Hallo allemaal, ik heb een beetje nood aan wijze raad. Uiteraard weet ik dat deze keuze sowieso aan mij is, maar goed advies kan nooit kwaad . Ik ben nu 33 weken zwanger en binnenkort komt ons kleintje ter wereld. Ik werk in de zorgsector en doe verschillende shiften, tot 15u30 - tot 21u30 of nachten van 20u30-7u30. Weekends 1 op 2. Mijn partner zelf doet ook voldoende uren is steeds vroeg op de baan van 6u30 - 18u. (gemakkelijk) ik ben bezig aan een speciale opleiding voor m'n werk maar heb nu een interessante vacature gevonden. Door deze job uit te voeren zou ik regelmatige uren hebben, van 8u-17u en geen weekend/nachten meer. De onthaalmoeder is ook één dag in de week gesloten, wat op m'n huidige werk moeilijk zal zijn om deze te verkrijgen. Als ik voor de openstaande vacature kies, kies ik voor een regelmatig ritme... Maar verlies ik ook de opleiding waar ik nu aan bezig ben en heb ik 2 jaar voor 'niets' gestudeerd... Ik heb écht geen idee wat ik zou doen... Mama's die raad hebben voor mij ? Dankjewel!
Lastig. En als je die speciale opleiding hebt afgerond draai je dan nog steeds nachten/avonden? En hoelang duurt je opleiding nog? 2 jaar is wel zonde om te vergooien, had je voor je opleiding niet zo iets van ik wil regelmatig werken? of is dat meer nu je een kindje verwacht. Ik werk zelf in de zorg en het verschrikkelijkste vind ik de onregelmatigheid en de avonden ( hoef gelukkig geen nachten, wel nachtbereikbaarheid) het is wel goed te combineren met mijn vriend zijn werk. Maar het is best vermoeiend en als hij vrij is in het weekend moet ik werken dus dat staat mij tegen.
Mijn man heeft ook wisseldiensten. Voor ons zoontje vond hij het geen probleem, zelfs de korte wissels (die officieel niet mogen) deed hij lachend. Nu hebben wij een zoontje en valt hem de wissel diensten ontzettend zwaar. Hij wilt graag -bij wijze van- een 09.00 tot 17.00 baan en dan in het weekend vrij. 2 jaar studie "weg gooien" is zonde, maar jij moet voor jezelf beslissen of je dat waard vind. Als je de nieuwe baan echt ontzettend tof lijkt, je dat heel graag wilt en het een baan is met perspectief. Zou ik daar 2 jaar studie ( met in mijn achterhoofd het gevoel wat mijn man heeft bij de wisseldiensten) het misschien wel waard vinden.
Zo herkenbaar, dat heb ik dus ook. Voor onze dochter vond ik het prima maar nu. En dan de feestdagen nog niet eens meegerekend. Gaat je man iets anders zoeken? ik wel als ons koophuis helemaal rond is qua financiering.
Het lijkt mij met een kind echt heel zwaar! Hij wilt heel graag wat anders, heeft al een hogere functie toegezegd gekregen waarbij de wisseldiensten zouden afvallen, maar dat zou ook betekenen dat hij zijn werk mee naar huis moet nemen. Hij vraagt zich af of hij dat wilt. Ik probeer hem te steunen en hopelijk gaat hij rond kijken wat hij nog meer een leuke baan lijkt dan alleen deze branche. Ik zou dus echt als jou het ook zwaar valt, rustig verder kijken. Je hebt eigenlijk alle tijd, eerst het huis en kijk ondertussen wat je nog meer leuk vind. (dat zeg ik ook tegen mijn man) Misschien moet je qua baan wel gewoon een hele andere weg in slaan en ben je veel gelukkiger ermee!
Naar aanleiding van de OP wilde ik in hoofdletters 'gezin' reageren. Voor mij komt het gezin altijd op nr 1. Het grappige is dat dat soms dus juist betekend dat je meer "moet" werken bijv. Om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Maar goed dat is niet waar het topic echt over gaat Is je huidige werk te combineren met het werk van je man en opvang voor jullie kind? Vindt je het werk ook nog steeds leuk, zeker in je nieuwe functie(krijg je die?) Na de afronding van de opleiding? Of lijkt de andere baan je leuker en is deze beter te combineren qua opvang en werk man?
Ik zou in je huidige baan blijven. Jouw man is elke dag vroeg weg en pas om 6 uur thuis. Je moet onwijs veel met je kind slepen door ook regelmatig te gaan werken. Je zou dan elke dag jouw kleintje voor acht uur ‘s ochtends (wie weet nog wel veel eerder ivm reistijd) moeten wegbrengen en afhankelijk van hoe laat jij vrij bent pas uren later weer ophalen. Je gaat dus meer oppas nodig hebben = meer kosten hebben en naw minder verdienen omdat je geen ORT meer gaat krijgen. Nu heb je dus alleen enkel 2.5 uur per dag oppas nodig indien je late dienst hebt. Ik zou het niet doen. Ik werkte vroeger met onregelmatige uren in de zorg. Ben toen op kantoor gaan werken. In de laatste weken van mijn verlof ben ik in paniek gaan solliciteren naar weer banen in de zorg. Ik werd misselijk van het idee dat ik mijn kleintje drie dagen per week een hele dag moest weg brengen. Slaapdiensten, late diensten en nachtdiensten draaien vond ik veel gunstiger met een partner die regelmatig werkte. Onze kleine hoefde toen slechts enkele uurtjes per week naar de oppas. In onze huidige functies hebben wij soms weken helemaal geen oppas nodig (beiden onregelmatige uren, ideaal!)
Ikzelf werk ook in de zorg en ik vind het onregelmatig werken met kids heerlijk!! Als ik een dag moet werken, heb ik toch nog een ochtend of middag/avond met kids. Vriendinnen van mij 'zeuren' over de dagen dat ze moeten werken, dat het een race tegen de klok is, zowel in de ochtend als avond ( thuis komen, eten koken/eten, douchen en kids in bed leggen) De weekenden werken vinden ik en mijn vriend niet erg. Mijn vriend heeft dan ook even alleen tijd met de kids, vinden ze allebei leuk!! Als ik jou was zou ik het volgende afvragen; - is de opleiding het waard om hem af te maken? Hoe lang moet je nog?? - wat kun je meer als je de opleiding afgerond hebt? - krijg je de opvang geregeld voor onregelmatige diensten? - kun je het financieel dragen? Je gaat waarschijnlijk minder verdienen als je regelmatig gaat werken - wat vind je het leukst? Het geen wat je dadelijk kunt gaan doen als je de opleiding klaar hebt of de vacature die je hebt gezien?? Succes met je keuze!
Dit is zeker een goed punt om te overwegen. Man werkt in 3 ploegen en ik in dagdienst, daardoor zijn de kinderen veel minder op de opvang dan wanneer wij beiden in dagdienst zouden werken
Heel herkenbaar , alleen zitten wij beide met onregelmatigheid , dus ben ik van plan om ook regelmatige uren e werken en geen avond, weekend en feestdagen meer, hoewel ik weekend niet eens zo erg vind 1x per 4 week ofzo. Wat voor opleiding doe je nu op dit moment? en hoelang moet je nog met de opleiding? En welke functie is de vacature die je hebt gezien? wat wil je zelf? ik merk namelijk aan mezelf dat ik gewoon straks een ritme wil met de kleine en niet onregelmatig. maar vind je die onregelmatigheid fijn of niet? als je het fijn vind hoeft het geen probleem te zijn.
Amai, ik ben zeer tevreden dat ik niet alleen ben met deze vermoeiende keuze. Nu, met m'n huidige job, gaat ons kindje sowieso 3 dagen naar de onthaalmoeder. Van 6u30 tot +/- 16u. Als ik de andere job zou nemen zou dit van 7u30-+/1 16u30 zijn. Wanneer ik de late shift doe is m'n vriend genoodzaakt om ten laatste om 17u30 thuis te zijn en moet er iemand sowieso op vrijdag thuis zijn want dan is de onthaalmoeder gesloten. Met de andere job heb ik geen stress meer dat m'n vriend er niet op tijd zal geraken etc. Loon verlies is geen probleem, als m'n vriend z'n huidige job behoud. De studie werk ik sowieso nog af, dit is een bijzondere beroepstitel. Eind juni heb ik m'n diploma. Mocht ik ooit terug willen gaan naar m'n huidige job moet ik dan 20% van de studies opnieuw doen. Ik doe m'n job heel erg graag... Dat is juist het probleem . Gezin heeft sowieso voorrang, maar ik wil me ook niet ongelukkig voelen... Bedankt alvast!
Als ze eenmaal op school zitten, worden die avonden wel echt een dingetje. In een avondweek zie ik de oudste, afhankelijk van welke shift ik heb, vier dagen lang, afgezien van de ochtendspits, net drie kwartier of helemaal niet. En Als je avonddiensten standaard uitlopen, zoals bij ons, dan zijn je nachten erg kort! En de kinderen vinden het vanaf peuterleeftijd verschrikkelijk Als je in de middag zo nadrukkelijk weg moet stappen uit de gezinsroutine en ze weten dat ze je niet meer zien die dag. In nachtweken zie ik ze s ochtends niet, dan brengt manlief ze weg voordat ik thuiskom (meestal zo tussen 9 en half 10). Ik slaap dan tot een uur of 4-5, en dan hebben we nog een avond samen.
wordt je opleiding door je werk betaald? kan je daar kostenloos mee stoppen / niet afronden? dat is zeker niet de hoofdoverweging maar let wel op
Ik heb wel een andere baan gezocht. Ik werkte eerst alleen avond en meestal nacht. Maar geen vast basisrooster dus een heel gedoe met de 3 ploegen diensten van mijn man. Ik ga nu werken bij de thuiszorg, heb een vast basisrooster en draai geen nachten meer. Qua ort flink inleveren maar zoveel beter qua planning kinderopvang. Geeft zoveel rust en is me meer dan waard. Zet alle positieve en negatieve uitkomsten van de nieuwe baan op een rijtje. Ook van de oude. En maak dan de keus.
Hier werkt mijn man fulltime regelmatig en ik werk onregelmatig en vind het eigenlijk wel heerlijk. Ik heb namelijk het idee dat ik juist meer bij de kids ben omdat ik toch ook vroege diensten heb. En late diensten beginnen later waardoor mijn man ze van de opvang ophaalt. Daarnaast moet ik ook zeggen dat wij een hele leuke opvang hebben en hun visie erg bij ons aansluit waardoor de oudste soms vraagt "he ben je er nu al, ik wil nog even spelen" haha.
IK denk niet dat de keuze blijven of weg gaan zou moeten zijn.... Is een andere onthaalmoeder nog een mogelijkheid? Of zou je man minder kunnen gaan werken, zodat hij de vrijdag vrij is? Of 90% zodat hij om en om op vrijdag thuis is? Wellicht kan je zelf minder uren gaan werken? Heb je wel met je werkgever om de tafel gezeten en je dilemma voorgelegd? Ik begrijp dat ze er niet op zitten te wachten dat je iedere vrijdag vrij bent, maar misschien maak je het wel groter ala het in werkwlijkheid is en denken ze wel mee?
Je zou sowesow kunnen solliciteren dat zegt nog niet dat je de baan krijgt/aanneemt Zeker met je aanstaande zwangerschapsverlof ben je misschien niet de meest ideale kandidaat Mocht je wel het aanbod krijgen kan je altijd nog de afweging maken
Tja, ik vind de onregelmatige diensten heerlijk! Lang niet zoveel opvang nodig. Ik zie de kinderen doordeweeks genoeg en om het weekend werk ik. Dan heeft papa quality time met de kinderen, hij heeft ook echt een opvoedende taal daardoor. Dat missen sommige vaders nog wel eens als mama toch alles doet (zie ik in mijn omgeving) En van die weekenden werk ik 3 nachten. Maandag om ca 13u haal ik mijn zoon van de opvang en dochter om 15.15 van school. Dan hebben we weer de rest van de dag samen. Ik zou ze niet 3 vaste dagen naar de opvang willen brengen eigenlijk