hoi allemaal, Vorige week is zwangerschapsdiabetes geconstateerd bij mij. Waardes van 13 en 12 na 1 uur en 2 uur na het suikerdrankje. Baal er flink van! Ben zelf klein en tenger en wil geen reuzenbaby dat niet door mijn bekken past. Daarnaast ben ik dol op zoetigheid! Maat dat terzijde.Tot nu loopt ze iets voor op gemiddelde groei. Voel me ook schuldig omdat ik zo ontzettend veel gesnoept heb de hele zwangerschap omdat ik toch niet veel aankwam. Donderdag heb ik een afspraak bij een diëtist. Nu wil ik natuurlijk nu alvast beginnen met opletten op mijn voeding. Alleen ...ik kom er niet goed uit. Brood schijnt niet goed te zijn, fruit niet..aardappelen en pasta niet. Maar wat dan wel?? Ik laat natuurlijk de koekjes ijsjes en snoepjes al staan, maar verder vind ik het lastig. Ik at altijd volkorenbolletjes en vier stukken fruit op een dag. Ook eten wij geregeld pasta en aardappelen. Vanavond patatjes gegeten en het ijsje laten staan. Dat was moeilijk dus ik was best trots. Lees ik net dat patat ook liever niet mag en voel ik me schuldig. Zoveel heb ik niet gehad dus nu heb ik weer trek. Mag ik nu gewoon een schaaltje yoghurt en een sinaasappel nemen ?
Sorry ik kom gefrustreerd over maar heb altijd best trek en voel me nu bij alles wat ik eet schuldig. Wil gewoon het beste voor mijn kind.
Als je de zoetigheid van snoep zelf al laat staan incl ranja en frisdrank dan ben je al een heel eind hoor! laat je niet zo gek maken! fruit is ook goed hoor, als je het bij 2 stuks per dag houd en desnoods als extra fruit watermeloen nog gezond ook
Fruit : Je mag bijvoorbeeld maar 10! Druiven, aangezien die vol zitten met suikers. Wel mag je een (kleine) banaan, een appel, 3 mandarijnen of een sinaasappel bijvoorbeeld. Niet en en en! Je kunt het wel verdelen over de dag. Heb je geen bloedsuiker meter gekregen? Ik moest echt dagcurves bijhouden. Patat, pizza, pasta en pannekoeken is bijvoorbeeld iets om beter te laten staan. Ook zou ik geen hagelslag of chocoladepasta op brood doen, maar kaas, halvajam, of vleeswaren.
Dankje. Nee dat komt dus volgende week allemaal pas. Dan heb ik de afspraak bij de diëtist en diabetesverpleegkundige. De gyn zei: dan kun je dit weekend dus nog even lekker zondigen. Ja daahaaag. Daarom wil ik nu alvast beginnen.
Komt goed hoor! Hier ook zwangerschaps diabetes. Het is belangrijk om een beetje om je koolhydraten te denken. Het is absoluut niet de bedoeling dat je alles laat staan en aan een soort crash dieet begint. Ik eet sochtends bijv een bak magere kwark klein handje granola en een stuk fruit erdoor. Tussen de middag eet ik dan wel 2 volkoren boterhammen. Daar zitten natuurlijk wel redelijk wat koolhydraten in maar ook veel vezels etc. Tussendoor kan je bijv goed een stukje fruit nemen. Liever geen banaan of druiven bijv om dat hier erg veel koolhydraten in zitten. In vlees zitten erg weinig koolhydraten dus je kan savonds ook een stukje kipgrillworst oid nemen met een handje noten ofzo. Straks moet je waarschijnlijk zelf dagcurves gaan prikken en kun je goed in de gaten houden waar je wel en niet goed op gaat. Dat verschilt gewoon heel erg per persoon. Ik kan namelijk gerust een bord friet eten. Maar een bord pasta gaat minder goed. Hier overigens gewoon een gemiddeld kindje en geen enorme buik dus wat dat betrefd zegt het niet zoveel hoor.
Net wat @indy90 zegt iedereen reageert anders op bepaalde koolhydraten daarom is het voor je lastig om nu al in te schatten wat alles doet met je suiker. Voor mij is rijst en friet bijvoorbeeld echt een hoge bloedsuiker maar eet ik 1 portie pasta met veel groentes heb ik een bloedsuiker van 5.6 dus heel erg netjes. Waar je wel alvast aan kan beginnen te wennen. Is je hoofdmaaltijden en je tussendoortjes minimaal 1.5 uur er tussen te laten zitten dat scheelt al weer was voor mij een hele omschakeling. En het is voor een goed doel
Het is overigens ook heel handig als je even op schrijft wat je eet totdat je naar de diëtist moet. Gewoon alles vanaf ontbijt tot je naar bed gaat. En even de tijd erbij zetten. Zorgt voor heel veel inzicht en dat is voor beide partijen erg handig.
Wat zuur dat je dat nu nog hebt. Brood mag wel maar dan het loef Dat had ik ook heel erg toen ik de stempel zwangerschapsdiabetes kreeg. Bij alles wat ik at dacht ik ‘kan dit kwaad voor de baby’s’ Wat de anderen al zeggen, even bijhouden wat je allemaal eet. Hopelijk gaat het allemaal meevallen, succes!
Vervelend he, ik was er ook echt niet blij mee. Je mag gelukkig nog steeds brood, pasta en (bij uitzondering) patat, maar matig met de hoeveelheden. Ik had bijvoorbeeld: - ochtend magere kwarkyoghurt (of van Optimel) - tussendoor halve banaan of appel - lunch 2 volkorenboterhammen met mager beleg zoals kaas, kipfilet, phalidelphia en komkommer - tussendoor stuk fruit - avondeten volkoren pasta, zilvervliesrijst of aardappels met vooral groente en vlees/ kip en yoghurt. Je hoeft niet lang meer, dus dat komt vast goed! Mijn tip: dat je man iets heeeel lekkers in de vluchttas stopt voor na je bevalling (ik had bijvoorbeeld milka oreo enorm gemist...)
Met dit dieet hield ik mijn waardes keurig binnen de bandbreedte en mijn zoontje (geboren met 38.6) was een gemiddeld manneke in gewicht en +1 qua lengte en dat is hij nog steeds. Hij werd groter geschat in mijn buik dan dat hij daadwerkelijk was. (Had je mijn bericht in je inbox nog gelezen?)
Oké..daar houd ik me dan een beetje aan vast.. Manlief gisterenavond aan de tukkies en waterijsjes ...pfff. Maar tis voor een goed doel!
Hoi,maak je niet zo druk hoor.Het valt echt reuze mee.Door een andere manier van eten kun je zelfs meer eten zonder hoge pieken.Ik at bv 2 sneetje bruinbrood met hartig beleg.Kipfilet of kaas .Soms was ik nog hongerig en dan at ik 2 uur later weer een broodje met beleg of een cracker ofzo.En 2 uur later weer wat kleins.Je moet vaker eetmomentjes hebben zodat je niet in 1 keer gaat pieken.Grote borden spagetti of rijst of veel aardappelen kan niet meer.je moet meer groenten en groentensalades salades eten daar mag je veel van zonder omhoog te schieten.Op den duur ga je zelf geen rommel meer eten omdat je er beroerd van wordt.Als je suiker te hoog is voelt je lichaam heel zwaar en moe en zul je moeilijk op je benen kunnen staan.Zo had ik dat tenminste.Ik weet niet of jij met een dieet zult volstaan,soms is er toch medicatie nodig.Ik had tijdens mijn zwangerschap op den duur geen trek meer in rommel.Door deze manier van eten ben ik maar ongeveer 2,5 kg aangekomen in de hele zwangerschap.Baby was een normaal gewicht en ook nooit te groot gemeten.nu na de geboorte is mijn trek wel terug en eet ik weer net als vanouds en keren de verloren kilos weer terug helaas.
Ziet er keurig uit! Alleen opletten dat je genoeg zuivel binnen krijgt. Als je geen melk lust kun je bijv degelijks een glas optimel of inderdaad milk&fruit nemen. Die frietjes zijn echt niet erg hoor. En het is ook echt niet erg als je een keer zondigd en een piekje maakt. Als je maar niet de hele dag door piekt. Maar dat ga je straks allemaal zelf leren in de gaten te houden.
Volgens mij hebben ze bloed verwisseld ofzo van die suikertest... Ik houd me dan wel aan een dieet maar toch.
Dat zijn supergoede waardes..zo goed had ik ze niet hoor..je prikt een uur na de maaltijd?Je blijft toch die ‘suiker’stempel hebben tot na de bevalling.En ook de begeleiding en de groeiechos.