Of de gecorrigeerde leeftijd benoemen als een kind allang uit de babyfase is. De eerste tijd begrijp ik het, maar bij een kleuter is het toch totaal niet meer relevant? Tenminste als er verder geen ander "probleem" aan gekoppeld is...
Een jaar heeft 52 weken /2= 26 weken... hij is dus ongeveer een half jaar. Dat hele tellen in weken is natuurlijk onzin, maar deze hoeft niemand echt uit te rekenen toch...
Hardop lachen Ik snap het ook écht niet, dat met die maanden. Als ik iemand over 27 maanden hoor praten doe ik altijd deze: En daarna blijk ik het verdere verhaal niet te hebben meegekregen .
Ik heb tot 18 maanden de maanden gebruikt. Nu is hij gewoon anderhalf of bijna 2. Moet soms ook rekenen hoeveel maanden. Bij de jongste weet ik ook vaak niet direct hoeveel weken hij nu is. Hij is gewoon bijna 4 maanden.
Ik denk dat @Glimmer wel kan hoofdrekenen, hoor . Ikzelf ook. Maar ik vind het zo ONDUIDELIJK. Zeg gewoon: mijn kind is twee jaar. Klaar. Het maakt mij dan echt niet uit dat het stiekem twee jaar en drie maanden is.
Volgens mij ben ik met anderhalf jaar gestopt met het tellen (en dus noemen) van de maanden. Toen was het al “hij is 17 maanden, dus bijna 1,5). Daarna werd het gewoon “ruim 1,5” of “bijna 2” of “wordt 3 in maart”. Het is dat de oudste net jarig is geweest en dat ik nu makkelijk uit kan rekenen dat hij dus 36 maanden is, anders zou ik het echt niet weten. Bij de jongste tellen we nog de weken.
Ik bedoelde eigenlijk meer dat 27 weken gewoon een ongelukkig voorbeeld is, omdat je daarvoor niet hoeft te rekenen... Verder ben ik het helemaal met je eens
Oh ik heb daar ook een beetje een allergie voor. Ook met weken. "Mijn zoon is 51 weken oud". Zeg gewoon 1. Wat een moeilijk gedoe met al die weken en maanden. Misschien komt het ook door die oei ik groei boeken ed? Daar leven ze ook volgens een strak kalender met weken/maanden.
Ohh gruwelijk irritant, ja. “Hij is morgen 25 maanden!”. Nee, je kind is 2, hij is gewóón 2. Ik noemde tot een maand of 3 de weken, toen de maanden, totdat ze 1 werd. Al zei ik daarvoor ook al gauw “bijna 1”. Nu is ze met haar 14 maanden “ruim 1”. Het aantal maanden noem ik zelden, eigenlijk alleen bij bijv het consultatiebureau of in gesprek met moeders die kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd hebben (en het benoemen van het aantal maanden relevant is voor het een of ander). Zo stom en onnodig om eeuwig in weken/maanden te blijven praten.
Ik geloof trouwens niet dat er hier nu nog iemand gaat zeggen “oh ik doe dat altijd, heel normaal hoor”
Ik vind het tot twee jaar ongeveer wel kunnen. Er is toch nog een verschiil tussen een kind van 15 maanden of 21 maanden, ook al zou je ze beiden af kunnen ronden naar 1,5 jaar. Ligt ook een beetje aan het topic, of dat dan van belang is. Irl rond ik wel af naar 1,5 oid. En verder is het tot 24 mnd geen hogere wiskunde. Dat kan ik nog prima omrekenen. Verder dan twee jaar moet ik altijd wel even nadenken, maar me er aan ergeren, nee, dat heb ik dan weer niet.
Ik heb dat gedaan tot 14 maanden. Daarna zei ik ruim een jaar en nu ben begonnen met anderhalf. En dat terwijl hij pas 504 dagen oud is...