Maar dat vind ik dus grappig. De een vindt pakjes en zakjes gezond, de ander ongezond. Indiaas halen gezond of ongezond? Friet uit oven/airfryer wel of niet gezond?
Hmz, sinds ik zwanger ben wel iets te vaak afhaal/snackbar/bezorgen etc. maar normaal gesproken: 1x per maand patat 1x per maand kibbeling 1x per maand pizza 1x per maand chinees 2-3x per maand een magnetronmaaltijd of diepvriespizza Ohjee dit lijkt wel extreem, 2 keer per week gemiddeld... Dit komt overigens niet uit gemakzucht, maar meer uit tijdgebrek. Vriend werkt vaak tot laat, en wanneer hij thuis komt moet ik weg voor school. Dit is sinds begin schooljaar. Gelukkig zit het er nu al weer op en heb ik zomervakantie tot oktober dus kan ik weer vaker zelf koken. Toch vind ik een magnetronmaaltijd niet per definitie ongezond, omdat ik altijd die kies met veel groenten of er zelf nog een pot groenten bij opwarm. Ik ben vegetariër dus ook daarin weinig afhaalmogelijkheden maar wel altijd met veel groenten
Inderdaad. Pakjes en zakjes vind ik persoonlijk ongezond vanwege alle toegevoegde zouten (net als alle kant en klare maaltijden trouwens). Dus wanneer ik kook is alles vers, en maak ik zelf de sauzen. Afhaal hoeft niet per definitie ongezond te zijn want er is volop keuze. Dat de een dan voor een vette kebab kiest en de ander een falafel of groente spiezen, dat is weer wat anders. Air fryer... *gaat topics doorspitten* Die moet er hier ook nog komen om de kosten van de snackbar in te perken...
Kan moeilijk beweren dat pakjes en zakjes gezonder zijn dan vers. Maar sommigen reageren er wel heel overdreven op. Patat uit oven/airfryer zal ook vast gezonder zijn dan patat van de snackbar, maar ook minder lekker vind ik.
Wij bestellen altijd voor 6 dagen eten. Hiervan dus 3x verse groente en vlees/vis en verder diepvries of soms een blik of pot. Heb nou niet niet het idee dat het daarmee ongezond is. Zakjes voor sauzen enzo gebruik ik nooit. Maak meestal saus op basis van yoghurt/kwark/olie met kruiden erdoor. Maar ja bij de friet (uit de oven) gooi ik wel mayonaise uit een knijpfles dus dat is ongezond. Ach ieder doet het zo goed mogelijk denk ik.
Volgens mij is iets ongezond als er veel zout, suiker en/of vet in zit. Maar ik kan dat net zo goed voor elkaar krijgen met een verse maaltijd. Als ik bv aardappelpuree maak van verse aardappelen gaat daar een behoorlijke hoeveelheid roomboter in. Dan is het echt niet meer gezond, maar smaakt wel goed. Uiteindelijk gaat het toch gewoon om balans. En als je af en toe patat/pizza eet, of uit pakjes/zakjes kookt, of een ongezonde verse maaltijd maakt, kan dat prima. Ik probeer het zelf vooral niet te overdenken en te genieten van lekker eten: gezond of ongezond.
Mijn gewicht (m.u.v. zwangerschappen) is nog steeds hetzelfde als 20 jaar geleden dus ik gok dat wij wel redelijk gezond eten. Ben er nu wel achter waarom vriendlief zo groeit... Zij maken in de lunchpauze wekelijks een keer of 2 een wandeling (gezond!) naar de Lidl voor de verse broodjes en dan wordt de afdelings-snoeppot weer gevuld... hahaha...
Ik denk ook gezond te eten en een goede balans te hebben. Mijn gewicht is nog hetzelfde en na 5 jaar en 2 baby’s pas ik nog steeds al m’n jurkjes en trouwjurk. Dus ik vind het wel prima zo. Herken ik overigens van mijn man. Die doet dat ook
Elke zaterdag eten wij friet met een snack. Wel uit de airfryer dat dan wel weer. Verder eten we gewoon (ik denk) gezond zonder pakjes en zakjes.
Natuurlijk verschillen de meningen over gezond en ongezond. Maar pakjes en zakjes gezond noemen is je kop in het zand steken. Waar wel iedereen een andere kijk op heeft is of melk/zuivel gezond is, brood eten en rijst/pasta. Ik ben vooral van veel groenten en daarbij afwisseling. Dus een avond aardappel, avond pasta, dan weer rijst en bv 1x per week of minder friet. Maar de groenten zijn hier de hoofdmaaltijd. Friet zijn ook maar gewoon aardappelen he? En ja uit de oven en airfryer heeft minder vet dus is wat dat betreft gezonder dan de frietpan. Maar 1x per week wat friet uit de frietpan met een berg groenten en een stukje mager vlees of vis of kip valt voor mij echt niet onder ongezond. Maar pakjes en zakjes daarvan kan toch niemand beweren dat het gezond is?
Hier 1-2 keer per maand. Toevallig gaan we vanavond naar de Mac. Op de maandagen als wel allebei weken en dochter moet turnen eten we wel iets makkelijks, maar dat kan ook gewoon gezond. Verder maak ik bijna altijd als we weinig groente hebben er een simpele salade bij. Dat eten de kinderen ook beter dan warme groenten.
Ik gebruik ze ook niet vaak, maar ik denk niet dat ze allemaal ongezond zijn. Ik vind bijvoorbeeld die verspakketten ideaal en voor de nasi gebruik ik ook een zakje omdat ik het anders niet lekker krijg. Zolang je het maar niet elke dag doet en maar genoeg varieert.
Tsja ken wel echt mensen die dat beweren want dan doen ze er groente bij en smaakt het lekker. Hoeveelheid zout en suiker kijken ze niet naar.
Wij koken vers, als we zoals gisteren bijvoorbeeld een pizza bouwpakket kopen hebben we die avond/nacht/volgende dag meer dorst. Hahaha zoveel zputzout zijn we niet gewend. 1 keer in de week is het ongezond als je pannenkoeken ook meerekent. Ik val af via my fitnesspal dus hou alles bij en maak bewustere keuzes maar eet wel alles. Zo wel mijn man als ik vinden koken leuk. Betreft tijdsbesparing zou ook een slowcooker kunnen proberen, smorgens eten er in savonds er uit klaar om te eten. (Nu nog goede recepten vinden)
Ik ken ook mensen die het gezond vinden... Mijn schoonvader beweerde zelfs een keer dat de pizza die hij at “best gezond” was . En dan hebben we het niet over een pizza van bloemkoolbodem, maar over een vette pizza met veel kaas, vlees en wat verlepte groente . Hij zei: “eigenlijk is dit best gezond, gewoon wat vlees en groente op een pizzabodem.”
Wij eten trouwens ongeveer 1 keer per week ongezond. Wel zorgen we ervoor dat we dan in de namiddag nog volop groente eten .