Ik denk wel dat veel burnouts voortkomen uit passieloos werk, onzinnig werk, anders zou je er namelijk van opbloeien en je passie van maken. Ik noem dit soort banen gouden handboeien, er is geen hol aan maarja je hypotheek hangt er vanaf dus je gaat maar.
Ik zat het me laatst nog te bedenken bij het opstellen van een rapportage: wat is nu mijn bijdrage aan de maatschappij? Ik heb heel leuk werk, ondersteun onderzoek en innovaties in de zorg. Maar als er niet zoveel regeltjes en inspecties zouden zijn, ben ik zeker misbaar.
Ik heb een onzinbaan en daar ook nog eens een burn out van gekregen. Dus dat is dan dubbel onzin; niks bijdragen en dan ook nog ziek worden . Een van mijn wensen is nu dus ook om geen onzinbaan meer te hebben, maar daadwerkelijk iets concreets bij willen dragen. ik ga me dus als ik wat beter in mijn energie zit en het financieel haalbaar is voor ons omscholen tot leerkracht.
Ik was werkzaam als voedingsassistent in de ouderenzorg, nu omscholen naar managementassistent, tja welke van beide is nuttig, welke niet.
Ik ben onderwijsassistente en mijn man werkt in de accountancy. Beiden zijn wel nuttig, vind ik zelf. En mocht een ander het niet vinden, dikke prima, ik vind het zelf wel leuk en het levert nog wat op ook.
Zolang er iemand is die bereid is ervoor te betalen, is er blijkbaar iemand die het werk nuttig vindt.
Is dit serieus een hoogleraar? Heeft deze man gestudeerd? Elke baan heeft nut. Is het niet direct dan wel indirect. Als de banen weg zijn die hij omschrijft ontwricht dit niet alleen de leefomstandigheden van de mensen die dan hun baan verliezen...maar werkt ook weer door op de rest van de maatschappij. Denk aan een hulp in de zorg ( nuttig) zijn of haar uren moeten worden bijgehouden en geregistreerd, salarissen et cetra...geregeld door de medewerkers van personeelszaken ( niet nuttig) Of een callcenter die klachten moet aannemen over bijvoorbeeld een kachel die stuk is ( niet nuttig) zodat de monteurs het kunnen gaan maken ( wel nuttig) Nou ja...zo kun je doorgaan natuurlijk. Als hij het nu houdt bij de mensen die hun baan niet leuk vinden snap ik wat hij bedoelt. Dan bedoelt hij dat de mensen zelf hun baan niet nuttig vinden. Maar hij noemt de baan per definitie niet nuttig. Terwijl er mensen zijn die wel het nut inzien van wat ze doen. Immers...de baan is er niet voor niks. Ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen. Ik ben het er totaal niet mee eens.
Bij ons op het werk hebben ze een hele laag managers weg gehaald en dit stond groot in de krant. Onder het mom van : kijk ons eens bezuinigen. Echter krijgen deze mensen allemaal een "onzinbaan" binnen de organisatie Uiteraard met behoud van loon Dat vind ik dus echt ONZIN Oh ja en ik werk in de zorg , kun je nagaan hoe triest het daar geregeld is
Ik werk in de financiële dienstverlening en vind dat zeker een onzinbaan. Vooral omdat ik een haat liefde verhouding met geld heb. Zonder geld heb je het moeilijker, maar als je het moeilijk hebt kun je beter groeien. En dat laatste vind ik belangrijker dan materie en geld. We zijn veel te veel gericht op het financieel goed hebben en raken daardoor geestelijk armoedig. Dus ja, ik vind dat ik een onzinbaan heb✌
Daar heb je helemaal gelijk in. Dat laatste stukje van mijn post is ook alleen mijn mening, niet een feit.
Ik heb ook een onzinbaan (stuurman) Gewoon matroos en schipper moet genoeg zijn ipv deksman - matroos - stuurman - schipper. Het varen zelf is dan weer geen onzin, bespaart veel files
Ik ken meerdere mensen die dit zeggen over hun eigen baan, dus die geloof ik graag. Mijn man zei ook al dat zijn werk op zich geen onzin is, maar dat heel veel tijd wel gaat zitten in onzin.
Helemaal mee eens, je bespaart me een heel stuk typen Ik heb dan ook een onzinbaan, ben secretaresse. Maar ik kan je verzekeren dat mijn collega’s op de afdeling mijn werk geen onzin vinden, ik bespaar hen in hun ogen veel onzinwerk. En mijn 2 bazen zijn ook hoogleraar, maar die heb ik nog nooit zulke onzin horen uitkramen. Ik denk dat deze meneer zelf de grootste onzinbaan heeft.
Oh ik heb een onzinbaan.. Het gebeurt steeds meer digitaal dus vraag me af hoelang ik dit nog blijf doen.
Ik werk in de financiële dienstverlening, dus dat zal wel een onzinbaan zijn volgens deze meneer (en wie zegt dat hoogleraar antropologie geen onzinbaan is?). Gelukkig zijn mensen bereid om er flink voor te betalen, dus zo lang dat zo blijft, vind ik het wel prima.