@Jaimio je zou best een punt kunnen hebben dat ze net de verkeerde A boeken heeft gepakt. Het moet voor haar wel uitdagend zijn. Ze leest vrij snel en ze vindt het niet leuk als het binnen een dag uit is. Te grote letters en te dun legt ze dan ook snel weg. Als je dan inderdaad toevallig net de meer ‘makkelijke’ A boeken pakt, is ze er snel klaar mee. Ze kijkt er daardoor überhaupt niet eens meer na, terwijl er natuurlijk best leuke boeken tussen kunnen zitten.
Pluk vonden/vinden ze hier leuk, Wiplala en Minoes ook. Superjuffie en de Boomhutboeken ook. De oudste leest ook veel informatieboeken, vooral geschiedenisboeken vindt ze geweldig (bv. Arend ten Dam is met 7 jaar prima geschikt, Vet oud en Anne Frank ed zou ik nog even mee wachten Arend ten Dam heeft overigens ook veel andere boeken geschreven, die zijn ook leuk!). Geronimo Stilton vindt ze ook leuk, maar die heeft ze super snel uit. Dolfje Weerwolfje en Dummie de Mummie leest ze ook al een hele tijd. En Matilda, al een keer of 20 inmiddels.
Veel is al genoemd maar series als Geronimo Stilton of Thea Stilton, De waanzinnige boomhut, Floortje, Dummie de Mummie, Mees Kees, boeken van Roald Dahl ( zoals Matilda, De GVR, Sjakie en de Chocoladefabriek, De griezels, De heksen, De reuzenperzik). Mijn dochter leest nu boeken over de Steenstraat van Elizabeth Honey, ook leuk. En de Gorgels van Jochem Meijer is superleuk, maar helaas zijn daar nog maar twee van, waarvan een meer een prentenboek is. Maar er gaat een nieuwe komen, we kunnen niet wachten
En de boeken van tom groot? Die leest mijn dochter nu, ze heeft de series van leven van een loser en dagboek van een muts.
Die van de waanzinnige boomhut en dagboek van een muts zijn B boeken en een leuke series. Maar die zijn niet per de ingewikkelder maar meer geschikt voor een leeftijdsklasse dus dat gaat vaak over leuke jongens, stomme broertjes etc. Dus misschien niet zo geschikt voor haar leeftijd. Ik zou voorstellen haar een variatie van A boeken te geven: informatief, over sport van Vivian den Hollander, Paul van loon, de Griezelbus, Harmen van Straaten. En dan kijken wat ze het leukste vindt, werk genre haar het meest aanspreekt.
Kijk eens naar de boeken van David Walliams, genoeg uitdaging voor onze 7-jarige, maar niet eng ofzo. Deze schrijver wordt wel de nieuwe Roald Dahl genoemd. Oja...en de hele collectie informatieboeken, over dieren, natuur, landen, ruimte, noem het maar op...die afdeling is bij ons best groot, zijn ze niet zomaar op uitgekeken.
Dagboek van een muts vindt ze wel leuk. Heeft ze ook al allemaal gelezen. Paul van loon en de griezelbus, wat juist meer voor haar leeftijd is, vindt ze te eng. Het is echt geen held. Ik heb hier al hele leuke tips gekregen. We kunnen hier wel mee vooruit!
Hier ook een van net 7 die zo vlot leest en zeer kieskeurig is (en ook klaar met heksje lilly en foeksia) Zij vind leuk: Boeken van "mijn hamster is een...." Dolfje weerwolfje (serie al uit). Stoere steffie Stripboeken Aanraders zijn idd Thea sisters (met name omdat er een enorme serie van is dus als ze het leuk vind kan je vooruit. Bevatten ook weetjes) . Waanzinnige boomhutserie (Waaronder het hilarische boek over de billosaurus, daar hebben ze het nu nog over) Superjuffie Informatieboeken. Succes want het is soms knap lastig!
Lastig is dat he, op school mag Q alle boeken (dus ook C) kiezen, ik vind tm B meestal geschikt. Maar ook dan even goed naar de inhoud kijken. Zegt je dochter het wel wanneer ze het te eng vindt? Anders kun je haar gewoon laten kiezen en na een hoofdstuk laten zeggen of ze verder wil lezen. Er zijn genoeg minder enge B boeken maar ook wel enge.. Hier zijn de vampierzusjes nu favoriet, Harrie Potter tm deel 3 is ook nog goed te doen.
Nooit van gehoord en eens even opgezocht. Ik denk dat mijn dochter die ook leuk zal vinden aangezien ze ook van Roald Dahl houdt. Bedankt voor de tip.
Prentenboeken en voorleesboeken. Dat was toen wel dé tip voor mijn dochter! Verder: Superjuffie Dummie de mummie De waanzinnige boomhut De boeken van Thea en Geronimo Stilton (wel even goed kijken welke titels je pakt) Mees Kees Informatieboekjes. Heb je ook al eens aan Engelstalige boeken gedacht?
Op die leeftijd las ze boeken van Roald Dahl zoals Mathilda enzo, Fantasia, Thea Stilton, Lieke reeks (leuk voor meisjes van die leeftijd, niet van die puberzaken), Meester Jaap, Waanzinnige Boomhut enz. Dagboek van een Muts vindt ze nog steeds leuk. Wat ook wel een grappig boek is, is Pas op gevaar! Juist totaal niet eng, gaat over iemand die overal gevaar in ziet.
Ik zie de magische balletschoentjes er nog niet tussen staan. Vond mijn dochter toen ook heel leuk. De prinsessen serie van thea stilton is idd ook erg leuk.
Maar vindt ze de verhalen leuk? Daar gaat het toch om? Mijn zoon vond op die leeftijd B boeken ook leuk, maar de verhalen zijn wel iets spannender dan boeken van de kinderafdeling. Hij vond de reeksen van De grijze jager, Harry Potter, Geronimo Stilton, boeken van Roald Dahl enz erg leuk. Het is niet echt een kwestie van 'geschikt voor de leeftijd / hp deel 1 is v.a. 6jaar), maar wat je dochter eng vindt. Boeken als 'dagboek van een muts' vallen wel onder B boeken, maar hebben niet echt een opbouwend verhaallijn, en zijn geschreven in redelijk makkelijke toegankelijke zinsopbouw. In dit ganre heb je ook 'de dagboek van Ella' boeken, Thea Stilton reeksen (wel goede verhaallijnen) en heksje Lilly.
Wat voor stijl vindt ze leuk? Mijn oudste heeft ook echt moeite gehad met het idee van 10 boeken halen en er uiteindelijk maar 2 lezen, maar ik ben het toch gaan doen. Gewoon van alles uit de kast getrokken en mee naar huis genomen. En uiteindelijk zaten daar steeds meer boeken bij die hij toch leuk vond. Hij leest nu in geval van twijfel standaard de eerste twee hoofdstukken en legt dan pas iets weg IPV direct te beslissen op basis van de achterkant. Daardoor ook leuke series gevonden en dan kun je meteen weer even vooruit. Schrijvers die hij erg leuk vindt zijn David Walliams, Geronimo Stilton, Koos Meindersma (zoiets is het, Reeks heet detective bureau Iris en Ko volgens mij) is een christelijke schrijver, dus geschikt voor jongere kinderen, religie zit er wel wat in, maar mijn zoon merkte dat niet zo. En het is wel spannend, maar niet eng. Verder heeft Paul van Loon ook genoeg geschreven wat niet eng is. De leeuwenkuil bijvoorbeeld of Weg met de krokodil. Die laatste is echt leuk (hebben wij als luisterboek).
Ik heb net Winston, kat met een geheime missie gekocht (hoofdpersoon heet als mijn dochter) Schrijfster is Frauke Scheunemann
Mijn zoon heeft vorig jaar de gehele griezelbus serie gelezen maar dat zal waarschijnlijk te spannend zijn? Hij is ook dol op de Dolfi en wolfi serie. In het Engels leest hij graag Diary of a wimpy kid, deze is ook in het Nederlands vertaald. Verder heeft hij volgens mij al de helft van alle informatie boeken in de bibliotheek gelezen.
Astrid Lindgren! Ronja de roversdochter, Pippi Langkous.. Ronald Dahl zoals boven genoemd Ik denk dat ze best toe is aan wat kinderliteratuur
Wij hebben het grote Jip en Janneke boek met heel veel verhaaltjes erin, die pakt mijn dochter best vaak. Verder is ze dol op paarden en leest alle boeken over paarden, gewone leesboeken maar ook die informatieboeken. Ook informatieboeken over andere dieren trouwens. Hier hebben ze op school een eigen bieb, hartstikke leuk, en daar kijken ze ook wat bij het kind past. Zo mag mijn dochter geen te makkelijke boeken meenemen (wat ze soms wel wil als het een boek over paarden is ) Wat je ook kan doen is ergens een stapel Donald Duckjes op de kop tikken, of Penny's, net wat ze leuk vindt.
Als ze leven van een Loser leuk vindt, dan vindt ze deze misschien ook leuk: Serie Niek de Groot Serie Tom Groot Stinkbom en Ketchupkop Geronimo Stilton / Thea stilton De vijf serie van Enid Blyton Hier zou je ook nog kunnen kijken: https://www.bibliotheekveldhoven.nl/content/dam/brabant/veldhoven/bestanden/leven-van-een-loser-boeken.pdf