Hier eten we bijna standaard 1 keer per week pannenkoeken. En verder 1 keer per week versgemaakte soep met broodjes of patat ( meestal airfryer) of pizza. En soms zelf pannenkoeken, pizza en patat in een week! Shame on me ! Gelukkig is m'n dochter gek op fruit en rauwkost, dus maak me er niet druk om. Ik sta as we speak in de keuken om zoete aardappels in stukjes te snijden, vanavond eten we zoete aardappelpatatjes met een broodje vegetarische hamburger.
Ik ben echt fan van dat ding. Daar komen zo veel lekkere gerechten uit. Ik kan het alleen maar aanraden. Vereist alleen wel een andere planning, maar dat is een kwestie van wennen en uitproberen.
1x per week niet nee. Maar meerdere keren per week zo'n berg zout en suiker binnen krijgen is wel echt ongezond. Als je dus 1 of 2 keer per week junkfood eet zonder groenten en 3x per week iets met een zakje dan eet je over het algemeen echt ongezond omdat het en en is. Eet je dat junkfood niet en eet je eens per week een zakje dan is dat niet ongezond nee. Het zakje an sich wel maar je eetgewoonten dus niet.
Ik vraag me wel af waarom sommige mensen zich 'schuldig' voelen na ongezond eten of het compenseren met overdag groente/fruit. Zo erg is het toch niet?
Hier is het in elk geval geen gevoel van schuldig voelen ofzo, maar elke dag groenten eten is een gewoonte hier. Ook als we "gezond" eten s avonds wordt er overdag veel rauwkost gegeten. Maar we eten het ook graag dus geen moeten. Maar idd als ik van te voren weet dat we bv bij de mac gaan eten s avonds dan komt er zeker een flinke schaal rauwkost s middags, dan hebben we de groenten vast binnen.
Tja ik krijg het niet voor elkaar en zo vaak eten we het niet. Maar ter compensatie gebruik ik half zilvervliesrijst en half bloemkoolrijst en altijd kip ipv varkensvlees erdoor.
Mocht je deze nog niet kennen en uit willen proberen, dan kan ik je die echt aanraden. Ik volg overigens niet het hele recept. Ik gebruik dit recept alleen om de kruidenmix samen te stellen.
Tja, wat is ongezond? Sommige mensen vinden pasta ongezond, ik vind dat wel meevallen, mits er voldoende groenten in/bij zit. Wij eten ook wel eens ovenfriet bij een gewone maaltijd. Niet supergezond maar er zijn ergere dingen. Mijn ouders eten veel gekookte aardappelen en kwakken daar een paar lepels jus overheen. Lijkt me ook niet gezond. Afhalen doen wij iedere week maar het is niet altijd ongezond. Pizza, shoarma (of iets dergelijks) of friet komen wel eens voor maar ook sushi, pasta van de Italiaan (altijd met groenten of salade) of wok-to-go. Als we uit eten gaan eten we meestal wel gezond maar eigenlijk standaard teveel en dat is eigenlijk ook niet goed. Maar dat komt zeker niet wekelijks voor.
@nelta Het “geheim” zit hem vaak in de trassie. De smaak van trassie kun je met niets vergelijken. Daarbij zoete ketjap, zoute ketjap, ui en knoflook (en eventueel peper). Veel meer is Indonesische nasi goreng namelijk niet. Het recept van Paulines keuken is vast erg lekker, maar bij het zien van kurkuma en komijn ben ik afgehaakt Lekkere kruiden, maar niet in mijn nasi goreng
Zo is het meer een ‘Hollandse nasi’, of niet? Geen nasi zonder trassi (zo heb ik het tenminste geleerd)
Haha inderdaad! Ik rende altijd snel de keuken uit als er iets met trassi werd gekookt vroeger. Nu is het 1 van de dingen die altijd aanwezig is is mijn kruidenvoorraad.
Wij eten eigenlijk nooit echt ongezond. Een keer per maand pizza, afhaal praktisch nooit en frieten uit de oven. Verder gebruiken we geen pakjes en zakjes. Daar staat tegenover dat we best wel snoepen (1x per dag een zoet moment) en in de zomer zowat dagelijks een ijsje.