Binnenkort moet ik na mijn verlof weer aan het werk. Nu lijkt het me lekker wat vaker salades mee te nemen ipv alleen maar brood. Hebben jullie tips wat lekker is en wat juist niet goed blijft? En is t bv handig de thuis al olijfolie erover te doen of blijft dat niet lekker?
Ik zou alles los meenemen en daar in de koelkast leggen. Olie en bijv balsamico daar laten staan. Als je een goede plastic bak hebt die je kunt afsluiten kan ook, maar vers maken toch het lekkerst vind ik.
Vooral niet de dressing of olie er al overheen doen. Pas op het laatste moment anders wordt het zo slap. Komkommer, paprika, ui, cherrytomaatjes, kip, zalm etc blijft allemaal wel lekker. Je kunt ook pasta er in doen, dat blijft ook lekker.
Ik doe alle ' natte ' ingrediënten al bij elkaar dus tomaten olie etc en dan de droge ingrediënten in apart bakje. Mijn ervaring met olie al op t werk hebben staan is dat iedereen er gebruik van maakt helaas.
Dressing thuis mixen maar in een klein bakje doen, bijv mini-jampotje of ander minipotje. Verder sla en ingrediënten gewoon in bak doen, behalve als je er brood oid bij doet
Ik maak de salade thuis en de dressing neem ik apart mee. Die doe ik er pas bij als ik het op werk ga opeten. Ik doe de dressing in een mini flesje. Die verkopen ze bij de AH en zijn daar speciaal voor.
Dressing maak ik apart en neem ik los mee. Onderin het bakje leg ik een opgevouwen stukje keukenrol om vocht op te vangen. Als ik ga eten stort ik de salade uit het bakje op een bord (dus dan eet ik het papiertje niet per ongeluk).
Ik vind deze fijn om salades mee te nemen: https://www.bol.com/nl/p/sistema-to-go-lunchbox-triple-split-limoengroen-2l-24-5-x-20-x-9-2-cm/9200000063396774/ Zit n apart bakje bij met schroefdop waar je dressing in kan doen, of sistema heeft ook minibakjes apart te koop voor dressing. En aan de zijkant doe ik vaak nootjes of fruit of iets zoets als "toetje" Bij mij blijft alles altijd wel fris, maar ik zet m'n bak op t werk in de koelkast.
Ja ik heb net zo'n bak als @Pimpelmeesje en dat werkt super. Alle crunchy dingen en dressing apart en dan bouw je hem op vlak voor je gaat eten. Ik doe meestal salades met iets van quinoa of couscous er extra bij in, dat vult goed.
Bedankt voor de reacties! Ik ga ook zo’n bak aanschaffen, handig en het moet idd ook vullen. Ik dacht ook aan iets van ei of mozzarella voor erdoor. Blijft dat lekker?
https://www.hema.nl/winkel/koken-tafelen/tafelen/lunchboxen-bekers/lunchbox-met-koelelement-(80630085)?variant=80630085 Ik heb deze. Ideaal!
Ja hoor, ik maak ook vaak een caprese salade en doe dan de mozzarella en de dressing apart in het bakje erboven. Blijft prima, wel gekoeld bewaren.