Even nieuwsgierig hoor. Ik hoop niet dat dit op de een of andere manier aanvallend overkomt. Maar ik lees dat er hier best veel Nederlandse vrouwen getrouwd zijn met een Turkse/Marokkaanse man. Ik ga er vanuit dat die vrouwen voor die relatie geen islamitische achtergrond hadden? In dat geval; hoe ga je om met die islamitische gebruiken? Doe je mee aan de Ramadan omdat je man dat altijd doet? Of zijn jullie bekeerd en doe je echt vanwege het geloof mee? Ik zou het zelf denk ik best lastig vinden om als Nederlander opeens mee te doen aan zulk soort gebruiken, als je het nooit gewend bent. Ik zie bijvoorbeeld ook heel veel Arabische gerechten voorbij komen. Kookte je dat voor jezelf ook al, of is dat echt gekomen toen je een relatie kreeg met een Arabische man? En wie leert je dan al die recepten?
http://mijnmixedkitchen.blogspot.be/2014/02/Yayla-corbasi-Turkse-yoghurtsoep.html?m=1 Hier staat een recept. Ik weet nog dat ze lid was hier op zp en dat haar recepten altijd duidelijk en lekker zijn. Alleen heb ik dit soepje nog nooit geprobeerd.
Ooh recept is niet meer nodig zie ik . @NavyCrimson91 Ik ben nl en mijn man turks. We zijn ook voor het geloof getrouwd. We hebben alles de laatste jaren laten verslappen. Maar we hebben kinderen en willen wel zo veel mogelijk het goede voorbeeld meegeven. Dus we doen deze keer wel mee. Ik heb zelf geen moeite, ik heb een hele leuke schoonfamilie. Heb bij hun totaal niet het gevoel dat ik me moet aanpassen. Alleen als ik in Turkije bij mijn schoonouders ben wel. Die wonen in een dorp en daar is het toch wel anders. Maar ik merk dat nu ik zelf wat ouder ben geworden dat ik dingen ook anders zie en beter begrijp waardoor ik minder moeite heb om mij in Turkije wat aan te passen. Maar verder kan ik met iedereen goed opschieten, mijn schoonzussen zijn ook allemaal super lief.
Uit nieuwsgieigheid, is de Koran die jij leest dan vertaalt naar het Nederlands of kun jij Marokkaans/islamitisch lezen?
Mijn man is turks ik ben nederlands Ik doe niet mee met de ramadan en mijn man doet alleen mee op de vrije dagen ivm zwaar werk. Vorig jaar heeft die wel meegedaan maar ik doe daar niet aan mee. Ik kan mij prima aanpassen als ik bij familie ben, maar voor mij heeft dit geen meerwaarde en doe daarom er ook niet aan mee. . Wil avonds er best rekening mee houden, maar eerlijk nu die alleen de weekenden Mee doet ga ik er niet te veel in mee. Wij eten wel regelmatig turks, die recepten heb ik veel via internet geleerd of van mijn man.
Ik was al bekeerd voordat ik mijn man leerde kennen. Kookte voordat ik trouwde eigenlijk nooit marokkaans. Heb af en toe bij mijn schoonmoeder afgekeken en kan nu wel wat dingen zelf maken. Ik hou van turks en marokkaans eten maar we eten net zo goed een gehaktbal met gekookte aardappelen hoor haha.
Echt heel persoonlijk maar wat was de reden dat je je bekeerde? Sprak het geloof je heel erg aan of had je al een vriendje voor je man met dit geloof? Als het te persoonlijk is moet je het trouwens ook zeggen. Ik heb 3 vriendinnen die met een marokkaanse man getrouwd zijn en allen zijn pas bekeerd toen ze gingen trouwen. Hebben ook alle 3 een islamitische naam aangenomen. En voor vrienden en hun partners familie gebruiken ze die naam ook alleen hun eigen familie gebruikt de Hollandse naam nog.
Ik had eigenlijk helemaal geen islamitische vrienden maar wel veel levensvragen. Waarom leef ik? School, werk en dan ga ik dood. Dat kon ik niet echt bevatten. Er moest toch een hoger doel zijn. Toen ben ik op onderzoek uitgegaan en van alle geloven sprak de islam mij het meest aan. Alle vragen die ik had werden beantwoord. Veel gelezen en langzaam aan steeds meer van het geloof overgenomen in mijn dagelijks leven. Geen alcohol meer, halal eten, vasten tijdens ramadan, bidden etc. Het brengt mij echt heel veel rust in mijn leven. Mijn ouders zijn niet gelovig trouwens maar staan gekukkig volledig achter mijn keuze. Oh en ik heb trouwens geen islamitische naam. Gewoon mijn eigen naam aangehouden
Ik heb toch maar een kop koffie gedronken. Als ik moet werken ben ik bang dat ik door de koffie niet kan slapen. Maar morgen ben ik vrij. Voel me echt een stuk fitter. Bizar eigenlijk dat je echt last krijgt als je geen koffie meer drinkt En ik drink maar 2 koffie per dag.
Hier de andere kant van het verhaal. Beide een islamitische achtergrond, ons vaderland is streng islamitisch (je mag niet onbedekt de straat op), en beide niet praktiserend... Best gek, mijn broertje is juist weer heeeel erg praktiserend, geeft zelfs koranlessen in de moskee Doordat mijn omgeving wel vast, vind ik het wel leuk om hier mee te lezen!
@nan1984 het is voor een bekeerling niet verplicht om een andere naam te nemen. Tenzij zijn/haar naam een slechte betekenis heeft. Maar dat geldt ook voor de moslims.
Dan is dat toevallig dat alle drie mijn vriendinnen dat gedaan hebben want ik kan me niet voorstellen dat hun namen een slechte betekenis hebben. Ik zal ze eens vragen waarom ze die keuze hebben gemaakt.
Ik ken ook een paar bekeerlingen. Ze hebben inderdaad bijna allemaal een andere naam genomen. Alhoewel ik (en nog veel anderen) ze bij hun eerste naam noemen. Van een paar weet ik dat ze t gedaan hebben omdat t makkelijker uit te spreken is voor familieleden in het buitenland. Verder heb ik er ook nog nioit naar gevraagd.
Waarom dragen sommige een boerka, sommige hoofddoek waarbij ook de hals bedekt is, sommige alleen haren bedekt (en misschien sommige niks)?
Ja.. dat is een lastige haha. Het fundament van Islam zijn de 5 zuilen. Deze zijn verplicht en is voor elke moslim hetzelfde. De geloofsbelijdenis, de gebeden, vasten, het geven van aalmoezen en de pelgrimstocht. Elke moslim moet zich hieraan houden. Echter zijn er binnen de islam ook verschillende stromingen en verschillende geleerden waardoor we het niet altijd over alles eens zijn. Daarnaast zijn er verplichtingen en dingen die aangeraden zijn (alsook verboden en afgeraden). Ikzelf sta achter de mening dat een vrouw haar haren en boezem dient te bedekken en wijde kleding hoort te dragen welke haar vrouwelijke vormen niet tonen en dit doe ik dus ook. Misschien zijn er anderen die willen aanvullen of hun opvatting hierover willen delen.