De limonade; Kies je favoriete fruitsoort. Kook dit zachtjes met een beetje water tot het wat indikt. Voeg een alternatieve zoetstof toe, denk aan ahorn- of dadelsiroop, honing of stevia en laat dit een paar minuutje mee koken. Roer goed door, zeef het en schenk het in een gesteriliseerde fles of weckpot. Laat afkoelen. En gebruik de siroop zoals je ook gewone limonadesiroop zou gebruiken. Ik maak graag vlierbloesemsiroop met framboos en citroen. Ik gooi eigenlijk door elke limonade siroop wel citroen. Lekker fris. @Loveloes @Dufel @mama suus
Oh jazeker! Een hele lap. Volgens mij staan er hier en daar nog wel wat foto's in verschillende topics...
Tijdens dat topic zocht ik nog wat planten voor aan de gevel en toen zag ik pas dat een blauwe druif een Whysteria was. Grappig zo met die foto. Zo offtopic uit....
Ontopic; ik maak elke dag brood, vaak eigen taarten zonder melk en ei. Jam ook heel lang gedaan, gezien onze jongste geen appel en dus geen pectine mag. En geen ei en melk, dus wat gaat er dan nog op je brood, haha. Ook wel eens wasmiddel gemaakt, maar vind ik een troepje worden. Eigen spagetti saus. Oh en eigenlijk maak ik ook zelf een soort mix van oliën als dagcreme.
Wat een geweldig topic, ik maak ook van alles zelf, van goudsbloemzalf en zweeds kruidenbitter (geneeskrachtige druppels) tot spaghettisaus, kaassaus en kruidenolie die heerlijk is om brood in te dippen of om mee te koken. Vroeger maakte ik ook jam, brood, koekjes ed, maar daar heb ik eigenlijk geen tijd meer voor
Ik maak mijn eigen barbecuesaus, jam, appelmoes, sambal, chutneys, boemboe's, currypasta's, pasta enz. Niet altijd ik koop het soms ook maar als ik tijd en zin heb zeker wel
Ik maak zelf Chutneys ( vooral de rode uien chutney is geliefd met bulgur ). Maar ook jam zodra mijn ouders van de tuin oogsten. Nu aardbeien en kersen van mijn schoonouders. Straks weer pruimen zin in! En sambal. Voor mezelf. Heerlijk. Vooral badjak. Zo lekker.
Oh dit is leuk! Ik hou van bakken en koken etc. En zou best meer zelf willen maken. Nu maak ik wekelijks zelf Granola (heerlijk!) En bak ik regelmatig koekjes, mueslirepen en maak ik zelf tomatensoep.
Wat een leuke topic! Ik maak ook vrij veel zelf, appelmoes, curry’s, pasta sauzen, fruit, kaas saus voor over broccoli of bloemkool, koekjes @Whysteria ik was nog benieuwd hoe oud je kinderen zijn en of je werkt. Puur uit interesse
Leuk topic! Voor mij ook een hobby om zelf dingen te maken. Brood bak ik zelf in de oven. Granola voor door de kwark. Pastasaus, soepen enz. Heeft iemand ervaring met pastasausen wecken? Zo ja, wil je je kennis delen?
Wij koken graag, dus sausjes, bouillons, moes, koekjes, taarten, brood, broodsmeersels, chocopasta etc. En ik kweek kruiden en groenten. En we maken ook nog wel eens iets dat je niet op kan eten, zoals meubels, vaasjes, gordijnen, etc.
Appelmoes, rabarber, tomatensoep (moet ik komende weken nog even fenoeg eten, anders is het niet op voor de volgende lading komt)
Mijn zoon is 7 (ja, ik was er laat bij) - ik werk vanuit huis. Mijn schoenmaat is 37 en mijn lievelingskleur is rood (maar volgens mijn zoon is het roze en paars).