Ik heb besloten mn tagliatelle wat aan te passen. Tis nu fussili afgekoeld met afgekoelde brocolli en pesto, cherry tomaten, zongedroogde tomaten en gebakken serranoham. Daarover parmezaan.
Ik vind het heerlijk weer hoor maar echt warm moet het nog worden. Zo rond de 30C vind ik het pas warm eigenlijk. Dus qua koken heb ik niet de noodzaak om dat helemaal aan te passen.
Ik heb vandaag ook nog niet zo’n last van de warmte dat ik niet meer wil koken. Meestal heb ik dat pas met een paar dgn echt warm, zodat het huis ook niet meer zo makkelijk koel te krijgen is. Vandaag best veel gedaan in de keuken, maar iedere keer een klein beetje de hele dag door. Dan voelt het niet zo als koken.
Ik heb hier in de tuin vanmiddag 30 graden gemeten! En ik vind het heerlijk. Gelukkig kunnen de kinderen er goed tegen. Wij eten tapas vanavond. Bruschettas, galiameloen met serranoham, gazpacho, olijven met fetakaas. Dat soort dingen.
Ik heb met dit weer (hier werd de 30 aangetikt) altijd zin in frisse, lichte dingen. Dus salades vooral. Vandaag een pastasalade. Aan vlees en vettige dingen moet ik echt niet denken, echt geen zin in.
Fruit(salade) extra, halve meloen, rauwe worteltjes of bleekselderij, komkommer en tomaat etc., broodjes en een stukje vlees o.i.d. is zo klaargemaakt . Mettertijd de kids salade leren eten, is overigens een tip, dan leren ze dat ook voor etentjes in een restaurant. Nu nog bedenken wat mijn workaholic echtgenoot straks krijgt als de zon al lang onder is .
Heerlijk hoor. Ik heb daar ook allemaal geen last van hoor, wij eten gewoon normaal met warm weer. Vlees bakken we wel wat sneller op de bbq bijvoorbeeld, maar komen normale gerechten bij. Ik eet in de zomer wel vaker een maaltijdsalade dan in de winter.
Ik zit heerlijk aan de aardappelen, snijbonen en een stukje vlees.. Maakt mij niks uit wat voor weer het is haha ik kook altijd gewoon
Ik zet zo de stoomkoker aan. Laag met rijst, laag met groente en laag met kip. 35 minuten...rijst 35 minuten, kip 30 minuten en de groente 10 minuten ( stapelen dus) Daarna in een grote schaal....goede olijfolie erover...kruiden en door elkaar scheppen. Dan zet ik er nog groentes en fruit bij ( kleine komkommer, tomaat, olijven, paprika, fruitsalade) Erg makkelijk en snel klaar. Alleen de stoomkoker hoeft maar aan. Iedereen vindt dit hier heerlijk. Vooral gestoomde kip is echt lekker.
Wij hebben hier met warm weer ook nooit zo veel trek dus eten we vaak een of andere salade (verschillende variaties, met kaas, ei, vlees of zeevruchten), verse soep (tomaat, groente, ui etc.) met broodjes, pastasalades, of iets als doperwtjes/worteltjes met gebakken krieltjes en iets van vlees of vis. Zulk soort dingen, allemaal heel licht.
Hier zijn we nu mee bezig. Alles, maar dan ook alles eet ze, maar geen sla Dus er komt minimaal 1x per week sla op tafel.
Haha, ik was als baby/peuter zo met komkommer, als ik mijn ouders mag geloven. Komt vast goed, ik eet in ieder geval nu wèl komkommer .
Zaterdag bbq, zondag was ik werken, dus had ik pasta uit de vriezer en de thuisblijvers snijboontjes, biefstuk en krieltjes. Gisteren rijst met beef teriyaki, vandaag turkse pizza en pizza hawai met rauwkost. Morgen 'dikke omelet' (meer een soort spaanse tortilla) met spinazie, ham en rösti. Als toetje met dit weer standaard een ijsje, uit de vriezer of na een wandelingetje bij de ijssalon
Ik had vandaag koude rijstsalade gemaakt. Pandanrijst, kerrie, augurkjes, kip, appel, ui, paprika, kerrie ananas saus en peper en zout. Maarrrrr je kan er van alles doorheen gooien. Kappertjes, lente ui, hamreepjes, zilveruitjes etc etc
Hier tikte de thermometer vandaag wel de 30 aan. Het is hier nu nog 27 graden. Oh kijk mosterd zie ik Het avondeten was snel klaar maar had er echt geen zin in. Met dit weer eet ik liever een fris ijsje als avondeten
Oh heerlijk! ( behalve dan de serranoham, ik eet geen vlees. Al is dat heel soms toch met pijn in mn hart want vond serranoham altijd erg lekker!)
Hier met warm weer koude salades, daar is zoveel variatie in mogelijk en maak ik meestal smorgens al. Of gepofte aardappel met gegrilde of rauwe groente en vlees van de bbq, maïskolven gaan er ook altijd goed in. Wraps zijn ook zo gemaakt