Ik denk dat het probleem vooral is dat de kinderen dan gewoon niet meer goed willen eten. Ik zou het bij poffertjes met fruit houden of pannenkoeken die je zelf gebakken hebt de dag ervoor even opwarmen klaar. Of inderdaad ei/ banaan pannenkoek met een appeltje ernaast. Maak het jezelf niet te moeilijk. Of ze nu gebakken melk/bloem/ei eten en fruit ernaast of aardappels met een hap groente het komt op hetzelfde neer hè.
Wij maken altijd bakjes voor in de vriezer om op te warmen in zulke gevallen. Koken vaak wat extra zodat we de voorraad weer kunnen aanvullen. Hier sowieso handig omdat beide kinderen glutenintolerantie hebben, kunnen man en ik nog eens wat eten wat ze niet mogen/lusten
[QUOTE="Glimmer, post: 21402365, member: 110818"]Eten ze tussen de middag niet warm daar? - bloemkoolpizza - omelet met groente - soep en brood - broodjes hamburger - iglo diepvrieszakken[/QUOTE] Dat is toch nooit in NL ? Is niet gewoon hier of woont ts in het buitenland dan?
Dag er voor of zondag verse soep maken met veel groente. Lekker en dan zet je het dinsdag zo op met broodjes er bij.
Dat is toch niet zo'n rare vraag? Mijn zoon eet wel warm op het KDV. Weliswaar in de avond maar hij krijgt daar een maaltijd.
Jep en daar heb je ook niet altijd zin in op je vrije dag als de rest van de week zo druk is weet ik uit ervaring.
Hier kunnen de kinderen op het kdv ook warm eten. Kost niet veel extra per maand en is fijn want dan zijn ze net hongerig als ze naar huis gaan en je zelf nog moet koken. Ze krijgen die maaltijden aangeleverd en moeten het dan nog warm maken. Gisteren hadden ze bv kip met zoetzure saus en dikke macaroni maar e hebben ook regelmatig vis of stamppot.
Ja ik vind het ook ideaal. Ze zitten allemaal rond 16:45 uur aan die tafel en mijn zoon doet de rest gewoon na en eet veel beter dan thuis!
Ik zou gewoon die friet op die dinsdag doen. Doe ik hier ook. Op maandag laat uit de bso en dan wat makkelijks zoals friet of iets opwarmen wat ik eerder gemaakt heb. Ik kook dingen als bami, spagetti, nasi, pannekoeken en stampotten altijd groot. Dan heb ik nog 2-3 porties voor ons wat de vriezer in kan. Dit doe ik ook met bijv gehakt. Ballen maken en braden en in een zip-zakje. Ik maak veel jus en dat doe ik in ijsblokjesbakjes in de vriezer. Na 2 uur heb je jus-blokjes Die druk ik eruit en doe ik in een zip-zakje. Als ik dan een keer aardappels ga eten dan pak ik een paar van die jus blokjes erbij.
Hier maak ik dan een monkey platter. Hier gaan oa op: paprika, komkommer, tomaatjes, mozarella, augurk en een restje van de vorige dag. Dit vul ik dan aan met kale pasta bijv. Dat is namelijk zo klaar. Dit vinden ze heerlijk eten en alles gaat dan schoon op!
Gekleurde pannenkoeken. Ik mix wat groenten door het beslag voor roze, groene of oranje pannenkoeken. Je kunt ze ook in de vriezer bewaren.