Zelf maken

Discussion in 'De lounge' started by Dufel, Jun 17, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tuttebella

    Tuttebella Niet meer actief

    De limonade;

    1. Kies je favoriete fruitsoort.
    2. Kook dit zachtjes met een beetje water tot het wat indikt.
    3. Voeg een alternatieve zoetstof toe, denk aan ahorn- of dadelsiroop, honing of stevia en laat dit een paar minuutje mee koken.
    4. Roer goed door, zeef het en schenk het in een gesteriliseerde fles of weckpot.
    5. Laat afkoelen.
    6. En gebruik de siroop zoals je ook gewone limonadesiroop zou gebruiken.

    Ik maak graag vlierbloesemsiroop met framboos en citroen.

    Ik gooi eigenlijk door elke limonade siroop wel citroen. Lekker fris.

    @Loveloes @Dufel @mama suus
     
    Ysabella, Leo85, Treez and 4 others like this.
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Lekker! Ga het eens proberen :thumup:
     
    Tuttebella likes this.
  3. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Haha, ik heb daar vroeger best veel op het forum meegekletst (toen het forum nog bestond)...
     
    Treez likes this.
  4. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Nog niet verder gekomen dan jam & appelmoes
     
  5. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Celia29, Meca, Mj89 and 9 others like this.
  6. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Je hebt geen voortuin, maar wel een achtertuin zo te zien haha!
    Sorry offtopic ;)
     
  7. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Oh jazeker! Een hele lap. Volgens mij staan er hier en daar nog wel wat foto's in verschillende topics...:roflmao:
     
  8. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Tijdens dat topic zocht ik nog wat planten voor aan de gevel en toen zag ik pas dat een blauwe druif een Whysteria was. Grappig zo met die foto. Zo offtopic uit....
     
    Whysteria likes this.
  9. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    #29 JJ1980, Jun 18, 2018
    Last edited by a moderator: Jun 18, 2018
    Ontopic; ik maak elke dag brood, vaak eigen taarten zonder melk en ei. Jam ook heel lang gedaan, gezien onze jongste geen appel en dus geen pectine mag. En geen ei en melk, dus wat gaat er dan nog op je brood, haha.
    Ook wel eens wasmiddel gemaakt, maar vind ik een troepje worden.
    Eigen spagetti saus.

    Oh en eigenlijk maak ik ook zelf een soort mix van oliën als dagcreme.
     
  10. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Maar officieel heet het een 'wisteria' :)
     
  11. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Oh dan las ik te snel, haha.
     
    Whysteria likes this.
  12. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Wat een geweldig topic, ik maak ook van alles zelf, van goudsbloemzalf en zweeds kruidenbitter (geneeskrachtige druppels) tot spaghettisaus, kaassaus en kruidenolie die heerlijk is om brood in te dippen of om mee te koken.

    Vroeger maakte ik ook jam, brood, koekjes ed, maar daar heb ik eigenlijk geen tijd meer voor :(
     
  13. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Ik maak mijn eigen barbecuesaus, jam, appelmoes, sambal, chutneys, boemboe's, currypasta's, pasta enz.

    Niet altijd ik koop het soms ook maar als ik tijd en zin heb zeker wel ;)
     
  14. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik maak zelf Chutneys ( vooral de rode uien chutney is geliefd met bulgur ).
    Maar ook jam zodra mijn ouders van de tuin oogsten. Nu aardbeien en kersen van mijn schoonouders. Straks weer pruimen :eek: zin in!
    En sambal. Voor mezelf. Heerlijk. Vooral badjak. Zo lekker.
     
  15. Marleen1

    Marleen1 Bekend lid

    Sep 23, 2014
    545
    456
    63
    Oh dit is leuk! Ik hou van bakken en koken etc. En zou best meer zelf willen maken. Nu maak ik wekelijks zelf Granola (heerlijk!) En bak ik regelmatig koekjes, mueslirepen en maak ik zelf tomatensoep.
     
  16. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    Jan 11, 2014
    4,631
    2,405
    113
    Wat een leuke topic! Ik maak ook vrij veel zelf, appelmoes, curry’s, pasta sauzen, fruit, kaas saus voor over broccoli of bloemkool, koekjes

    @Whysteria ik was nog benieuwd hoe oud je kinderen zijn en of je werkt. Puur uit interesse :D
     
  17. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,842
    5,580
    113
    Leuk topic!

    Voor mij ook een hobby om zelf dingen te maken.
    Brood bak ik zelf in de oven. Granola voor door de kwark.
    Pastasaus, soepen enz.
    Heeft iemand ervaring met pastasausen wecken? Zo ja, wil je je kennis delen?
     
  18. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    Wij koken graag, dus sausjes, bouillons, moes, koekjes, taarten, brood, broodsmeersels, chocopasta etc.
    En ik kweek kruiden en groenten. En we maken ook nog wel eens iets dat je niet op kan eten, zoals meubels, vaasjes, gordijnen, etc.
     
  19. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,422
    17,385
    113
    Appelmoes, rabarber, tomatensoep (moet ik komende weken nog even fenoeg eten, anders is het niet op voor de volgende lading komt)
     
  20. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Mijn zoon is 7 (ja, ik was er laat bij) - ik werk vanuit huis.

    Mijn schoenmaat is 37 en mijn lievelingskleur is rood (maar volgens mijn zoon is het roze en paars).

    :)
     
    Vitamientjuh likes this.

Share This Page