Net de zoekfunctie al gebruikt maar alles is oud of niet wat ik zoek! Iemand bbq bijgerechten tips? Lekkere (pasta)salades of iets fris met fruit? Ik kom altijd op de geijkte dingen uit. Saai! En aangezien ik zelf niet zo van vlees houdt vind ik zelf bijgerechten vrij belangrijk!
Appel met rum in aluminium folie op de bbq. Kindjes met honing en kaneel. Banaan met Nutella in aluminium Aardappeltjes met kruidenboter in aluminium
watermeloen salade doet het bij ons altijd goed. rode ui in citroensap even laten staan. Watermeloen in stukjes snijden. Feta, zwarte olijven en munt toevoegen en de rode ui in citroensap. husselen en heerlijk fris.
Pasta salade doet het hier altijd goed Penne Komkommer Cherrytomaat Gebakken spekjes Witte kaas Zongedroogde tomaat Rucola Parmezaan Pijnboompitten Dressing: slasaus/mayo met verse knoflook, verse basilicum en beetje zwarte peper. Zelf vindt ik olijven en kappertjes erbij door heerlijk
Courgette, aubergine en wortel is erg lekker van de gril. Maiskolfjes, stokbroodjes met smeersels, spiesjes met gemarineerde Gamba's, etcetera
Ik doe er altijd grill groente bij. Cherrytomaten halveren, uitje, champignon, courgette beetje pijnboompitten een goede olijfolie eroverheen en wat Italiaanse kruiden. Dan op zijn alluminium grill ding voor op de bbq. Ff grillen en smullen maar. daarnaast maak ik altijd een pasta salade met tonijn, mais, uitje peper zout en mayo.
Ik heb afgelopen zaterdag 3 salades gemaakt bij de BBQ: 1: fusilli, aarbeien, feta en basilicum met vijgenbalsamico. 2: fusili, gemengde sla, tomaatjes, komkommer, olijfjes, croutons, avocado en rode ui met olijfolie en ‘gewone’ balsamico 3: mozzarella, tomaatjes en basilicum met olijfolie Was allemaal superlekker!
Coleslaw! Lust je wel vis? Dat is ook heerlijk op de bbq. Of garnalen, mosselen en kreeft? De kinderen roosteren hier ook wel een een plakje stokbrood besmeerd met kruidenboter en een plak brie erop. Als toetje banaan gevuld met rum en suiker in aluminiumfolie op de bbq leggen en genieten maar.
gepofte zoete aardappel, maiskolven van de bbq https://www.eetspiratie.nl/koolsla-ananas-coleslaw/ Lauwwarme aardappelsalade (met augurk, bosui, dille en dressing van mayo en zure room) Als je vis lust: zalm op een cederplankje En verder vind ik het altijd lekker om zelf sauzen en dippers te maken: tartaarsaus, bbq-saus, tapenade, baba ganoush, hummus, verse kruidenboter. Dat kan je eten met het vlees, of met stokbrood of om rauwkost in te dippen.
Wat komen er al een lekkere dingen voorbij!! Hier is de pasta pesto salade altijd een succes! Pasta (fusilli) Champignons Spekjes Rucola Groene pesto Crème fraiche Punt paprika Pijnboompitten Recept is super simpel: Pasta koken, spekjes bakken, champignons daarna in het vet van de spekjes bakken, door de champignons de pesto (naar smaak) mengen, in een apart bakje de crème fraiche mengen, punt paprika in reepjes snijden. Als de pasta klaar is, de crème fraiche en pesto erdoor roeren, champignons erbij, spekjes er doorheen, punt paprika en rucola. Als laatste de pijnboompitten (liefst even roosteren) Wat ik ook vaak maak voor als gewone maaltijd : kipfilet koken, pluizen en die tijdens het bakken van de champignons toevoegen. Nadeel is wel dat het niet uitmaakt hoeveel je maakt, de pan gaat leeg
Ik maak er altijd een macaroni salade bij en een waldkornsalade met noot, appel en kip. Mmmhh En vers fruit etc
Toetje: banaan met pure hagelslag, karamelsaus en grof zeezout erop! Banaan terug in de schil en in aluminiumfolie op de bbq. Heeeerlijk Ik hou heel erg van groente van de bbq. Paprika kun je er zo opleggen, schil wordt dan een beetje zwart. Die eraf pellen en dan slurp je de paprika zo naar binnen. Mais, courgette, tomaatjes ook erg lekker om erop te leggen. Wij doen ook vaker champignons per stuk in aluminiumfolie wikkelen met daarop knoflook of sambasaus. Even op de bbq en dan opeten. Kan ook met ui ipv champignons.
vegetarische balletjes (vivera het liefst) met groente paprika, champignons oid op spiesjes voor op de bbq maiskolven gepofte aardappelen salade nicoise pasta salade fruit salade aardappelsalade stokbrood zelfgemaakte pindasaus gevulde champignons of tomaten in een aluminium schaaltje op de bbq dat zijn mijn favorieten
* Maiskolf met kruidenboter insmeren en dan in aluminiumfolie op de bbq. * champignon vullen met boursin in alum folie op de bbq. * halve perzik ontwikkelen met ontbijtspek en ook in folie op de bbq. * salade van avocado, tomaat, komkommer en witte kaas. * groene asperges met olijfolie en grof zeezout of aluminium bakje en dan grillen. Hoop dat je hier iets aan hebt.