11. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Iig knap vertaald:thumup:.
     
  12. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.674
    515
    113
    denken jullie serieus dat ik een hele bol knoflook moet persen?
    dat zijn 8 tenen ong?
     
  13. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.063
    3.858
    113
    Persoonlijk zou ik 3 teentjes genoeg vinden.
     
  14. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Je kan het natuurlijk altijd aanpassen naar eigen smaak. Als je heet teveel lijkt die je de helft ofzo en dan kun je de volgende keer, als het in de smaak valt, altijd weer meer of minder doen. En je hoeft het ook niet te persen gewoon in stukjes/ plakjes. Het schijnt zo te zin dat hoe fijner je het maakt hoe bitterder de smaak. (Ooit eens in een kookprogramma opgevangen)
     

Deel Deze Pagina