Vega lasagne met wortel, paprika, rode ui en champignons. Heel veel groenten En voor de kindjes er komkommer bij "omdat ze groenten moeten eten"
Vandaag was het: gestoomde broccoli, gebakken aardappeltjes en zalm met dille, bieslook, peterselie en feta uit de oven. Superlekker!
Gisteren: Curry met vis, spinazie, cherrytomaatjes. Vandaag: Lasagne met gegrilde groenten en kipgehakt
Wat we vanavond gaan eten weet ik nog niet, maar ik maak straks een aantal tostones met avocado dip, pico de gallo en misschien een paar met gesmolten kaas (kwijl)
Haha mijn dochter weigerde gisteren lasagne te eten totdat wij als toetje verse aardbeien gingen eten, toen wilde ze graag eerst de aardbeien. Na enige discussie (altijd leuk met een 3 jarige) dat ze toch eerst een paar hapjes lasagne moet eten, ging er mokkend een klein hapje in. Ineens veranderde haar blik totaal, en schrokte ze alles met grote happen naar binnen om vervolgens nog een enorme hoeveelheid aardbeien naar binnen te werken én een bakje cheese dippers daarna... Vandaag zijn ze bij opa en oma, ik wens ze succes en veel overredingskracht. Vandaag eten wij aardappelen, wederom veel groenten en een stuk vlees voor vriend en een vleesvervanger voor mij.
Quesedillas met kaas, kip, ui en champignon met een avocado en tomatensalade ernaast. En ik maak nog wat pierogi (Poolse “dumping”), omdat ik hier zin in heb en het vakantie is.
Absoluut! Voor de tostones heb je bakbanaan nodig, groene. Er mogen wat bruine stippen op zitten, maar ze moeten meer groen dan bruin zijn. Je snijdt ze in ongeveer 5 stukken en deze bak je in kokosolie of zonnebloemolie. Als ze goudbruin zijn, haal je ze eruit en plet je ze met een pollepel of iets anders met een redelijk platte onderkant. Dan bak je ze nog heel even in een koekenpan en besprenkel je ze met wat peper en zeezout. Voor de pico de gallo heb je tomaten, ui, koriander, limoen of citroensap, peper en zout nodig. Als je van licht pittig houdt, kun je er nog een jalapeno doorheen doen of wat ik wel eens doe ik pickled jalapeno gebruiken Alles fijnsnijden en op smaak brengen met de peper, zout en limoensoep. Ik dip de tostones altijd in de guacamole en pico de gallo. Echt heerlijk, eventueel met wat gesmolten kaas naar keuze erop. Dit kun je er gewoon opleggen als je ze voor de tweede keer bakt.